До седмица чакат смъртните актове на загиналите в Горни Лом

ГОРЕЩО

До седмица чакат смъртните актове на загиналите в Горни Лом

3495
на 06.10.2014
До седмица чакат смъртните актове на загиналите в Горни Лом
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Социалните работници очакват до седмица съдът да се произнесе и да бъдат издадени смъртни актове на 15-те загинали при взрива в Горни Лом.

препоръчано

Документите се чакат, за да бъдат отпуснати пенсии на непълнолетните деца, чиито родители станаха жертва на адския взрив. 

Това съобщи пред "Труд" шефът на Регионалната дирекция за социално подпомагане във Видин Венци Пасков. Той поясни, че на семействата на загиналите ще се дадат и еднократни помощи по закона за социално подпомагане.

Социалните вече са издали и административна заповед за настаняване на 5-годишното дете от село Средогрив, което остана сирак, при пълнолетния му брат. Пасков обясни, че предстои да бъде поискано от съда детето да бъде настанено за постоянно с при батко си.

Общ мемориален гроб да бъде направен за 15-те жертви, предлага Видинската митрополия. По думите на директора на Пожарната комисар Николай Николов там не е останала и "частичка от човек".

Междувременно окръжният прокурор на Видин Маруся Илиева каза, че продължават интензивните действия по разследване на инцидента в Горни Лом. Нови огледи в неделя не са извършвани заради изборите.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК