Евгений Дайнов пред ПИК: Лютви Местан ще го отнесе, ако Пеевски се кандидатира за Европарламента!

Интервюта

Евгений Дайнов пред ПИК: Лютви Местан ще го отнесе, ако Пеевски се кандидатира за Европарламента!

34342
на 14.04.2014
Евгений Дайнов пред ПИК: Лютви Местан ще го отнесе, ако Пеевски се кандидатира за Европарламента!

Аз партия си имам и тя не е оцветена в синьо, казва политологът

Последвайте ни в Google News Showcase

Няколко структури на ДПС в страната номинираха Делян Пеевски за евродепутат. Майката на Пеевски Ирена Кръстева пък продава медиите си. Какво се случва в медиите и голямата политика? Разговаряме с политолога проф. Евгений Дайнов по горещите теми.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

 -   Г-н Дайнов, как си обяснявате номинациите на Делян Пеевски за евродепутат от структурите на ДПС?

-   Това е голяма мистерия. Има няколко версии, но не знам коя е вярната. Трябва още малко време да мине, за да се разбере. Или Пеевски е толкова силен, че Лютви Местан му изпълнява указанията, или Местан вече се е примирил, че ДПС завинаги ще бъде турско гето и не го интересува публичната реакция. Или пък Лютви Местан и ДПС искат да разкарат Пеевски и да го пратят в Брюксел. Кое е вярно, аз нямам представа.

-   Казвате Местан, но дали Ахмед Доган все още не е определящата фигура в ДПС?

-   Аз мога да вадя заключения само от това, което виждам. А виждам, че Ахмед Доган не издава заповеди, не се появява. В задкулисието какво се случва, не знам, но цялата отговорност пада върху публичния лидер, който е Лютви Местан. Както и да се развие схемата с кандидатурата на Пеевски, ще го отнесе Местан, като водач на партията. Ако той е толкова неинтелигентен, че да поеме цялата отговорност, бидейки официалният лидер, а да няма цялата власт, с която да носи тази отговорност, значи не е толкова умен, колкото изглежда.

-   Може би е приел тази роля?

-   Отговорността обаче е негова и като се разхвърчат парчетиите, той загива, не Ахмед Доган.

-   Каква отговорност може да понесе той?

-   Поживьом, увидем. Пише се на неговата сметка.

Какво ще е поведението на Делян Пеевски, ако бъде избран в Европарламента

-  Питате ме какво ще прави Делян Пеевски, за когото нищо не знаем и който нищо не ни е казал. Но съм забелязал, че ако човек е свикнал да не ходи на работа, това му става втора природа. Така че, ако кацне в Европарламента, защо да очакваме, че ще ходи на работа? Очаквам да върши негови си някакви неща. Той досега не ни е показал, че щом е на изборна длъжност, трябва да се труди за общото благо. Той си върши негови си работи. Не виждам причина да се промени в Европейския парламент.

-   Майка му Ирена Кръстева продава медиите. Дали има връзка между двете събития?

-   Изглежда връзка има, но нямам реална представа каква е тя. Твърде близко са двете събития във времето, за да не са свързани по някакъв начин. Или са свързани пряко, или през трето събитие, което обаче ние не знаем. Карате ме да гадая.

-   Направихте ли вече вашия избор за евровота?

-   Естествено. Идват да ме агитират от Реформаторския блок и разни такива, но аз партия си имам. И тя не е оцветена в синьо.

-   Изненадвате ме, честно казано!

-   А, добър ден! А кой е един от десетимата член-основатели на партия „Зелените”? Сетете се от три пъти! Аз партия си имам от шест години. Другите да се оправят.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
ПИК TV! Тошко Йорданов: Борисов, Лена и Кирил са суинг компания - карат се, после се сдобряват, събират се по манастирите, сядат си в скутовете, увеличават плодовитостта (ВИДЕО) ПИК TV! Тошко Йорданов: Борисов, Лена и Кирил са суинг компания - карат се, после се сдобряват, събират се по манастирите, сядат си в скутовете, увеличават плодовитостта (ВИДЕО)
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК