ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Гърми жесток скандал! Протестърът-министър Христо Иванов даде рамо на осъден за кърваво убийство! Вижте позорната намеса на реформатора!

ЧАС ПИК

ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Гърми жесток скандал! Протестърът-министър Христо Иванов даде рамо на осъден за кърваво убийство! Вижте позорната намеса на реформатора!

15071
на 04.11.2015
ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Гърми жесток скандал! Протестърът-министър Христо Иванов даде рамо на осъден за кърваво убийство! Вижте позорната намеса на реформатора!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Осъденият за убийство Джок Полфрийман явно е новото попълнение в екипа на правосъдния министър Христо Иванов.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Австралиецът излежава в Софийския затвор 20-годишна присъда за убийството с нож на студента Андрей Монов. Престъплението бе извършено на пл. “Света Неделя” в столицата в нощта на 28 декември 2007 г.

“В ролята си на председател на Българско затворническо сдружение за реабилитация БЗСР, Джок Полфрийман защитава пряко правата на осъдените на лишаване от свобода в България. Работата му, изразяваща се в усилени и последователни опити за въвеждане на реформа в съдебната система на България, води до цялостно подобряване на ситуацията със зачитането на правата и свободите на българските граждани”, гласи част от мотивировката за номинацията на австралийският гражданин.

Номинирането на убиеца е направено от австралийската гражданка Каролайн Стейпълс, която живее в Занзибар. Основните заслуги на организацията на Полфрийман, според Стейпълс, за периода от ноември 2014-та до октомври 2015-та година (по време на мандата на настоящия министър на правосъдието Христо Иванов-бел.ред.) включват “издействане на пряко представителство на затворническото общество в работната група към Министерството на правосъдието, занимаваща се с реформа на пенитенциарната система и разработване на предложение, свързано с нуждата от по-ясни и прозрачни критерии за условно освобождаване.”

“Джок, както и другите излежаващи присъди участници в БЗСР, са били подложени на репресии и незаконни наказания от затворническите власт”. Това се твърди в публикацията на сайта на Българския хелзинкски комитет. Включването на организацията на Джок Полфрийман в работна група към Министерство на правосъдието е възможно да стане единствено със заповед на министъра на правосъдието Христо Иванов или на заместник-министър, който отговаря за реформата в местата за лишаване от свобода. Официална информация за дейността на въпросната работна група досега от ведомството на правосъдния министър не е предоставяна. Полфрийман може да бъде освободен предсрочно.

Участието на ръководената от Полфрийман организация в работата на правосъдното министерство съвпада и със засиления дипломатически натиск върху българските власти за екстрадирането на австралиеца от България в родината му. Ако това се случи, много голяма е вероятността Полфрийман да бъде незабавно освободен в Австралия. Опитите за публична дейност на лишения от свобода Полфрийман и неговото включване в работна група на българско министерство, може да бъде използвано за евентуалното негово предсрочно освобождаване или трансфер в Австралия. Нещо, за което апелират и от БХК, които сега са допуснали и номинирането на Полфрийман.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК