Вход
София
Времето в София 15 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Ако изборите бяха днес - ГЕРБ води на БСП! Борисов с 6,6% пред Нинова (СНИМКИ)

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Ако изборите бяха днес - ГЕРБ води на БСП! Борисов с 6,6% пред Нинова (СНИМКИ)

на 28.02.2017
2247
33
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Ако изборите бяха днес - ГЕРБ води на БСП! Борисов с 6,6% пред Нинова (СНИМКИ)
Автор: ПИК
28.02.2017
33
2247

Ако изборите бяха днес, ГЕРБ щеше да има 31,5% от гласовете на избирателите, а БСП - 29,6%. Това сочи проучване на "Алфа Рисърч", представено пред Нова телевизия от социолога Геновева Петрова.

Представителната извадка сочи още, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има преднина пред основния си политически опонент - Корнелия Нинова от БСП. 31,9% са Борисов, 25,3% за Нинова. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов изпреварва Нинова и е на второ място сред доверието на избирателите с 26,4%.

С 55% положителна оценка е президентът Румен Радев. 12% е отрицателният вот за него, 33% от анкетираните не дават нито положителна, нито отрицателна оценка за новия държавен глава. 

Сподели:
свързани новини
БАРОМЕТЪР! "Алфа Рисърч": 68% от българите искат служебно правителство и предсрочни избори! БАРОМЕТЪР! "Алфа Рисърч": 68% от българите искат служебно правителство и предсрочни избори!
68% от българите искат служебно правителство и предсрочни...
на 30.11.2016
„Алфа Рисърч“: ГЕРБ води на БСП с близо 2% към момента „Алфа Рисърч“: ГЕРБ води на БСП с близо 2% към момента
ГЕРБ води на БСП с близо 2% към момента - 31,5 към 29,6....
на 27.02.2017
Напиши коментар »
(33)
1
Аз не познавам нито една кратуна, която да гласува за Тиквата...
2
Е щом Борката води, ще подкрепим патриотите :-)
3
Е от ПИК вие всеки ден ли ще давате сонддажите от алфа на БОРЯНЧЕТО ОТ БАНКЯ . АМА ВЧЕРА ИМАШЕ И ОТ МАРКЕТИНГ ДРУГА АГЕНЦИЯ И ТАМ ИМАШЕ ДРУГИ РЕЗУЛТАТИ АМА НЕ ВИ СТИСКА ДА ГИ ПУБЛИКУВАТЕ. ДА ЗНАЕТЕ ВАШИЯ ГУРУ БОЙЧЕТО ЩЕ СЕ НАСЕРЕ ВЕЧЕРТА НА ИЗБОРИТЕ КАТО ВИДИ РЕЗУЛТАТИТЕ.
4
Същите "изследвания" бяха на президентските избори. Герп ще са в катастрофа. Колкото и да го облъчвате, народът вече реши, късно е.
5
ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ДО ПОСЛЕДНО ВОДЕШЕ НА ГЕН РАДЕВ С 6-8% ... ПЪК СЕГА ВТОРА В ЛИСТАТА , СЛЕД ПРОДАВАЧА НА ЛОФЬОРСКИ КНИЖКИ МОСКОВСКИ
6
ПИК, МНОГО СТЕ ЕНТУСИАЗИРАНИ. ОТНОВО МАНИПУЛИРАТЕ ХОРАТА В ЗАГЛАВИЕТО. ТАМ ПИШЕТЕ ЧЕ ГЕРБ ВОДИ И ВЕДНАГА ИЗПИСВАТЕ НЯКАКЪВ РЕЗУЛТАТ ОТ ДРУГ ВЪПРОС- ЗА ОДОБРЕНИЕТО НА ЛИДЕРИТЕ. НАПИШЕТЕ С ГЛАВНИ БУКВИ, ЧЕ ГЕРБ ВОДИ С 1,9%, А НЕ ПРОБУТВАЙТЕ ОНЕЗИ 6% РАЗЛИКА МЕЖДУ МУТРАТА И НИНОВА. И КАКТО СТЕ ЕНТУСИАЗИРАНИ НАПИШЕТЕ СЪС СЪЩИЯ ПАТОС ИЗСЛЕДВАНЕТО НА МАРКЕТ ЛИНКС, КОИТО КАЗВАТ, ЧЕ БСП ВОДИ НА МУТРАТА. ХАЙДЕ, НЕ СЕ СТЕСНЯВАЙТЕ!
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
УДРИИИИИ БАТЕ БОЙКООООООО,,ОГЪН БИИИИ ПО ЧЕРВЕНАТА СГАН !
9
Ама гилотината пада.
10
"Ние сме Калфата и Гегата на Пъдаря"
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Моля ви ПИК - не публикувайте нито едно изследване в което БСП не води . Защото сега ще видите ЖЪЛТОПЛОЧКОВЦИТЕ как ще реват ще ги ронят мътни и кървави . Хайде ЖЪЛТОПЛОЧКОВЦИ стъртат е даден .
13
Знаем Алфа рисърч кого обслужват, така че проучването ще им остане само за лично ползване и архив
14
Цецка зарази ГЕРБ с...неизлечима болест,по коварна и от СПИН.Плъзнала е повсеместно,доффторите-социолози са безсилни.
15
на бсп г-жа лъженинова и лъжепатриотите много са им % хората вече не избират само с ушите си а и с очите си
16
Кое е нецензурно,бе Пик- лъовци?Като не публикувате мнение,различно от това,на Партията- майка на Боко,и ще промените мнението на хората? Така , само ни нахъсвате още повече.Ще агитирам и куцо,и сакато ,хей така,от гняв!Там,на живо,във вербален контакт,няма как да ме триете!
17
За мен е много странно това, че почти всеки псува ГРОБ, а накрая-ГРОБ води в класациите?!
18
Конституционният съд се произнесе с решение по конституционно дело № 11/2016 г. Днес, 23 февруари 2017 г., Конституционният съд се произнесе с решение по к. д. № 11/2016 г., образувано по искане на омбудсмана на Република България за обявяване на противоконституционност на чл. 242а от Изборния Кодекс относно последиците при неупражняване на избирателното право. Съдът прие, че разпоредбата на чл. 242а от Избирателния кодекс, като предвижда санкция за неупражняване на избирателното право противоречи на Преамбюла на Конституцията, както и на конституционните разпоредби на чл. 4, чл. 5, ал. 1, чл. 6, ал. 2, чл. 10, чл. 37, ал. 1, чл. 38, чл. 42 и чл. 57, поради което я обяви за противоконституционна. Решението е прието единодушно с 11 гласа. Пълният текст на решението ще бъде ще бъде публикуван на 28 февруари 2017 г.
19
Да, ГРОБ води в класациите по тъпоумие и купени избори. Съшо както се купуват 6 апартамента от завършил училище за олигофрени
20
да е вярно. Те така изкараха и Цеца президент. Сега съм по-спокоен. Притеснява ме само гласената фалшификация на изборите след отмяната на машинното гласуване. Само там е шанса им, така услужливо преценен от Алфа рисърч.
21
Когато човек няма убедителни аргументи, ругае и обижда. Явно интелектът ти е в "умствена недостатъчност". И престанете като папагали да преименувате ГЕРБ на "гроб". Червените заГРОБиха България. ГЕРБ полага неимоверни усилия да я върне в достойното й място сред цивилизования свят!
22
Икономическа и социална програма за възраждане на страната от доц. д-р Минчо Христов Ревизия на всички големи приватизационни и концесионни сделки започвайки с Енергоразпределителните дружества, златните концесии, БТК, Софийска вода. Защита на потребителите от необосновано завишените цени на монополистите. Сурови мерки срещу спекулантите.Закон против спекулата и наказателна отговорност за картел. Спиране на бежанския поток и незабавно премахване на постановление 208 на Министерски съвет за разполагане на бежанци на територията на България. Проверка на имуществото на всички висши политици – министри, депутати и магистрати и отнемане на всички незаконно придобити имоти, включително тези на г-н Симеон Кобурготски и неговата фамилия. Незабавно преизчисление на пенсиите, като коефицента за прослужено време бъде увеличен от 1,1 на 1.5 процента. Ежегодна актуализация на пенсиите с коефициента на инфлацията. Премахване на таксата за посещение при лекар и доплащането в болниците. Според конституцията държавата трябва да осигури безплатни медицински грижи. Премахване на ДДС върху лекарствата. Референдуми по всички важни въпроси, възможност за отзоваване на народни преставители, отпадане на депутатския имунитет и въвеждане на мажоритарна избирателна система. Намаляване броя на българските депутати наполовина. Наказателна отговорност за решения, които се взимат от колективни органи. Ако правителство, парламент, общински съвет или съдебен състав вземат престъпно решение, те трябва да бъдат третирани, като организирана престъпна група и да носят завишена наказателна отговорност. Намаляване на държавната субсидия за политическите партии в парламента до 0лв. Пренасочване на тези десетки милиони левове годишно за здравеопазване. Незабавно прекратяване и ревизия на строителството в междублоковите пространства, и природните паркове. Наказателна отговорност на виновните лица допуснали застояването в градовете, на българското черноморие, Рила, Пирин, Странджа и Витоша. Ревизия на всички заменки на гори и земи от държавния и общински фонд. Спешни мерки срещу финансовата криза в България. Контрол над печалбите на банковия сектор. Реално гарантиране на влоговете. Наказателна отговорност за раздаване на необезпечени кредити. Разследване на кредитните милионери. Безкомпромисни действия срещу уличната престъпност, кражбите в домовете и кражбите на цветни метали. Решаване на проблема със задръстванията в големите български градове, чрез съвместни действия на правителството и общините за строителството на автомобилни надлези, безплатни паркинги на входове на големите градове, велоалеи и намаляване цената на градския транспорт. Възстановяване на селското стопанство и производството от пустеещите земи, както и връщането на традиционните пазари в Русия и Близкия изток. Прекратяване на участието на България във военни мисии в чужбина и пренасочване на средствата за подобряването на спешната медицинска помощ. Неразполагане на чужди военни бази на българска територия.
23
Ако изборите бяха днес аз се чудя дали ГРОБ въобще ще влязат в парламента!
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
26
"Трафика към Банкя взе да се засилва,ще дръпне ли пред Позитано!?" това е заглавие от този сайт в деня на балотажа на президентските избори! Всички знаем какво стана после! Обаче те газиха закона и говореха за възможен обрат до 19ч.тогава!!! Днес говорят за още по нереални неща! Чудя се дали и те и агенцията не са хпдили да целуват нещо оня ден на Заговезни с младежкият ГРОБ!?
27
„Офнюз“, 2014 година: „Подобно на вече бившия премиер Орешарски, Нинова е едно от остриетата на СДС по времето на Иван Костов, но сменя боята със смяната на властта. Възходът й започва още по време на служебното правителство на Стефан Софиянски. Докато той е кмет, Нинова е юрисконсулт на Столичната община. През април 1997 г. Софиянски я назначава за контрольор на специализираната в ембаргови сделки оръжейна фирма ИНКО, майката на т.нар. „неявни фирми“. Корнелия Нинова не се задържа дълго в ИНКО, защото още в първите месеци на правителството на Иван Костов е назначена на по-отговорна длъжност. Тя става едновременно изпълнителен директор на „Техноимпекс” и председател на борда на директорите на „Техноимпортекспорт”. По това време това са двете най-мощни външнотърговски дружества – онези, за които се носеха легендите за червените куфарчета.“
28
Герб към затвора и пълна конфискация на откраднатото от тях.
29
не са за подценяване. Да си припомним, че до сега едно племе получаваше помощи без да работи, получаваше непрекъснато "детски". Грабиха и убиваха стари хора, ... За какво получаваха всичко това, освен да гласуват веднъж на няколко години....
