Евродепутатът Слави Бинев пред ПИК: Моника Станишева сащиса ЕС с дебелоочието си

ЧАС ПИК

Евродепутатът Слави Бинев пред ПИК: Моника Станишева сащиса ЕС с дебелоочието си

36117
на 06.02.2014
Евродепутатът Слави Бинев пред ПИК: Моника Станишева сащиса ЕС с дебелоочието си

Последвайте ни в Google News Showcase

В Европарламента вчера се разгоря бурен дебат за парите, които са отпуснати на фирмата на Моника Станишева, които тя впоследствие върна. Скандалът продължава да е широко дискутиран не само в България, но и в Европа.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

По този повод потърсихме мнението на евродепутата Слави Бинев.

 

- Г-н Бинев, как се посреща в Евросъюза случая с Моника Станишева, която спечели пореден европроект, а е съпруга на президента на ПЕС? 

- В Европа отзвукът е много голям и се учудвам, че у нас доста деликатно се говори по този въпрос. В Брюксел сесията започна с отварянето на този въпрос, което определено е проблем.

- Какво виждат европейците в този скандал?

- Като се има предвид докладът, който излезе, не само мониторинговия за правосъдие и вътрешен ред, но и специалния доклад, който е свързан с корупцията в ЕС. По този показател ние сме на последно място и в доклада случаят се отчита като нещо отвратително. Смята се, че така политиците у нас явно задават стандартите, с които се ползват и всички останали граждани.

- Конфликтът на интереси тях не ги лови.

- В случая става въпрос за тежко дебелоочие, при условие, че се знаят всички неща, които се случват и се правят – зор беше и тия 60 хиляди евро да ги вземе. Нейните възможности са доста над всичко това, нали, и изведнъж – хоп, дайте да взема и 60-те хиляди евро от Евросъюза.

- И най-вече да не допусна някой друг до „евробаницата”.

- Да, и заради това. Този мотив беше и мотото на Борисов. Сегашните не само го подпират, но и доразвиват практиките му, макар да го правят по един по-перфиден начин, а не толкова просташки, колкото той.

- Да, те са отдавна в играта, а Бойко е от вчера.

- Тези безобразия, които се случваха по времето на Борисов и срещу които те – БСП, въставаха, сега се случват по същия начин, но някак по-замаскирано.

- Само от ЕНП ли идват критиките към Моника Станишева?

- Ясно е, че те провокират повдигането на този въпрос, ръкоплясканията бяха от цялата зала. Не за друго, а защото наистина това е страхотно дебелоочие. Въобще за какъв евентуален еврокомисар се говори (за Станишев), за какъв председател на ПЕС. Просто нямам думи. Най-лошото е, че това са само нещата, които излизат... Ами Изборният закон, който реално не е докоснат, не е променен. Където и да погледнеш, става дума само за дебелоочие, наглост и простащина.

Същият въпрос може да бъде повдигнат към Борисов – какво се случваше с приятелката му. Но никой не зачеква този въпрос. Най-интересното е, че те (БСП) му казват: „Ама какво се сърдиш, като ти беше същият?”

Разберете, ГЕРБ и БСП са едно и също нещо и затова трябва да се разкарат. Случаят с Моника ясно показва, че те са началото и края на едно и също нещо. Те непрестанно се обвиняват, а в същото време нищо не се случва и няма нито един осъден.

Така занимават обществото със себе си и с караниците помежду си, за да не се вглеждат хората в реалните проблеми. Затова никога не се случва нищо истинско и затова опозицията не е вътре в парламента, а е отвън, за жалост.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 115
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК