ЕКСКЛУЗИВНО! Ад по пътищата! Вижте къде са най-големите тапи

Само в ПИК
РЕМОНТИТЕ ЗАПОЧНАХА
ЕКСКЛУЗИВНО! Ад по пътищата! Вижте къде са най-големите тапи

Най-критичните точки за шофьорите са тунелът "Витиня" и виадуктът "Елешница"

Автор: ПИК
Дата
Дата
8090
Коментари
0
ЕКСКЛУЗИВНО! Ад по пътищата! Вижте къде са най-големите тапи

Пускането на тежкотоварните камиони и множеството ремонти на пътя в сезона на летните отпуски тормозят шофьорите по пътя за морето и водят до серия от катастрофи и невралгични ситуации. Само за седмица 8 загинаха при сблъсъци с тирове. Отделно множеството ремонти предизвикват тапи и огромни задръствания.

Трафикът е натоварен допълнително и от завръщащите се от Западна Европа турски гастербайтери. Най-големите ремонти тази година са основно по магистрала "Хемус" и пътя от София за Варна.

Най-критичните точки за шофьорите са тунелът "Витиня" и виадуктът "Елешница". Там се образуват и най-големи задръствания, тъй като заради ремонтните дейности движението е ограничено в едното платно и е двупосочно. Така още на първите 15 километра от София към Варна водачите трябва да отбиват в обновеното през миналата година платно към София. Ремонтите ще продължат до декември, а участъкът със затруднено движение е с дължина от 2 километра. Започва и възстановяването на виадукта при 41-ви километър на магистралата, между тунелите "Ечемишка" и "Топли дол".

По аутобана се работи и в района на Ябланица и при влизане във Велико Търново от Варна, пише в. "Стандарт". В същото време към Бургас по магистрала "Тракия" се ремонтира мост над река Стряма в Пловдивско. Там също движението е в едната лента и при натоварен трафик се образува тапа. По план ремонтите на магистрала "Тракия" трябва да бъдат само през юли. Възстановителните дейности са още на виадукт при 20-и км. Движението от 18-и до 23-ти км е двупосочно в платното за София с една лента в посока Бургас и една лента за София. През почивните дни схемата ще се обръща. Двупосочно заради ремонт е и движението при 136-и км на магистралата до 17 юли.

Проучвателни дейности пък затрудняват трафика по магистрала "Струма". В посока към Гърция между 23 и 24 км скоростта е ограничена до 80 км/ч, а от АПИ предупреждават за повишено внимание.  В първите две седмици на юли ограничения ще има и в части по АМ "Марица" и АМ "Люлин". По пътя за Турция шофьорите трябва да бъдат внимателни между 4-ти и 7-и км в посока Димитровград. Същото важи и при 8 км в посока София на другия скоростен път.

Ремонти продължават да измъчват и движещите се по част от околовръстното шосе, където все още се довършва Северната скоростна тангента при изходите за село Мрамор и кварталите "Обеля" и "Люлин". Всъщото време бе взето решение да няма ограничения за тировете. Освен, че ще се движат в дните петък и неделя, камионите няма да бъдат спирани и при температури над 35 градуса. Отделно започва и ремонт на малките шосета, с отпуснатите от кабинета над 100 млн. лв. за обновяването на пътища първи, втори и трети клас.

Сред основните големи ремонти е този на пътя между столицата и Видин. С 19 млн. лв. ще се обновят 43 км от трасето. Поправят два участъка - пътят Видин-Димово и 8-километровият участък при изхода на Враца. Ремонтират се и 22 км от първокласния път Димово-Бела-Скомля-Медовница. Започва и рехабилитацията на пътищата в Разград, областта с пътищата в най-лошо състояние. Ще бъдат ремонтирани и няколко важни пътни направления в Плевен, Ловеч и Велико Търново. Преасфалтират се и 40 км пътища в област Хасково. Общо през тази година по план ще бъдат ремонтирани 282 км републикански пътища, като по-голямата част от тях са в Северна България.

Още по темата
Внимание, нови тапи за морето! Затварят единия тунел на "Витиня"
Часовник
07:37
Започва ремонтът на тръбата за Варна на тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". До приключване на строителните...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Бони
Бони
фолкпевица
Георги Гергов
Георги Гергов
бизнесмен, политик от БСП
Става на: 61 години
проф. Божидар Манов
проф. Божидар Манов
кинокритик
Става на: 70 години
Христо Тотев
Христо Тотев
кинооператор
Става на: 78 години

Акушер-гинеколог решил да става автомонтьор.
Преминал 6-месечно обучение... Съответно и изпит.
Изпитната комисия:
- Какво ще го правим тоя?
- Как какво, бе, та той си е за „Гинес”! Човекът през ауспуха на колата основен ремонт на двигателя направи!