Д-р Султанка Петрова изригна пред ПИК: Къде са тези социални работници, проспали малкия Мустафа и неговите братя и сестри

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Д-р Султанка Петрова изригна пред ПИК: Къде са тези социални работници, проспали малкия Мустафа и неговите братя и сестри

16279
на 21.09.2016
Д-р Султанка Петрова изригна пред ПИК: Къде са тези социални работници, проспали малкия Мустафа и неговите братя и сестри

Как може едно 12-годишно момиче да ражда, а те сега да разбират за това, пита още депутатката от Патриотичен фронт

Последвайте ни в Google News Showcase

"Възмутена съм, че след толкова време, социалните работници, чак са се сезирали по отношение на казуса с малкия Мустафа и неговите братя и сестри. Детето не е родено вчера и този проблем е съществувал толкова години. Къде са тези социални работници", това заяви гневно пред репортер на ПИК, д-р Султанка Петрова от Патриотичен фронт. 

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Депутатката допълни, че майката на болното дете е оставила едно от децата си в заведение за медико-социални грижи, което говори, че социалните работници е трябвало да направят проверка още тогава. "Не мога да си обясня, как са допуснали да се стигне до тук. До този момент тази жена е родила 4 деца, Мустафа е най-големият, как никой до този момент не е направил нещо и не е реагирал", продължава Петрова. 

Тя допълни, че последното дете което е родено е било изоставено, което е трябвало да бъде сигнал за социалните работници, че тази жена има проблем и на децата трябва да им се помогне. "Да не говорим, че тя е родила на 12 годишна възраст и тогава проверка не е направена. Време е да се носи наказателна отговорност за майки родили на такава възраст, това е абсолютно недопустимо. Ние не веднъж сме опитвали да внесем такъв законопроект, но беше приет", допълва още депутатката, като заяви категорично, че социалните работници не може да си измиват ръцете с лекарите. 

"Тази администрация не работи. Като допълним, че са оставили 12 човека да живеят в две стаи и един коридор, всички видяхме ужасните условия в които са живели те. А в същото време отиват и извеждат деца от домовете на биологичните им родители, българиски семейства, за да ги вкарат в приемните семейства, за да печелят", казва още Петрова. 

На въпрос не е ли задължително присъствието на социалните работници в болниците, особено когато става дума за дете-родилка, Петрова потвърди, че в АГ отделенията има задържително такива социални работници. "От самото раждане те са длъжни да се направи оглед при какви условия се гледат децата. В момента в който тя ражда на 12 години, това е трябвало да бъде отчетено. За това казвам, че трябва да има регистър на деца с риск, а не да си прехвърлят отговорността. Социалните работници са длъжни да работят с майките и да видят къде е проблема", допълва Петрова. Депутатката, която от години е ангажирана за подобряване работата на социалните служби е възмутена от изказването по-рано днес на Надя Танева, която е директор дирекция "Социално подпомагане"-Пловдив. 

"Не може бабата да е на 37 години с осем деца, а майката на 20 с четири деца, къде са го проспали това социалните работници", недоумява д-р Петрова. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи
ПИК TV x
Бесен екшън в парламента - преследват ген. Атанасов с въпроси за Живко Коцев (ВИДЕО) Бесен екшън в парламента - преследват ген. Атанасов с въпроси за Живко Коцев (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК