БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Депутат ще пита Николай Ненчев назначил ли е проститутка за началник в министерството!

Само в ПИК
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Депутат ще пита Николай Ненчев назначил ли е проститутка за началник в министерството!
Автор: ПИК
Дата
Дата
51771
Коментари
9
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Депутат ще пита Николай Ненчев назначил ли е проститутка за началник в министерството!

Депутатът от БСП Атанас Зафиров ще закове военния министър Николай Ненчев с три остри въпроса в парламента. „Ще питам Ненчев по една тема, която мина като светкавица в медиите и заглъхна набързо. Става въпрос за едно скандално назначение и още по-скандално потулване“, обясни пред Епицентър.бг народният представител от левицата.

Зафиров се интересува защо назначената от Ненчев за шеф на "Снабдяване и търговия" Росица Русева не е получила допуск до класифицирана информация. Депутатът пита „истина ли е твърдението, че причината е трикратна нейна регистрация за проституция  и как е назначена въпросната персона без такъв допуск“. „Дала ли е въпросната Русева разрешение на частна охранителна фирма за достъп до сървърите и до личните кодове за програмата, с която дружеството работи. Може ли с този достъп да се влезе в информационните масиви на МО и на МВР. На каква длъжност е в момента г-ца Русева ?“, продължава с въпросите към Николай Ненчев народният представител от левицата. Той търси и истината за сигнал, изпратен до президента, до председателя на НС, до главния прокурор и до председателите на всички парламентарни групи. В него се казва следното: „Моля да извършите проверка заради извършени престъпни деяния от член на правителството, министър на отбраната на Република България“.   

Зафиров пита: „Били ли са Ненчев и Русева  учредители и управляващи на сдружение „Селска чест“, регистрирано на 10 август 2012 г. в Софийския градски съд. Има ли срещу това сдружение сигнал в Народното събрание и главния прокурор за измама в особено голям размер, свързана с придобиване на наследствени имоти ?“

В сигнала е посочено, че военният министър е извършил съмнителни сделки с имоти във Варна и в София, а престъпните деяния са в особено големи размери. На 24 юни 2015 г.   въпросният сигнал бе заведен в деловодството на парламента. С него трябваше да се занимава комисията за борба с корупцията. 

Писмото бе  подписано от Емил Василев. Името съвпада с това на бившия депутат от 41-вото НС и зам.-председател на РЗС, но  Василев отрече да е подавал такъв сигнал. Възможно е да има съвпадение на имената. За парламентарната комисия сигналът не е анонимен и ще го разгледа, допълва изданието. 

Военният министър е обвинен, че е въвел в заблуждение нотариуса и купувача на имотите с уверението, че представляваната от него партия и сдружение са собственици.

Казусът е следният: Със саморъчно написано завещание от 11 април 1996 г. 74-годишният тогава юрист Георги Скачков дарява три свои имота във Варна - в местността Траката, и в София - в кв. „Симеоново", в полза на БЗНС и фондация „Селска чест", която тогава е била в процес на учредяване. По това време Скач¬ков е бил с ампутирани крака, пълзяща гангрена и адски болки, твърдят земеделци. Според тях в документа е записано „БЗНС Мозер", а такава организация не съществува. Заради това юристите на Анастасия Мозер твърдели, че имотите са станали държавна собственост.

Два дни след написване на завещанието Скачков умира. Достоверността на документа е потвърдена от експерт-криминалисти при РДВР-Варна.

В сигнала се твърди, че не е ясно на коя от политическите формации, носещи името БЗНС, са завещани имотите. Към датата на откриване на наследството фондацията пък не е съществувала. Сдружение със същото име е регистрирано чак през 2012 г. Учредители са Николай Ненчев, Росица Русева и Емануил Васев. Русева е бивш шеф на търговското дружество „Снабдяване и търговия"-МО, която бе отстранена заради двукратен отказ на ДАНС да й даде допуск за работа с класифицирана информация.

През 2013 и по-късно през декември 2014 г. фондация „Селска чест" и партията са признати от варненски нотариус за собственик на недвижимите имоти във Варна заедно с построените в тях вилни и селскостопански сгради. Парцел №3240 в местността Траката (Ваялар) е продаден за 70 000 лв. - три месеца след регистрацията на БЗНС.

Подателят на сигнала твърди, че тъй като нито фондацията, нито сдружението са съществували към момента на откриване на завещанието, те не могат да придобиват имуществени права. Не може да се приеме и че дарението е за БЗНС, ръководено в момента от Ненчев, тъй като през 1996 г. са съществували и други политически партии с тази абревиатура.

 

Напиши коментар »
(9)
1
Нормално - мутра да се кралица с мошеник и проститутка. От един дол дрешки са!
2
Шапки долу пред политолога Антон Тодоров - единственият смел и безпощаден боец срещу задкулисието и негодниците във властта. Преди няколко дни той разкри скандалното назначение на Росица Русева в МО - любовницата на Ненчев, с три регистрации за проституция. Респект! Чутовен секс скандал с главно действащо лице военния министър Николай Ненчев тресе Министерството на отбраната от няколко седмици. Висшият държавник се оказва замесен във вулгарни интимни връзки с дами със съмнителен морал, които устройва на ръководни позиции във военното министерство. Завесата обаче бе повдигната преди дни от политолога Антон Тодоров, който обяви в сутрешния блок на Би Ти Ви, че на една от близките сътруднички на военния министър - шефката на дружеството „Снабдяване и търговия" към Министерството на отбраната Росица Русева, е отказан допуск до класифицирана информация от ДАНС заради три регистрации за проституция. http://www.vsekiden.com/191153
3
Пич е министъра
4
Това не е новина. Щялата държавна администрация е пълна с такива кукли, е някои все още без регистрация,но с хъс, като на Росица.Вместо да ги анатемосваме, по-добре, пълен списък на труженичките, цена и вид на услугата. Няма само Ненчев да се кефи, а може и пари за нови изтребители да се съберат.
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Червеното говедо е забравело за, двете про.сти.тутки Момата и Сачмата, които опр.авяха Чалмата на Орлов мост. Нещо такова, подготвиха сега да ни представлява в ОО.НЕ. В момента има много материал, за политическа про.сти.туция...
7
Шапки долу пред политолога Антон Тодоров - единственият смел и безпощаден боец, срещу задкулисието и негодниците във властта.!!! Само преди седмица разкри, що за боклук сме издигнали за ОО.Не, от какъв болшевишки касапски род е. Каква е разликата, между сегашния министър от един преходен, който направо бе назначен от подобна пиростия..!!!!!
8
Е да не е единствената проститутка във властта.
9
Чакайте бе, вие какво имате против труженичките? Знаете ли колко бракове са спасили !?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

- Обвинен сте, че сте откраднали една домашна патица - казва съдията. - Това беше дива патица, господин съдия! - Откъде разбрахте? - Трябваше само да видите колко се измъчих, докато я хвана!