Ексклузивно в ПИК и "Ретро"! Документи показват: Плевнелиев свързан със службите и Военното разузнаване! (документи)

НАЙ-ВАЖНОТО

Ексклузивно в ПИК и "Ретро"! Документи показват: Плевнелиев свързан със службите и Военното разузнаване! (документи)

216950
на 27.11.2013
Ексклузивно в ПИК и Ретро! Документи показват: Плевнелиев свързан със службите и Военното разузнаване! (документи)
Автор:   ПИК

Сензационната книга "Шайка" вади зависимостите на президента

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

препоръчано

 

Росен Плевнелиев е свързан със службите и Военното разузнаване! Сензационното разкритие се потвърждава от документи, открити в армейските архиви от политолога Антон Тодоров. Те са публикуване в премиерната му книга "Шайка. Бойко, Росен, Цецо и другите", която излиза на всички вестникарски павилиони идния понеделник. Това пише в новия си брой седмичник №1 у нас "Ретро".

 На 21 септември 1983 г. Росен Плевнелиев е изпратен като един от петимата школници, обслужващи светая светих на комунистическата армия – в АИЦ /автоматизиран изчислителен център/ на Генералния щаб. Специалността, с която е изпратен, е разузнавач, доказва документ.

„Плевнелиев е бил част от най-засекретената, най-свързаната с ГРУ на Съветската армия структура. Комисията по досиетата трябва веднага да го провери и ако се докаже, че е бил агент, да си подаде оставката”, настоява Антон Тодоров.

Той прогнозира, че след неговите разкрития в България започва драмата "Гоце - 2"

 

- Г-н Тодоров, очаква се книгата ви „Шайка“ да разбуни духовете в държавата, тъй като съдържа сензационни документи за хора от върхушката в ГЕРБ. Какви мръсни тайни ще излязат наяве?

- Книгата съдържа около 100 документа от архивите на Държавна сигурност, РУ-ГЩ /военното разузнаване на комунистическа България/, от архива на ЦК на БКП и от Военно-историческия архив във Велико Търново. На основата на тези документи и други източници в книгата читателите ще могат да прочетат за пръв път пълните, никога досега не публикувани биографии на ключови лица в ГЕРБ, правителството, което управляваше през 2009-февруари 2013 г., както и на по-ниски нива във властта тогава.

Става дума за елитологични профили на Бойко Борисов, Росен Плевнелиев, Цветан Цветанов, Лиляна Павлова, Николай Младенов, Аню Ангелов, Стоимен Стоименов, Драгомир Димитров /директор на НРС/, Веселин Иванов /директор на Служба „Военна информация“/ и още много други.

Читателите ще разберат кои са част от кукловодите на българския преход, как те са забелязвали, инсталирали, издигали  и пазили през годините основните фигури в ГЕРБ. Ще прочетат за изумителното политическо, ценностно и идейно номадство на тези хора. Когато се взреш подробно в биографиите им, веднага започват да избиват като въшки на чело факти за дълбоката им родова, биографична и професионална зависимост и връзки с ключови фигури от българското задкулисие, висша номенклатура на БКП / БСП / и тайни служби на комунистическия режим.

Тези хора се титулуват „десни“. Лъжа. Нагла и безсрамна лъжа, която е в основата на част от подмяната в страната ни, която унищожи настоящето, бъдещето ни, че даже и идващото след него.

- В книгата твърдите, че президентът Плевнелиев е свързан с Военното разузнаване. Откъде имате тази информация?

- В 11 клас Росен Плевнелиев печели първо място на национално състезание по програмиране и второ по математика (в днешни дни ще твърди, че не е изпратил в живота си един e-mail, но това е друг разговор).

През 1982 г. той и още четирима български ученици отиват за повече от месец в Съветския съюз. Там Росен Плевнелиев дори получава диплом от Новосибирската академия на науките. На 27 септември 1982 г. Росен Плевнелиев е приет в НШЗО „Хр. Ботев“ – Плевен. 

Росен Плевнелиев е бил отличен школник, един от най-добрите. Завършва с отличен 5,80 школата, специалност АИР-топограф. А сега настъпва особено интересната част от неговото пребиваване в казармата.

На 21 септември 1983 г. Росен Плевнелиев е изпратен като един от петимата школници, обслужващи светая светих на комунистическата армия – в АИЦ (автоматизиран-изчислителен център) на Генералния щаб (под. 36 300, както е написано в заповедта), където се е занимавал с поддръжката на компютрите. Специалността, с която е изпратен там, е „разузнавач“.

Ето, имаме факсимиле от тази заповед на началника на НШЗО „Христо Ботев“ от 1983 г. Това е изключително важен момент от биографията на Росен Плевнелиев. Нека обясня защо.

Там са били 5-има войници и 42-ма генерали и офицери. Присъствието му в тази най-засекретена част на БНА със сигурност означава, че Плевнелиев е бил под много прекия контрол на ВКР (военно контраразузнаване). Не е изключено още от тогава да го помни Стоимен Стоименов, който по това време е бил началник на Комсомолския отдел на Главно политическо управление на армията, а след като Плевнелиев беше избран за президент, същият Стоимен Стоименов беше назначен от него като съветник по националната сигурност. Но за Стоимен Стоименов малко по-късно.

 

По-важното в това изпращане на Росен Плевнелиев в изчислителния център на ГЩ на БНА е, че точно съвпада с провеждането през 1981-86 г. в РУ-ГЩ (Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА) на  мащабна програма за автоматизация и компютъризация. Цялата тази програма е под много прекия надзор на представителите на ГРУ на Съветската армия в България.

- Може ли да се установи дали Росен Плевнелиев е бил под надзора на ГРУ на Съветската армия?

- В книгата има документи за това от архива на РУ-ГЩ /Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА/, които открих и те бяха разсекретени от Комисията по досиетата. Началниците на този изчислителен център са под прякото ръководство на ГРУ на Съветската армия, посещават централата на ГРУ в Москва, за да получат специализирана експертиза за внедряването на съветско програмно осигуряване за ЕИМ в изчислителния център на ГЩ на БНА.

Ето какво пише в документ от архива на РУ-ГЩ, който читателите могат да видят и прочетат в книгата:
„В съответствие с плана, съгласуван между Генералните щабове на Въоръжените сили на СССР и БНА, моля да приемете за консултации в изчислителния център на ГРУ ГЩ ВС СССР по програмното обезпечаване двама наши специалисти от 12 до 16 май 1986 г.

От наша страна ще вземат участие:

- полк. Любен Кирилов Мицев - началник на изчислителния център на РУ-ГЩ БНА;

- майор Милчо Станчев Митев - началник на секция в изчислителния център на РУ-ГЩ БНА.“
В същия този АИЦ (автоматизиран-изчислителен център) на РУ-ГЩ на БНА Росен Плевнелиев е бил поддръжка на същите тези ЕИМ! Ето документи, които показват, че всички работещи в този АИЦ на ГЩ на БНА са част от щата на РУ-ГЩ:
„В щат № А-2384 за секретен изчислителен център - РУ на стр. 2 към „Математическо осигуряване“:

- длъжността „математик-програмист“ - 5 бр.

да бъде трансформирана в "програмист" - 5 бр.;

- длъжността „оператор на устройство за подготовка на данни“ и „оператор на изчислителна машина“ да бъдат прехвърлени към отделение „Експлоатация на задачите“;

- длъжността „ст. алгоритмист“ да стане от 1 на 2 като втората бройка се прехвърли от отделение „Експлоатация на задачи“.

Мотиви: Привеждане на длъжностите в съответствие с функционалните задачи на отделенията.“

Забележете броя на математик-програмистите,  5 /пет/ души, точно толкова, колкото са били обслужващите този АИЦ, където Росен Плевнелиев е бил през 1983-84 г.

- Ако се докаже, че президентът Плевнелиев е бил свързан със службите, трябва ли да си подаде оставката?

 -  Днешният президент Росен  Плевнелиев е бил част от най-засекретената, най-свързаната с ГРУ на Съветската армия структура, каквато както сами виждате от документите е бил изчислителния център на Генералния щаб на БНА. Нека сега да видим по признанията на самия Росен Плевнелиев какво се случва с него в периода 1982-1984 г. През 1982 г. със счупен крак той се явява на национална олимпиада по програмиране в Русе и печели първо място. Същата година влиза в НШЗО „Хр. Ботев“ – Плевен и се обучава за топограф и артилерийски разузнавач.

Втората година е привлечен от военното разузнаване като оператор на електронно-изчислителни машини в изчислителния център на ГЩ на БНА. Вижда се от документите, такива са и собствените му признания по време на предизборната кампания през 2011 г., както и в интервюта след като беше избран за президент. Признания, но само дотам - че е бил в този секретен изчислителен център. Нито дума дали има обвързаности с РУ-ГЩ на БНА:
„През втората година обаче се оказва, че като победител в национална олимпиада му се полага по-лек режим и го пращат в изчислителния център на Генщаба. Там пет момчета обслужват компютрите на 42-ма генерали и полковници.“  Комисията по досиетата трябва да направи обстоятелна проверка на този човек.

Всичко, което съм публикувал в книгата като документи, налага един голям, ключов въпрос към президента Росен Плевнелиев: г-н Президент, бил ли сте причастен към Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА?

Ако това се докаже и от Комисията по досиетата, Росен Плевнелиев трябва незабавно да си подаде оставката. След като ПГУ-ДС имаше президент в лицето на Георги Първанов - Гоце два мандата, истинско кощунство ще е днес РУ-ГЩ да имат свой човек начело на държавата.

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ЕКШЪН! Тошко Йорданов разби ППДБ: Христо Иванов утвърди списъка на ГЕРБ за служебни премиери! Обслужи и ДПС. Излизаше тъжен от кабинета на Пееевски - не знам защо, при положение че е седял на мекичко и е пил кафе (ВИДЕО) ЕКШЪН! Тошко Йорданов разби ППДБ: Христо Иванов утвърди списъка на ГЕРБ за служебни премиери! Обслужи и ДПС. Излизаше тъжен от кабинета на Пееевски - не знам защо, при положение че е седял на мекичко и е пил кафе (ВИДЕО)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК