ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Писател разгроми Росен Плевнелиев и го призова незабавно да си подаде оставката! Недков: Президентът вече е опасен за България!

ЧАС ПИК

ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Писател разгроми Росен Плевнелиев и го призова незабавно да си подаде оставката! Недков: Президентът вече е опасен за България!

157328
на 18.11.2015
ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Писател разгроми Росен Плевнелиев и го призова незабавно да си подаде оставката! Недков: Президентът вече е опасен за България!

Последвайте ни в Google News Showcase

Грозната атака на президента Росен Плевнелиев срещу Русия предизвика вълна от възмущение в цялото българско общество.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

 Да се напада Русия, която обяви война на изродите от "Ислямска държава", е пагубно и срамно за всеки един политик, който претендира, че защитава националните интереси на нашата родина.

 Премиерът Борисов също изрази възмущението си от постъпката на Плевнелиев.

ПИК потърси по горещата тема и писателя Димитър Недков, автор на множество документални филми. Публицистът подготвя и роман-утопия "Президентът".

 

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ

 

- Г-н Недков, как ще коментирате поисканата от АБВ оставка на президента Росен Плевнелиев?

- Исканията на парламентарно представената политическа партия (АБВ) за оставка на президента Росен Плевнелиев са кулминацията на неговото безотговорно отношение към съдбата на България. Светът се тресе от вече окървавеният сблъсък на цивилизациите, а държавният глава на държава, която се намира на кръстопътя между Изтока и Запада се държи като едно от най-големите недоразумения в политиката на ХХI век. Цената която България ще плати в резулат от полета на този кръжащ над Балканите ястреб, ще тежи върху съдбата на няколко поколения българи занапред.

 След като един от най-големите познавачи на националните ни катастрофи академик Георги Марков счита, че “поведението на държавния ни глава е заплаха за държавата”, значи положението наистина е критично. Нещо повече – академикът смята, че е “крайно време този човек да бъде усмирен”. Въпреки категоричното си мнение за него,мислех си, че президентът Плевнелиев ще съумее да изкара някак си почтенно мандата си. Но днес това вече е невъзможно. Защото вече наистина е опасно за България. Май наистина сайтът на президенството трябва да бъде недостъпен, за да не бъдат прочетени там небивалите брътвежи на един случайно попаднал там човечец, който се упражнява на тема глобална политика.

- Как тълкувате изказването на държавния глава, който в интервю за "Индипендънт" заяви, че Русия води „хибридна война“ на Балканите, насочена към дестабилизацията на цяла Европа?

- Ако разбираше какво означава “хибридната война”, ако беше си дал труда да разбере защо във виртуалното пространство го изоставят дори работещите за него хейтърски компании, Плевналиев би разбрал две неща. Първо – че Москва не вярва на сълзи, пък били и те пред френското посолство. И второ – че САЩ сваля президенти, а не се занимава с осигуряването им на втори мандат. Ако познаваше историята на американската дипломация, щеше да разбере, че Америка не харесва лакеите в политиката. Освен, че не може да чете между редовете на световната дипломация, нашият президент явно не разбира и от посланията на фотографията.

 Защото снимката в лоби бара в Анталия на срещата на Г-20 ясно показва какви са вече взаимоотношенията между Путин и Обама. Умните политици, г-н Президент правят съществена разлика между “хибридна война” и окървавените улици на Париж. В такива моменти отговорните държавници не си играят на оловни войничета. А дали изобщо Плевнелиев разбра, какво му каза еродираният международник и пазнавач на голямата политика Тома Томов с призива “Бойко, дръж здраво кормилото!”. Той каза, че на държавното кормило на България в тези драматични времена няма никой и затова се налага покрай всичките му останали задължения, премиерът да поеме и кормилото на държавната политика. Не е за завиждане премиерът Борисов. В кой пясък да си зарови главата след приятелския огън на посочения от него президент.

- Смятате ли, че ще се стигне до оставката на Плевнелиев?

- Присъединявам се към призива на Недялко Недялков за незабавна оставка. Не импийчмънт. България няма време за безконечни парламентарни карамболи. Оставката ще е най-много полезна за самия Плевнелиев. Дошли са мъжки времена. Забавачницата за политици я затвориха с автоматични изстрели и стенания на жертвите в кървавата нощ на петък 13-ти в Париж. Това го разбраха всички политици и заговориха за международен алианс срещу злото. Затова “ястребите” като Плевнелиев, които от птичи поглед делят света на “добри” и “лоши”, трябвя да отлетят в небитието. Защото вече не става въпрос просто за едни пари, а за оцеляването на цивилизацията и нейните ценности. Без да деля политиците на мъже и жени, смятам, че по време на война са нужни политици и най-вече главнокомандващи с “топки”, а не меки... извинявам се, щях да кажа нещо нецензурно.

 В този смисъл оставката на президента Плевналиев ще върне България в битката срещу злото. Приносът на отделните народи към цивилизацията не зависи от големината на техните държави, а от достойнството на политиците им. България няма време да чака една цяла година за да си избере достойния президент. Както е тръгнало сега, утре може и да ни няма като нация. България има нужда от сигурния президент, а не от човек, който създава хаос и несигурност. Защото в момента Плевнелиев все повече заприличва на персонажа на еничаря Караибрахим от романа “Време разделно”. Дори не е разбрал, че “времената разделни” приключиха. В момента цялата международна общност от Москва до Вашингтон издирва днешните Караибрахимовци под дърво и камък. Но да спрем с алегориите, те наистина са за писателите.

 Днес е време за... право куме в очи! И затова - от оставката не боли, г-н Президент! Мъжете издържат на болка. Докажете го. Правили са го много достойни държавници в историята и са оставали в нея с чест. Дали все още нашият Президент е от тях?!?

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК