Езиковед: Политическото говорене омекна

Животът днес

Езиковед: Политическото говорене омекна

2834
на 29.10.2014
Езиковед: Политическото говорене омекна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Политическото говорене омекна. Изведнъж се оказахме в една ситуация на смирение. Това каза в сутрешния блок на БНТ преподавателят и езиковед от СУ "Св. Климент Охридски" Надежда Сталянова.

препоръчано

По думите й след изборите езиковият тон се е променил заради променената политическа ситуация и влизането на рекордните осем партии в парламента. За съжаление, хората, които говорят за смирение, сме ги слушали много години.

Дано не съм права, но ми струва, че идеята за смирение не идва от вътрешно убеждение, а е наложено от ситуацията, коментира Сталянова.

По думите й в политическото говорене се забелязва връщане към най-добрите традиции от българското Възраждане. Бих се радвала езика да стане по-диалогичен, а не да наблюдаваме монолози, които паралелно съществуват.

Политиците трябва да се вслушват в събеседниците си, каза още езиковедът.


Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК