БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Европрокуратура ще ни отмени в дела като САПАРД

Само в ПИК
Европрокуратура ще ни отмени в дела като САПАРД

Борис Велчев похвали наследника си Цацаров за СРС-гейт"

Автор: ПИК
Дата
Дата
2456
Коментари
0
Европрокуратура ще ни отмени в дела като САПАРД

Новата структура, наречена Европейска прокуратура, ще започне работа от 2015 г. Тя ще разследва само финансови престъпления, като делото САПАРД, които засягат парите на ЕС. Компетенциите й ще са сходни със службата ОЛАФ, каза днес генералният директор на ОЛАФ Джовани Кеслер на конференция в София. На нея присъстваха представители на прокуратурите на 15 европейски страни, главният прокурор Сотир Цацаров, бившият главен прокурор Борис Велчев, председателят на ВКС проф. Лазар Груев, съобщи сайтът "Правен свят".

Борис Велчев похвали на новия екип на прокуратурата. "Днешният ден, 16 април – Деня на Конституцията и на юриста, спокойно може да бъде обявен и за Ден на законността", галантно каза Велчев и поздрави ръководството на прокуратурата, главния прокурор и Софийската градска прокуратура за работата им през последните дни. Очевидно Велчев визираше проверката в МВР по скандала СРС-гейт.

"Само структурни промени в службите е начинът тези скандали постепенно да намаляват и накрая, надявам се, да изчезнат", каза Велчев.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Владимир Пенев
Владимир Пенев
актьор
Става на: 59 години
Екатерина Михайлова
Екатерина Михайлова
юрист, политик от ДСБ
Илияна Йотова
Илияна Йотова
вицепрезидент
проф. Симеон Щерев
проф. Симеон Щерев
музикант
Става на: 74 години

Споделих с моя психиатър, че напоследък ме навестяват мисли за самоубийство. Сега ме кара да му плащам предварително.