РЕТРО

Домусчиев и сие, работниците не са търтеи

Само в ПИК
Домусчиев и сие, работниците не са търтеи

Искам 1300 евро минимална заплата, тогава да имат претенции т.нар. работодатели

Автор: ПИК
Дата
Дата
16227
Коментари
19
Домусчиев и сие, работниците не са търтеи

„Възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат, без да дават.“ Това безсрамно каза председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев заедно с председателите на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев и на КРИБ  Кирил Домусчиев.

Работодатели и босове от бизнеса се бият в гърдите като орангутани и подскачат срещу т.нар. клас прослужено време, който бил дискриминация срещу младите специалисти. Добре, ама защо никой от велевци, даневци и домусчиевци не каже, че минималната работна заплата в Германия е 1300 евро.

Гледах в новините един такъв представител на бизнеса и "доводите" му защо не трябва да има добавка за стаж.

Според него човек с основно образование и 35 години стаж получава 560 лв. заплата (вероятно при основна заплата, равна на минималната), докато висококвалифициран висшист с една година стаж получава едва 500 лв. Това било дискриминация по възраст.

Да видим дали съм разбрал правилно?

Плащат на висшиста мизерна заплата, с което си създават довод за премахване на добавката за стаж, за да плащат мизерна заплата и на работниците с дългогодишен опит.

 

Никола НИКОЛОВ, София

Още интересни мнения и коментари вижте само на Retro.bg!