30
Годината е 2017, но електоратът на БСП отново ще има възможност да гласува за номенклатурните династии от времето на Народна Република България. По имената им ще ги познаете - това са мъже и жени на възраст между 30 и 40 години, със златни дипломи и знатни фамилии, деца, внуци и племенници на "заслужили другари". Сега те попълват вакуума, който ще се отвори след принудителното пенсиониране на ветерани-парламентаристи като Михаил Миков, Ангел Найденов и Янаки Стоилов. Смяната на поколенията може и да се случи, но партийната политика си остана "семеен бизнес". Сред новите кандидат-депутати на БСП е Иван Янчов Таков - внук на партизанина Пеко Таков, бивш министър на вътрешната търговия и заместник на Тодор Живков в Държавния съвет на НРБ. 37-годишният Таков е завършил финанси в Канада, директор е на компания за инвестиции в недвижими имоти, а през март ще се бори за мандат в Народното събрание от 24 МИР София. Две позиции след него се нарежда Ана Пиринска - дъщеря на бившия председател на 40 Народно събрание Георги Пирински и Клавдия Кашева, чийто покоен баща ген. Илия Кашев е дългогодишен началник на Пето управление на ДС - УБО. Пиринска е на 32 години, има диплома по политология от СУ "Св. Климент Охридски" и магистратура по "Политика и икономика на Евразия" в школата за дипломатически кадри на Русия - Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО), през която са преминали хора като Андрей Луканов, Петър Младенов, Ирина Бокова. Номер 17 в листата за 24 МИР на "БСП за България" е Ана Ананиева - дъщеря на Нора Ананиева, бивш ръководен кадър в Института за съвременни социални теории към АОНСУ до 1989 г., вицепремиер в двата кабинета на Андрей Луканов, депутат от БСП между 1990-1997 г. През последните 10 години Ана Ананиева направи самостоятелна кариера в администрацията - започна като юридически съветник към Министерски съвет през 2006 г. в мандата на Сергей Станишев, през 2013 г. стана зам.-председател на Държавната агенция за закрила на детето, а от 2014 г. досега е зам.-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане. В края на софийската листа, водена от Корнелия Нинова, са подредени още двама наследници на познати партийни фамилии. Под No. 20 е Тома Трайков - син на бизнесмена Марио Трайков (член на Националния съвет и на Контролната комисия на БСП), кръстен на дядо си - бивш началник в отделение Б на ДС от началото на тоталитарния режим. Трайков-младши се прочу по време на местните избори преди 2 години, когато на предизборната му диплянка се вееха едно до друго знамената на Русия и България. След него се нарежда Владимир Илиевски - син на Радослав Илиевски, който беше кмет на Долна Митрополия и депутат от БСП от 2001 до 2009 г. С номинация за депутатски мандат от Пловдив е и 34-годишният хирург Атанас Баташки, син на бившия народен представител от БСП и настоящ ръководител на МВР-Болница Илия Баташки. Кадър "трето поколение" е икономистът Стоян Мирчев - водач на листата в Силистра. Негов баща е социологът проф. Михаил Мирчев, който беше издигнат от БСП за кандидат-кмет на София през 2015 г. Дядо му е 86-годишният Стоян Михайлов, бивш ръководител на отдел "Пропаганда и агитация" към БКП и секретар на Централния комитет на партията до 1988 г., когато е отстранен от Тодор Живков. Това ще бъде втори депутатски мандат за 35-годишния Стоян Мирчев, който започна политическата си кариера през 2013 г. като началник на кабинета на Иван Данов - министър на инвестиционното проектиране в кабинета Орешарски. Водач на листата на БСП в Перник е Станислав Владимиров (38 г.) - племенник на дългогодишния ръководител на местната партийна организация и бивш депутат Ненко Темелков, потомък на известния активист на БКП от 20-те години на XX век Темелко Ненков. За Владимиров това ще бъде трети мандат като народен представител от 2013 г. досега. В листата за 21 МИР-Сливен е председателката на Младежкото обединение на БСП - Вероника Делибалтова (29 г., юрист по образование), чийто баща Атанас е пенсиониран полицай, общински съветник и лидер на градската организация на партията. Делибалтова беше част от червената "контрапротестна" група срещу Ранобудните студенти по време на окупацията на Софийския университет през 2013 г. Член на ръководството в младежката структура на партията от 2016 г. е и Мина Антонова Кутева. В Националния съвет на БСП влизат още дъщерята на покойния депутат Димчо Михалевски - Петя, дъщерята на бившия областен управител на Пловдив Тодор Петков - Ия Петкова-Гурбалова, и др. Няма как "децата на Партията" да не си приличат - те са представители на една и съща генерация, високо образовани, идеологически лоялни, родени организатори, партийци по кръвна линия. Тяхното политическо пълнолетие настъпи достатъчно късно, за да не изпитват угризения заради наследството от тоталитарния режим - но достатъчно рано, за да го помнят с добро заради известни фамилни привилегии. За разлика от бащите си, никога не са скандирали "Вечна дружба КПСС - БКП". За тях е въпрос на престиж членството в ПЕС, ръководена от сина на Димитър Станишев - Сергей. Научени са, че "демокрацията ни сполетя", но знаят как да се възползват от предимствата й. Вярно е, че повечето от тях получават по-скоро "почетни", отколкото избираеми позиции в листите (за сметка на партийни журналисти като Александър Симов или безпартийни капиталисти като Петър Кънев). До преди 5 години нито един от тях не влизаше на Националния съвет. Някои са фактически членове на партията едва от няколко месеца. Появата им на преден план изглежда като резултат от конюнктурната случайност - в случая, заради поредната чистка на "неправилните" лобита. А и не всеки наследствен социалист успява в опита си да направи пробив с политическа кариера (справка: Достена Лаверн). Но сред тях вече има лица, в чиито CV-та е вписан поне един депутатски мандат или ръководен пост в държавната администрация. Корнелия Нинова няма нищо общо с тяхната генеалогия, но и няма друг избор, освен да ги използва - особено след отцепването на АБВ, тоталния организационен срив в края на кабинета "Орешарски" и след кръвозагубата на местните избори през 2015 г. По всичко личи, че рано или късно те ще получат ключовете от "Позитано" 20 след Живкови, Станишеви и Добреви. ]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]] БСП ни оставиха под чернобилския дъжд, сега обещават "здраве за всеки". БСП направиха 3000лв.=$1 сега обещават повече пенсии и пари за хората. БСП, принудиха хората да бягат от България, сега обещават да ги върнат. БСП, взеха спестяванията на хората в банките и ги фалираха, сега обещават да спрат бедността. БСП, които създадоха мафията, сега обещават да се борят с нея. БСП, които станаха известни с червените си куфарчета, сега обещават да се борят с корупцията. БСП, които стреляха по хора без съд и без присъда, сега обещават по-добро правосъдие. Забравихме ли...?
31
Герб-НЕ! Бсп-НЕ! ДПС-АБСУРД!
32
То и за Цецка казваха , че ще е ПрЕзИдЕнТ.....пък то кво стана ?Отлична работа - социолог-политолог.....говориш небивалици , изсмукваш си от пръстите простотии , изпозваш трудни думи с повече от 7 букви , че и ти плащат за това. Кеф и пропаганда ! Браво !
33
ЗАПОМНЕТЕ БОЙКО ЩЕ ВКАРА 60 ДЕПУТАТА . КОРНЕЛИЯ 80 ДЕПУТАТА . ПАТРИОТИТЕ 20 ДЕПУТАТА. ДПС 30 ДЕПУТАТА И ЗА ДРУГИТЕ КВОТО ОСТАНЕ . ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ПОКАРАТ И ПАК ИЗБОРИ . ТЕ СОЦИОЛОЗИТЕ В НАЧАЛОТО ПОЗНАВАХА НО ОТ КАКТО ИМ ДАВАТ ПАРИ ОТ ПАРТИИТЕ НИЩО НЕ ВИЖДАТ .
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

Проблемите в семейството започват, когато единият започне да се бърка в любовните работи на другия...

няма нови новини
Днес: 27
hot
най-четени новини в момента
сега
1333
четат ПИК
сега
четат тази новина
ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В СПОРТЕН ПИК TV! Кристиано Роналдо обарва дупетата на своите съотборници
x
8 трика за здравословно кафе
x