Еврокомисията представя доклада за България и Румъния на тема правосъдие и борба с корупцията

Само в ПИК
Еврокомисията представя доклада за България и Румъния на тема правосъдие и борба с корупцията
Автор: ПИК
Дата
Дата
2871
Коментари
3
Еврокомисията представя доклада за България и Румъния на тема правосъдие и борба с корупцията

Европейската комисия ще представи днес годишния доклад за България и Румъния по механизма за сътрудничество и проверка. Той дава оценка на реформата в правосъдието и борбата с корупцията и организираната престъпност, съобщава БНТ.

Председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер заяви миналата седмица, че докладът за България ще бъде "много положителен".

В предишния доклад Европейската комисия отправи към България 17 препоръки. Сега се очаква Брюксел да направи анализ на постигнатото от София. Няколко мисии от европейски експерти посетиха страната ни през изминалите месеци.

Според комисаря по правосъдието Вера Йоурова целта на механизма е да се постигне устойчив напредък, който да повиши доверието на българите в съдебната система. Брюксел следи с особен интерес делата срещу бивши и настоящи политици и висши магистрати.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер нееднократно е обещавал механизът за сътрудничество и проверка за България да отпадне до края на мандата на сегашната комисия, т.е до края на 2019 година.

Очаква се той да бъде заменен с общоевропейски механизъм, който да следи правосъдните системи не само в България и Румъния, а във всички държави-членки на ЕС.

Традиционно докладът за България се представя през януари. Тази година той беше изтеглен по-рано, за да не съвпадне с началото на българското председателство на Съвета на ЕС.

Още по темата
Евромониторингът над България остава
Часовник
22:17
Наблюдението над България за напредъка в борбата с организираната престъпност и съдебната реформа няма да отпадне. Това е записано във финалния вариант на Евродоклада, който ще бъде официално...
Напиши коментар »
(3)
1
Председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер заяви миналата седмица, че докладът за България ще бъде "много положителен".------------------------------------------------------------------------------------- НИЙОГА НЕ КАЗВАЙ "ОППА" ПРЕДИ ДА СИ ПРЕСКОЧИЛ ЛОКВАТА!!! ПИK@Е6ТИ, ЗА ВАС СЕ ОТНАСЯ, ТУПАНИ НЕЩАСТНИ!!!
2
Доклад за нещо, което не съществува в България ?
3
99% корупция!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Любен Дилов-син
Любен Дилов-син
писател, журналист, политик
Става на: 53 години

Разговор между двама приятели старшини:

- Защо те уволниха от армията?

- По болест.

- Каква болест?

- Не знам каква, но на целия полк му се повръщаше от мен.