Още по темата
Ето къде в Северозапада дават 1600 лева заплата
Часовник
17:27
Конкурс за назначаване на директор на областното пътно управление в Монтана обявиха от агенция „Пътна инфраструктура“. Основното изискване за заемане на длъжността е завършено висше...
Напиши коментар »
(19)
1
В същност в Германия и още в 9 страни от ЕС няма изобщо минимална заплата. А средната е в пъти по-висока защото произвеждат в пъти повече
2
Пак не си разбрал Никола, Мизерната заплата на висшисти я плащат в БАН, Университетите, музеите, училищата, библиотеките, общинските болници и прочие защото са им такива бюджетите. А бюджетите ги определят тези, които определят и минималната заплата и класовете.И така заплащат нискоквалифицирания труд по-високо от квалифицирания. Не е сложно. Напъни се малко и ще го разбереш проблема!
3
Нито Киро гела, нито стъкленото човече, нито мръсника-доносник имат основание да наричат ваемните работници търтеи! Не малка част от тези наемни работници са много по-можещи и знаещи от тези трите използвани латексови предпазители, незнайно как докопали се до "БИЗНЕС"!
4
От Сланинова ще се отървем както от момата и Виденов, но от тия назначени от дон Луканов за червени капиталисти (червени търтии), измъкване няма..
5
За тая мизерна заплата дето я давате тук,моем само да ви подам шнорхела да духате тримцата заедно
6
Гнус ме е от тия...
7
Случайно станах свидетел когатопо времето на 3-ната коалиция Гл С-р на МВР/тогава беше ГЕНЕЛАЛ/от пожарната/Б Борисов//провеждашепрословутата"акция" ХАПЧЕ"!?!?!Цяла Пещере очакваше ВОНЯТА от нощното производстно да спре!?!?!!!ДА,ДА ,-А МА Н Е !!!!!Такаи до ден днешен??????Най-десния от снимката е от 5-ти отдел на бившата ДС, среднияочилатко му снесоха 2-3 ютени чувала с пачки по 20 лв!?!?Тъпо е коментирам - извинете за изгубеното време!?!?Но всичко се з н а е !!!!!!
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Е сега като гледам/и чета/ тези тримата разбирам защо е имало Народен съд и защо рано или късно пак ще има!
10
Немалко ли кой да измете тези боклуци и ДС доносници! Завинаги!
11
Ако,поне един от тези тримата,си е спечелил Парите Честно,то тогава може да говори както си иска,но до вчера си Бил отявле Комунист,а от днес Преуспяващ Бизнесмен,нещо не се връзва
12
Борисов е голям смешник с тирадата за намаляване на безработицата и недостиг на работна ръка. Ей, Бацо, кой ще ти работи за мижавите пари, които твоите приятели бизнесмени плащат??? Няма вече балами да работят като роби за никакви пари
13
Най-големия резил е, че вицепремиерката Маргарите, която непрекъснато говори, че е работила за доброто на народа отиде да слугува на тези престъпници, болшинството от които са забогатели по незаконен и престъпен начин. Ех, Маргаритке....
14
Единствено справедливо е добавката прослужено време да влезе в основната работна заплата.Така наречените млади специалисти,повечето от които са си вземали изпитите със слушалки в ушите и единствено могат да боравят горе-долу с компютър,да имат периодично изпити и възможност за кариерно развитие,след като са натрупали някакъв стаж.Никой не може да ме убеди,че работник на средна възраст е по-ниско като знания и опит в дадена професия,отколкото новоизлюпен "специалист" с висше образование.
15
Тези тримата нито са по-умни от народа дето им работи, нито по-образовани от нас и нашите деца. Те просто се оядоха от дивия капитализъм, дето никой не знае колко са откраднали и от къде. Някой проверил ли ги е откъде спечелиха толкова много като им работи "мързеливия" народ? Те ли си ги отработиха? Народа ви ненавижда и мрази и вас и каролевците и цветелинките! Докажете , че честно забогатяхте и тогава плямпайте по телевизиите, че ни се повдига от вас!
16
КЪДЕ Е КОНКУРЕНЦИЯТА??,КЪДЕ Е СВОБОДНИЯ ПАЗАР? ? ? КАКВИ ГОВОРИТЕЛИ НА К А Р Т Е Л А СА ТИЯ НЕЩАСТНИЦИ--И ТРИМАТА ДО ЕДИН --ДОНОСНИЦИ НА ,,ДЪРЖАВНА СИГУРНИСТ,, ! ! ! ВСИЧКО Е КАРТЕЛИЗИРАНО В ТАЗИ МАЛКА ИЗСТРАДАЛА ДЪРЖАВИЦА ОТ МАФИОТСКИ ТИП...........
17
Ако тия тримата ги поставите в положение да изкарат САМО ЕДНА ГОДИНА със по-малко от 460 лв/защото нали това според тях са много пари!!!/тогава можете да ги пускате да се произнасят.До тогава ПРОСТО ГИ СКРИЙТЕ НЯКЪДЕ...НАДЪЛБОКО!
18
До номер 1: Ниската производителност на труда не е проблем на работниците! И немския и българския работник имат две ръце и една глава и използвайки ги постигат едно и също. Проблемът с ниската производителност се дължи на мениджърите и собствениците, които не искат да закупят високо производително оборудване, също така отсъства рационална организация на труда.
19
ВНИМАНИЕ!!! Ядекс и отношение к клиентам смотреть всем!!! Посмотрел и был в ШОКЕ.... Вот ссылка на Ютуб https://www.youtube.com/watch?v=IdYDpLcuVnA
Вашето мнение
Код за сигурност:
Одобрявате ли акциите на Валери Симеонов в нощните заведения на Слънчев бряг?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
В семейните ситуации можете доста решително и безкомпромисно да промените нещо. Това „нещо“ ще носи както съзидателен, така и разрушителен характер. В по-добрия случай това може да бъде преместване на самотен човек в друг регион. Може да бъде скъсване на отношенията с приятел. Вашите стари житейски планове могат да бъдат съкрушени или решително променени. По-силно тази тенденция действа върху вас в петък и събота. Постарайте се да я насочите в желаното русло и се пазете. Възможни са и здравословни неразположения, през които ще преминете бързо.
ВИП рожденици
Динко Динев
Динко Динев
строителен предприемач
Става на: 52 години
Младен Червеняков
Младен Червеняков
посланик на България в Черна гора
Става на: 63 години

Ако на Чък Норис му изостане часовникът,той просто връща времето назад!