Европейската комисия ни сряза жестоко! Не сме пригодни да приемем ЕМА

Само в ПИК
Европейската комисия ни сряза жестоко! Не сме пригодни да приемем ЕМА
Автор: ПИК
Дата
Дата
4653
Коментари
8
Европейската комисия ни сряза жестоко! Не сме пригодни да приемем ЕМА

Кандидатурата на София за град домакин на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) е оценена катастрофално най-ниско сред всички 19 кандидатури, показа вътрешно проучване в самата агенция, изпратено до ЕК.

Нещо повече - според изготвения доклад София отговаря на един-единствен критерий от общо 30. Някои от констатираните пропуски са напълно субективни, дори абсурдни - като например, че служителите няма да могат да ползват безжичен интернет тук.

Според доклада София отговаря единствено на критерия, че може да предложи офиси за преместването на институцията.

Вътрешният анализ на EMA е заключил, че кандидатурата на София не отговаря на следните условия: няма подходящи пространства и фоайета за представителните нужди, не осигурява добър достъп за инвалиди, няма голяма аудитория, няма капацитет за 1300 работни бюра, няма достатъчно заседателни зали с различен капацитет, не е предложила подходящи места за архива на агенцията, няма достатъчно добро техническо и IT осигуряване, липсва добра телекомуникационна мрежа в предложената сграда и т.н.

Най-добре са оценени кандидатурите на Барселона, Брюксел, Братислава и Копенхаген.

Европейската агенция по лекарствата в момента се помещава в Лондон, но заради Брекзит си търси нов град домакин.

България е сред 19-те държави, които кандидатстват за домакинство на ключовата институция, която има над 3500 служители. Българското предложение е агенцията да се помещава в София Тех Парк.

Напиши коментар »
(8)
1
Най важния критерии е лоби, нямаме. Показаха ни къде ни е мястото в скапания ес. Всичко се концентрира в 5 държави от 27, агенции, парламент, решения, печатане на пари. И крайната провинция да го д ха. Точно както софия и останалата част от България. Зяа това 28 министерства трябва да са рапределени в 28 областни града
2
Каква изненада! Слвд 10год.управление на бандити сме на дъното във всичко!!!
3
Е голем праз.
4
Нищо чудно, това е оценката за стабилното управление и отношението на другите държави към най-корумпираната държава в Европа. Приказките на мутрата и неговите плазмодии, колко сме високооценени, как Борисов го приемали в ЕС като му стават на крака, как ни ценят, заради стабилността и сигурните ни граници и т.н. самохвалство на управляващите. Най-ниската оценка от 19 държави разбива на пух и прах всяка буква изречена от устата на мутрата на тема- България уважавана страна в ЕС. Нищо ново под слънцето, за последните ОСЕМ години ние заемаме твърдо последните места във всички положителни класации и първите в отрицателните. Не вярвам другите държави да си мислят, че няма значение, че начело на властта е човек от ъндърграунда, че са случайни НДКгейт, кумгейт, суджукгейт,Перникгейт. Такова отношение се изгражда към държавата ни заради тези управляващи. Но кой го е еня, ние сме мазохисти и на пук на всякаква логика гласуваме за тях. Няма какво да се заблуждаваме- за да помогне фалшификацията на вота, все пак някой трябва да е гласувал за тези нещастници от ГЕРБ.
5
Великият международен фактор Борисов как реагира на приятелския шамар?!
6
Това е резултат на " големиs капацитет" на управляващите ГЕРБ.
7
Това е резултат и от условията във "великия тех парк" на Плевньо
8
Бойко къде е така убедителната за теб, Европейска солидарност..
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

- Деца, какъв урок имаме днес? - Математика, госпожо. - Диктувам задача: "Две млади интелигентни жени изпили една бутилка водка. Пита се в задачата за какъв хикс им е трябвало след това да пият и червено вино?"