Еднократна помощ е била получена от семействата на 36 000 първолаци

Образование

Еднократна помощ е била получена от семействата на 36 000 първолаци

3993
на 12.09.2014
Еднократна помощ е била получена от семействата на 36 000 първолаци
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Близо 36 000 първокласници са получили  еднократна помощ в размер на 250 лв. преди първия учебен ден. Това съобщиха от Агенцията за социално подпомагане. Тя  се отпуска целево за покриване на част от разходите в началото на учебната година по реда на Закона за семейни помощи за деца.

препоръчано

За одобрените към 31 август молби е изплатена сума в размер на почти 9 млн. лв.

Крайният срок за подаване на молби е 30 септември. Помощта се възстановява, ако детето не постъпи в училище.

Помощите се изплащат през месеца, следващ месеца на издаване на заповедта за отпускането й. Право на нея имат семействата, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище за учебната 2014/2015 г.

Необходимо условие е средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията да е по-нисък или равен на 350 лв. Този доходен критерий не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки.

Молбите за отпускане на целевата помощ се подават от 1 юли след записване на детето в първи клас.

Досега в цялата страна са подадени 38 031 молби, издадени са 35 722 заповеди за отпускане на помощта за 36 326 деца, в процес на обработка са 2028 молби, отказите са 281.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК