СПОРТЪТ ДНЕС

Докузовски: На чужденците не им пука за отбора

Само в ПИК
Докузовски: На чужденците не им пука за отбора

Треньорът доволен само от българските баскетболисти

Дата
Дата
4006
Коментари
0
Докузовски: На чужденците не им пука за отбора

Разочарован от липсата на желание за борба на чужденците в Лукойл Академик бе старши-треньорът на Лукойл Академик Марин Докузовски след отпадането от Еврокъп. След трагичния баскетбол, който отборът показа срещу черногорския Будучност снощи, специалистът каза:

„Първото полувреме играхме доста добре в защита, даже и в нападение. Но това не дойде от най-скъпите играчи – от чужденците, а от българите. Защото когато те бяха в игра, се натрупа разликата. Когато пуснах чужденците през третата част, защото те са тези, които трябва да дават разликата, те се разхождаха по терена. Толкова години съм треньор, но не съм виждал чужденци, на които толкова да не им пука. Последните 3-4 минути ги пуснах нарочно, а разликата от 5-6, стана 20 точки.

Чужденците не са излишни, но от тук нататък Лукойл, като най-големият представител на българския баскетбол, трябва да внимава за какво дава пари. Трябва да се търсят чужденци с характер. Когато направим анализа, ще кажа кои трябва да си тръгнат. Мохамед Абукар не знам какъв реализатор е, играл е в Швейцария, какво е направила тя в Европа? Той е един от най-скъпите ни играчи, не може за две минути да направи три фаула. Досега един мач играехме добре, един – много зле. Затова мислех, че днес те ще оставят сърцето си на терена. Ако им пука, мисля че те играят по-добре от Будучност. Много съм разочарован, защото може да паднеш, да не ти върви мача, баскетбол е, всичко се случва, но да играеш с такова нежелание и за 3 минути разликата да стане 20. Оставих българите да играят, докато могат, но пет човека не могат да изиграят цял мач. Поздравявам ги за желанието и сърцето.

Аз много исках да бием и много нощи не съм спал и съм се готвил за този мач и когато някой дойде и не му пука, не знам какво да кажа. Ще седнем и ще говорим с ръководството. Искаше ми се да направим една крачка нагоре, след като националният отбор не успя да се класира на Европейско и Лукойл остана единственият български представител в Европа.

Брандън Хийт играе в България трета година, но другите са тук за първа. За тях какво да кажем? Не може да се разбере кой какъв е, докато не започне да тренира. Много съм изненадан от желанието днес, не от друго.

Аз не мога да кажа защо Лукойл не ползва европейски играчи, а американци. Не искам да го казвам и да звучи като оправдание, но винаги съм искал да има повече европейци, отколкото американци. И сега се видя, че с повече от един-двама не става. Пак повтарям, не казвам това като оправдание, аз съм треньорът и аз ще си поема отговорността. Казвам своето мнение.”

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Обран е апартаментът на депутат. По думите му нищо не е изчезнало освен парите на безработната му съпруга... Около милион евро...