Египет прекъсна военните си връзки със Северна Корея

Само в ПИК
Египет прекъсна военните си връзки със Северна Корея
Автор: ПИК
Дата
Дата
2559
Коментари
0
Египет прекъсна военните си връзки със Северна Корея

Министърът на отбраната на Египет, който е на посещение в Сеул, обяви, че страната му е прекратила военните си отношения със Северна Корея, съобщи южнокорейската информационна агенция Йонхап, цитирана от Асошиейтед прес.

Засега информацията на агенцията не е потвърдена от египетското правителство. АП припомня, че миналия месец САЩ решиха да съкратят или да забавят плащането на близо 300 милиона долара от помощта си за Египет заради ситуацията с човешките права там и връзките с Пхенян.

Според южнокорейското министерство на отбраната, цитирано от Йонхап, египетският министър на отбраната Седки Собхи е казал на колегата си Сон Йон-му, че Кайро "вече е прекратил всички военни връзки със Северна Корея".

В Кайро египетският военен говорител Тамер ел Рифаи единствено каза, че Собхи е обсъдил военното сътрудничество и сътрудничеството по сигурността с южнокорейски длъжностни лица. Той отказа да даде повече подробности.

Египет от десетилетия поддържа близки контакти със Северна Корея, която продава на африканската държава оръжия, включително ракети със среден обсег и ракети земя-земя.

Египетският бизнес магнат Нагиб Сауирис, който притежава телеком и медийна компания, помогна през 2008 г. за създаването на основната севернокорейска клетъчна телефонна мрежа. Компанията му "Ораском" инвестира в комунистическата страна 500 милиона щатски долара според официалния уебсайт на египетското външно министерство.

Мохамед ел Меншауи, базиран във Вашингтон специалист по Египет, каза миналата седмица пред АП, че правителството на Тръмп, което иска да изолира Северна Корея, призовава тайно Кайро да прекъсне военните си връзки с Пхенян.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Антоан Николов
Антоан Николов
политик и бизнесмен
Става на: 50 години
д-р Мими Виткова
д-р Мими Виткова
лекар, бивш министър на здравеопазването
Райна Константинова
Райна Константинова
журналист, директор на департамента за радио в ЕС

“Повтарям един милион се пише с шест нули, а половин, с три нули!”
(Военен)