ЕДИНСТВЕНО В ПИК! Скандал с българи на Пукет! Катарският авиопревозвач ги изостави на острова

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ЕДИНСТВЕНО В ПИК! Скандал с българи на Пукет! Катарският авиопревозвач ги изостави на острова

29892
на 01.03.2017
ЕДИНСТВЕНО В ПИК! Скандал с българи на Пукет! Катарският авиопревозвач ги изостави на острова
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Българи мизерстват на остров Пукет в Тайланд, след като без причина авиопревозвачът на Катар отказа да ги качи на самолета за Доха. Това съобщиха пред агенция ПИК част от закъсалите нашенци. Групата от български туристи наброява около 30 души.

препоръчано

Полетът от Пукет за Доха е трябвало да излети в 7.10 ч. местно време, което е 2 ч. сутринта българско време. До борда му обаче не са били допуснати 109 души - българи, руснаци и румънци, качени са само пасажерите от други европейски страни, включително и тези, платили за бизнес класа, без значение на народността им.

"От Катарските авиолинии не ни дадоха обяснение защо оставаме на Пукет. Предложихме да ни прегрупират на други полети, но не пожелаха. Повечето от нас са с билети, купени на прословутите промоции, които компанията обявява", разясниха ситуацията сънародниците ни.

След като самолетът е отлетял без тях, в продължение на няколко часа българите, руснаците и румънците са били държани на летището от емиграционните власти без вода.

"Да не говорим за тоалетна и храна при положение, че има много деца. Чак в 13 ч. местно време ни откараха в мизерен и смрадлив хотел, където се намираме и в момента в очакване на новини кога авиокомпанията все пак ще благоволи да ни извози от острова. Чувстваме се унизително, като бежанци", оплакаха се още туристите.

Към 16 ч. наше време българската група все още нямаше яснота кога самолетната компания ще изпълни ангажимента си, за който сънародниците ни са си платили. 

Подобни проблеми с Катарските авиолинии имаха в средата на месеца и други български туристи в Тайланд. Непосредствено преди полета им бе съобщено, че поради технически неизправности самолетът им няма да излети и ги заставиха на 12-часов престои на аеропорта.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за вторник - Везните да не предприемат пътувания, Стрелците подложени на огромно напрежение САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за вторник - Везните да не предприемат пътувания, Стрелците подложени на огромно напрежение
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! ГЕРБ представя управленската си програма (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК! ГЕРБ представя управленската си програма (НА ЖИВО)
ново
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК