Евродепутатът Емил Радев: Информацията за български яйца с фипронил трябва да се разпространява много по-бързо

Само в ПИК
Евродепутатът Емил Радев: Информацията за български яйца с фипронил трябва да се разпространява много по-бързо
Автор: ПИК
Дата
Дата
1952
Коментари
1
Евродепутатът Емил Радев: Информацията за български яйца с фипронил трябва да се разпространява много по-бързо

Информацията за наличието на български яйца с фипронил трябва да се разпространява много по-бързо и потребителите да са информирани своевременно. Това коментира в предаването „Метроном“ на Радио „Фокус“ евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.

„Наистина страшно малко са дозите, които са открити в българските яйца, но все пак българските потребители трябва да се информират много своевременно, първо и преди всичко, за безопасността на дадените стоки. И ако има такава опасност от опасни стоки на пазара, те да могат също да вземат адекватните мерки, ако са си купили вече такива продукти, да ги отстранят. Защото някой път не е достатъчно да се отстранят от търговската мрежа, защото големи количества вече са били продадени на крайни потребители. Българските потребители трябва да си знаят и правата, така че когато има случаи на нарушения, да могат и да уведомяват контролните органи, а също така и да търсят обезщетения, когато има предпоставка за това”, коментира Емил Радев. Той добави, че е важно да се създаде работещ общоевропейски орган, който да следи за правата и защита на потребителите в Общия пазар. По думите му има добре изградена система и тя сработва бързо, когато се касае за безопасността на храните, но не така стоят нещата с качеството на храни, предлагани под една и съща марка в Източна и в Западна Европа. 

Още по темата
ГОРЕЩО РАЗКРИТИЕ! Ето коя ферма излюпи българските яйца с фипронил
Часовник
08:08
След като стана ясно, че у нас е открита партида със заразени с фипронил яйца. Би Ти Ви съобщи, че яйцата идват от птицеферма в Поликраище. Тодорка Янковска, зам.-председател на Българска агенция...
Напиши коментар »
(1)
1
да ви сepeм на демолрацията! 27 години се опитват да изтровят и изгонят народа ! Съсипаха природата изсякоха горите и осpaxa морето. И пак соца е виновен :)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Уютно е на всички, ползващи се с благоразположението ви в началото на периода, но горкò на онези, стоящи в периферията на интересите ви. Не се колебайте да отстоявате истината във вторник и запазете достойнството си, като не се поддавате на провокатори. Бизнес делата ви ще се развиват според очакванията в сряда, без изненади и удари под кръста. Материалната осигуреност ще ви подтикне към разширяване на дейността, правейки удачни вложения. Бъдете достъпни и се радвайте на хубавите мигове, с които животът щедро ще ви дари.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Шефът на хотела върви по коридора и чува от една стая пеене. Обажда се на рецепцията:
- Вие връчихте ли сметката на клиента от 108-а стая?
- Да.
- А защо пее тогава?
- Не пее той. Опяват го.