Екоминистърът: Глобален подход е нужен за преодоляване на екстремните природни предизвикателства

ЧАС ПИК

Екоминистърът: Глобален подход е нужен за преодоляване на екстремните природни предизвикателства

2772
на 17.10.2014
Екоминистърът: Глобален подход е нужен за преодоляване на екстремните природни предизвикателства
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Модерното оборудване и техника ще допринесе за осигуряването на по-висока защита на населението и околната среда при наводнения. Това заяви Светлана Жекова, министър на околната среда и водите, при представянето на новата пожарна техника на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” в София, съобщи "Фокус". „За мен е признание и удоволствие да участвам в церемонията за представянето и връчването на специализираната пожарникарска техника и оборудване за предотвратяването и борбата с наводнения. Проектът за доставката на тази техника е съфинансиран от линия на Кохезионния фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Околна среда”. Убедена съм, че чрез този проект ще се обезпечи изпълнението на ключови дейности, необходими за повишаване на капацитета териториалните структурни звена на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при МВР”, обясни Жекова.

препоръчано

„Всички ние сме изправени пред климатичните изменения и изключително сериозните природни предизвикателства, на които бяхме свидетели и през последните месеци. Зачестилите екстремни метеорологични явления, каквито са наводненията, пожарите и засушаванията ясно сигнализират за необходимостта от глобален подход за преодоляване на проблемите с климатичните изменения, които предизвикват бедствия. Необходими са действия на глобално ниво, които целят превенция, чрез прилагане на цялостна и координирана политическа рамка, която да хармонизира и интегрира икономическото и социално развитие на страната и опазването на околната среда. Необходими са локални, местни действия, като осигуряване на средства за адекватна защита при възникнали бедствия и овладяване на последствията от тях”, посочи министърът. 

„От Министерството по околната среда и водите полагаме усилия именно в тази посока, но работим приоритетно и по изграждане на цялостна стратегия за предотвратяване на негативните последици от изменението на климата и адаптиране към климатичните промени. Високо ценим работата и усилията на служителите от ГДПБЗН при МВР, структурните и териториалните звена, благодарение на които проектът се случва” заяви Светлана Жекова.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК