БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! И Румяна Арнаудова попаднала в мрежата на ало измамници! Обадили й се направо в... прокуратурата

Само в ПИК
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! И Румяна Арнаудова попаднала в мрежата на ало измамници! Обадили й се направо в... прокуратурата
Автор: ПИК
Дата
Дата
23522
Коментари
1
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! И Румяна Арнаудова попаднала в мрежата на ало измамници! Обадили й се направо в... прокуратурата

Имаме информация за това, че хора не се оплакват, въпреки че са пострадали от телефонни измамници. Истината е, че никой не е застрахован да попадне под техните удари. Това заяви пред Нова телевизия говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова.

"Има всякакви случаи. Когато се подаде сигнал на телефон 112, се реагира от полицията. 5 милиона лева от началото на годината са дадени на телефонните измамници. Затова ръководството на прокуратурата инициира кампания, защото трябва да създадем защитни механизми у възрастните хора", допълни тя.

На въпрос как се реагира към измамниците, обаждащи се от името на главния прокурор или премиера Бойко Борисов, тя отговори: "Измамниците са много изобретателни. Трябва всички да знаят - прокуратурата, полицията не искат пари по телефона. Уверявам ви, и подкупи не се искат по телефона. Например има схеми, в които се уведомява маменото лице, че полицията или прокуратурата ще прекрати производство, ако се плати съответната сума", заяви тя.

"Нямам към момента информация каква е бройката на осъдените телефонни измамници. Знам само, че към 16% е разкриваемостта", коментира Арнаудова. 

Тя изтъкна, че понякога "мулетата" нямат контакт с телефонните измамници, затова е толкова трудно да се стигне до тези, които получават парите. 

Арнаудова разкри, че самата тя е получила обаждания на служебния си стационарен телефон в прокуратурата. Първият започнал с "Лельо, ти ли си". Телефонният измамник се опитал да я върже със схемата "пострадал при ПТП". Вторият път било за съдействие на болен за операция и да се купят импланти. Арнаудова се опитала да играе роля, но измамниците бързо се усетили и прекратили разговора. 

Още по темата
Арестуваха петима телефонни измамници при спецакция
Часовник
20:27
Петима души са задържани при специализирана полицейска операция за разкриване на серия телефонни измами. Това съобщиха от ОДМВР - Сливен. Действия са проведени на териториите на пет области и са...
Напиши коментар »
(1)
1
А за ченалова е имало опраскване в леглото
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Бранимира Антонова
Бранимира Антонова
първата "Мис България" (1967 г.)
Явор Хайтов
Явор Хайтов
политик
Става на: 48 години

Един го заболяло зъб и колегата му го посъветвал да си повтаря “Не ме боли, не ме боли.”
– Брей, работи бе!
Оправил му се зъба и вечерта в къщи, след вечеря “посетил” жена си един път, втори път – тя много изненадана и доволна, но се учудила защо след всеки “път” съпруга излиза на балкона за малко, та надникнала скришом и чула мъжа си да си говори:
– Не е моята, не е моята, не е моята!