ДЪЖД ОТ ПАРИ! 3 млн. лева за бургаските рибари

Само в ПИК
ДЪЖД ОТ ПАРИ! 3 млн. лева за бургаските рибари
Автор: ПИК
Дата
Дата
4778
Коментари
0
ДЪЖД ОТ ПАРИ! 3 млн. лева за бургаските рибари

Бургаските рибари получават златен шанс. В следващите няколко години те могат да усвоят близо 3 млн.лева от проекти, с които да модернизират малките си риболовни стопанства.

Зелена светлина за местната инициативна-рибарска група(МИРГ) Бургас-Камено дадоха днес бургаските общински съветници на извънредната си сесия, която бе свикана вчера, за да не се изпуснат сроковете за кандидатстване.

Общата сума за МИРГ-а е 4 млн.лева, 1 млн.лева ще е за Община Камено, а останалата сума ще се разпредели в Бургас.

„Рибарите искат да правят това, което така или иначе правят в момента. Не се целят в грандиозни проекти, а искат подкрепа за дейността, която в момента извършват – без агресивна човешка намеса”, каза зам.-кметът на Бургас по европейски политика Руска Бояждиева.

Тя уточни, че в началото администрацията смятала, че рибарите ще се интересуват от модернизацията на лодките и инструментите, които използват по време на улова, но се оказало, че рибарите не намирали голям смисъл в това и искали проектите им да са насочени в друга посока. Те показали, че са готови да управляват споделена инфраструктура. Заради това приоритетите са насочени в тази посока.

„Рибарите са достатъчно трудолюбиви, за да си вършат ежедневната дейност, но ако програмата би могла да им позволи инфраструктура за безопасен и по-добър труд, са готови да я споделят и управляват. Те имат желание да разширят дейността си, защото сега е строго сезонна. Амбицирани са да развиват и спортен риболов, както и туристически услуги”, допълни още Бояждиева.

Средствата ще се разпределят от ръководството на МИРГ и това е най-лесният достъп до европейско финансиране. Не е необходимо да се минава тежката бюрокрация при изготвянето и защитата на проект, а само да се представи аргументирано предложение, което да отговаря на посочените изисквания.

Още по темата
Рибари излизат на протест по Черноморието
Часовник
08:54
Рибари ще протестират в понеделник срещу подготвената 60-дневна забрана за улов на бяла мида. Недоволството е продиктувано от това, че рестрикциите не са били съгласувани с риболовните асоциации и...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Астор
Астор
илюзионист, носител на „Оскар” за магическо изкуство
Става на: 74 години
Иван Портних
Иван Портних
кмет на Варна
Става на: 41 години

Гид по време на туристическа обиколка в Скопие:
– Внимание, това е фонтан от ХVII век, а зад него се строи храм, който ще е от VIII век.