БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Еврика! Министерството на инвестиционното проектиране вече има сайт

Само в ПИК
Еврика! Министерството на инвестиционното проектиране вече има сайт
Автор: ПИК
Дата
Дата
4357
Коментари
1
Еврика! Министерството на инвестиционното проектиране вече има сайт

Осем месеца, след като беше създадено, новото Министерство на информационното проектиране вече има сайт в интернет, съобщава Медиапул.

 Ведомството на министър Иван Данов заработи реално в края на 2013 г. Тогава бяха издадени първите разрешения за строеж на шест водни проекта, финансирани със средства от оперативна програма "Околна среда", чиито пари временно бяха спрени от Еврокомисията заради проблеми с обществените поръчки.

 Инвестиционните проекти, които получиха зелена светлина, са на общините Несебър, Варна, Стамболийски, Кърджали, Казанлък и Бяла, Варненско.

 Инвестиционното министерство предприе и масирани проверки през декември в хипермаркети и магазини на големите вериги след инцидента с рухналия покрив на мол в латвийската столица Рига, при който загинаха 54 души. Проверката установи редица нарушения като незаконни преустройства, пристроявания и неспазване на мерките за пожарна безопасност.

 За пет месеца пък в ДНСК бяха внесени около 30 000 сигнала, свързани с незаконно строителство.

 За тази година една от основните задачи на ведомството е подпомагане на процеса по изготвянето на общите устройствени планове на общините. За тази цел от държавния бюджет са отпуснати 15 млн. лв. Към момента едва една трета от 264 общини имат този документ, който е основен и става задължителен от 2016 г., за да се получи разрешение за строеж.

Напиши коментар »
(1)
1
Министерство на ИНФОРМАЦИОННОТО проектиране НЯМА !!! ОЩЕ В ПЪРВОТО ИЗРЕЧЕНИЕ ГРЕШКА, ХАЙДЕ ПОПРАВЕТЕ СЕ !!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Димитър Липовански
Димитър Липовански
режисьор
Става на: 65 години

Говорят си ловци: - Приятели, знам едно място, където можем да убием страхотни тигри. Ама ще се наложи да чакаме един час и петнайсет минути... - В засада ли ще чакаме? - Не, не, имат някакви акробати преди антракта.