СВЕТЪТ ДНЕС

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Руски сайт напада България в скандален анализ: София играе по американска свирка, Румен Радев фалшиво обеща "приятелството с Москва"

Само в ПИК
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Руски сайт напада България в скандален анализ: София играе по американска свирка, Румен Радев фалшиво обеща "приятелството с Москва"
Автор: ПИК
Дата
Дата
26837
Коментари
25
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Руски сайт напада България в скандален анализ: София играе по американска свирка, Румен Радев  фалшиво обеща "приятелството с Москва"

Руски сайт скочи на българската политика към НАТО и заяви, че в този контекст "отчетливо се набива на очи антируската политика на България"

"При това правителството на Румен Радев залага на частично обновление на бойната авиация. Нека направим анализ на това", коментира "Русвесна.су".

Ето какво се казва в анализа, публикуван в руския сайт: 

София играе по американската свирка

След свалянето на комунистите и идването на власт на прозападните "демократи" в България, Северноатлантическият алианс започна най-тясно взаимодействие със своите нови партньори. На първо място бе сътрудничеството във военно-техническата област: внимателното изучаване на натовските специалисти на изтребителите МиГ-21 и МиГ-29, щурмоваците Су-25К, хеликоптерите Ми-14, Ми-17 и Ми-24 - което донесе на НАТО огромна изгода.

В момента Западът ускорено въвлича България в своята сфера на влияние във връзка с факта, че страната се намира начело на агресивно-настъпателната стратегия на алианса - разполагането на американски авиобази има изключително географско и времево предимство при планираните атаки по руски, молдавски и сръбски цели. Авиобазата "Граф Игнатиево" и "Чайка", "Балчик" и "Каменец", "Крумово" и "Безмер" активно се използват от НАТО.

Военно-въздушните сили на България наброяват в своя състав 15 изтребители  МиГ-29 и МиГ-29УБ, 14 щурмоваци Су-25К и Су-25УБК, 14 учебно-бойни самолети L-39ZA «Албатрос» чешко производство, шест учебно-тренировъчни машини «Pilatus» PC-9, доставени от Швейцария, три транспортни самолета C-27J «Spartan» италианско производство (два от тях поръчани допълнително), два транспортни Ан-26, един самолет за въздушно наблюдение и аероснимки Ан-30. В правителствения авиоотряд са зачислени два ВИП-самолета - Airbus A318 и Dassault Falcon 2000 френско производство. 

Хеликоптерните части имат на въоръжение 20 многоцелеви машини Ми-8 и Ми-17, 18 ударни хеликоптери  Ми-24Д и Ми-24В, 12 многоцелеви средни машини на фирма «Eurocopter» AS 532 «Cougar» френско производство, шест леки многоцелеви хеликоптери Bell 206, три транспортно-бойни «Eurocopter» AS 565 «Panther».

Морската авиация има в състава си шест противоподводни хеликоптери Ми-14ПЛ. Главнокомандващ на ВВС на България е  генерал-майор Цанко Стойчев, отбелязва изданието. 

Не бива да се забравя и това, че още през 1999 г.  България разреши да се използова въздушното й пространство за полети от самолети на страните от НАТО, които участваха в бомбардировките над Югославия, пише изданието. 

Между другото, България бе и сред първите страни, които обявиха подкрепата си за влизането на западната коалиция в Ирак. На територията на страната бе създадена временна американска база за зареждане на натовски самолети, които се използват във войната против Ирак. Така че днешна България е типичен проамерикански сателит, допълва медията. 

Кой сте вие, господин Радев?

На 22 януари миналата година новият президент Румен Радев, когото наричат "независим" каннидат на левицата, бързо забрави за своите уверения за нормализиране на отношенията с Русия и продължи политиката на предшествениците си.

Въпреки че е получил блестящо образование и професията на летец още по времето на социалистическа България и благодарение на съветски специалисти. Неговата биография е доста интересна, пише изданието.

Румен Радев е роден на18 юни 1963 г. в Димитровград. През 1982 г. е завършил математическа гимназия в Хасково със златен медал. През 1987 г. е завършил българския университет за летци "Георги Бенковски" като най-добрият випускник.

През 1992 г. е завършил ескадронната офицерска школа "Максуел" в САЩ. През 1994–1996 г. е учил в отбранителния и щабен колеж (Военна академия) "Г. С. Раковски", където също така е бил най-добрият випускник. Доктор е на военните науки в областта на усъвършенстването на тактическата подготовка на летателните екипажи и имитация на въздушен бой.

Радев никога не е бил в активната политика, нито е членувал в партия. По-рано, нормално той е бил член на БКП, но тогава в нея са влизали много военни, сред които и пилоти.

На президентските избори е бил поддържан от Българската социалистическа партия.

Политическите амбиции така завладели Р. Радев, че той още през  2003 г. завършил с отличен американския военно-въздушен колеж Максуел като магистър по стратегически изследвания.

През 2014–2016 г.  той е бил командващ на ВВС на България. Паралелно с това, през октомври 2014 г. той организирал авиационното шоу "Това сме ние!" и лично изпълнил фигури от висшия пилотаж  "Колокол" и "Кобрата на Пугачов" на изтребител МиГ-29.

Румен Радев е летец I клас. Личният му нальот е повече от 1400 часа. Летял е на изтребители МиГ-21 бис, МиГ-29, F-15С. Провеждал е разузнавателни полети със самолети F-16С, F/A-18С "Хорнет", JAS 39 "Грипен", Eurofighter "Тайфун".

Воинското звание на новия президент е генерал-майор. Награден е с много медали и призове, в това число "" Знак за вярна служба под знамената" III степен, почетен знак на Министерството на отбраната на България "Святи Георги" II степен. 

Новият президент на България отбелязва, че "членството в ЕС и НАТО е стратегически избор на страната, и това не бива да се подлага на съмнение".

Вопросът към него към кои държави ще се ориентира България, определяйки своя външнополитически курс, Румен Радев хитро заобикаля темата, обявявайки се за "българофил". 

Что ж, он отлично знает, как нужно работать на Североатлантический блок и обманывать Россию.

Авиация и геополитика: продажността е налице

В стремежа си за геополитически изгоди, управляващата върхушка в България постоянно се докарва пред САЩ, стремейки се да угоди на интересите им. И в същото време именно официална София продължава да провежда своята русофобска политика.

Въпреки икономическите трудности, правителството на България още през април т.г. одобри протокол на междуведомствена работна група, предлагаща да се закупят шведски изтребители за ВВС на България. Стойността на новите самолети се оказва по-ниска от тази на конкурентите F-16A/B (Block 15) и Eurofighter "Тайфун", които са втора ръка.

Общата стойност на контракта е за 510 млн. евро за осем изтребители. 

Така че, защо НАТО се ангажира толкова ревностно да консолидира България? Да разгледаме главните мотиви на Вашингтон и Брюксел към подобни действия.

Първо.  България има важно географско положение в черноморския регион, което позволяват да контролира въздушното пространство на Балканите, но и западната част в акваторията на Черно море.

Второ. Както е известно, в страната се развива лека, селскостопанска и винопроизводителна промишленост, развит е туризмът. Ясно е, Западът приема България като свой аграрен евтин придатък.

Трето. Военните бази на НАТО в България се възприемат от Вашингтон не само като важен лост за подпомагане на неонацисткото правителство в Украйна, но и като средство за натиск върху новия президент на Молдова Игор Додон (това е тема за друг разговор), пише в статията. 

Но това все още не е всичко. От края на април вървят съвместни българо-американски учения на военновъздушните сили на двете страни с кодово име "Тракийски орел-2017". Както пресслужбата на Министерството на отбраната на България съобщи, ученията ще се провеждат на няколко етапа, считано от 29 април до юни тази година. Два самолета на американските  ВВС F-35 се приземиха на летището "Граф Игнатиево". Те дойдоха в България от авиобазата на ВВС на Великобритания "Лейкенхит". Заедно с F-35 в България пристигнаха и 20 души обслужващ персонал.

При това официална София, ръководена от бившия пилот Р.умен Радев, продължава да води прозападна политика (фалшиво изявление на сегашния президент за "приятелство с Русия",  за "свалянето на санкциите" - не е нищо нищо повече от игра на думи). А Русия винаги трябва да бъде нащрек.

Да си спомним мъдрите думи на руския император АлександърIII, че "в целия свят имаме двама верни съюзници - нашата армия и нашият флот. Всички останали, при първа възможност, ще се обърнат срещу нас". И в тази сложна геополитическа ситуация в нашата страна трябва да разчитаме само на собствените си сили. 

Превод: ПИК

 

 

Още по темата
Скандал! Влиятелен руски сайт се подигра на нашите ВВС, българи му пригласят!
Часовник
20:05
В разгара на нарастването на напрежението по оста Европейски съюз - Русия, близък до Владимир Путин сайт си позволи да се подиграе с българските военновъздушни сили (ВВС). Ето какво написа...
Напиши коментар »
(25)
1
статийката идва отзад на русофилските лизачи!!!
2
Руснаците правилно слагат в кавичти думата демократи. Какви демократи са президента Радев и премиера Борисов. Това са безродни и невежи комунисти-русофили.
3
То да е само този сайт... Раздува се страшна пропаганда по всички руски медии. Целта е проста. Да не мисли народа за огромните проблеми.
4
България Е НАТО и ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ! Полейте този факт с литър БОЯРИЩНИК, малко огурцы и вървете на пи.здата си матерна, мужишка!
5
Господа , трезво да променим, колкото да не ни се иска , това е почти цялата истина.Спестено вероятно от уважение е това, че управляващите сами се натискат за това.С армия от 30 000 от която половината софийски чиновници пенсионери, целящи само далаверата и при първата гръмнала пиратка бях.За сравнима Влашко- 800 евро стартова заплата в армията.Очаквам лавина от негативни коментари.
6
Не знам защо тея комунисти си мислят, че са много силни в пропагандата. Ако ги почна.... бедна им е фантазията.
7
Наш"та колониална администрация, управлявана от Буда Амфетамян Бухалков и банда му от ГЕРБ (Грабим Редовно Република Булгаристан), ИМ Е СПОНСОРЪТ!!! От четирите бази у нас, използвани без наем от СОДОМИСКИ АНАЛНИ ЩАТИ, които прибират от БУЛГАРИСТАН поне по 1 милиард долара годишно!!!! В Италия плащат за база 320 млн.долара, а в Гърция – 2 милиарда долара!!!! Та ето ги готови, накуп нашите пари за тяхното имперско господство!!!
8
НАЧИ ПРЪВО А ДА ЖИВЕЕ СССР ТОВАРИШ ЛЕНИН И ВОФКА НАЧИ ПУТИН !....КОИ СТЕ ВЬИ БОЛГАРЧИКИ ?....А ?....СТЕПНИЕ ВОЛКИ ?....НЕ !....ТАТАРИ ?....И ДА И НЕ !....ГЕРМАНИ !....И ДА И НЕ !....ЧЕРКЕЗИ ?....И ДА И НЕ !....ТУРКИ ?.....И ДА И НЕ !.....БУЛГАРИ ?....И ДА И НЕ !....ИМАТЕ ЛИ НЪКЪФ ДОГОВОР ЗА ТЕЯ ЗЕМИ ?....МИ НЕМАМЕ МА СМЕ УТ 681 !....УТ КВО ?.....МИ АСПАРУХ МИНАЛ ДУ....КВО ?.....АСПАРУХ......АААА АСПАРУХ !....МА ТОИ НЕ Е УТ ГЕРБ !....КОИ МУ РАЗРЕШИ А МИНАВА ДУНАФ !....КОСТУФ АЛУУУУ НЕКЪФ АСПАРУХ МИНАЛ МИТНИЦАТА !....И ИМАМЕ АЗБУКА !....КВО ИМАТЕ ?....МИ АЗБУКА !....ТАКА ЛИ !.....СА ШЕИ ПРУВЕРИМЕ !....МИ ТЯ Е ТООЧНО ВИЗАНТИИСКА !.....Б И З А Н Т И Я !....КАТАЛАВЕНИ ?.....И НАДО ОПЯТЬ УЧИТЕ РУССКОИ !.... КВО НАТО БЕ !.....АМЕРИКА ЛИ ?.....ВИШ МИ ОЧОТО !....ИМАЛИ ДОАНЛДИ ПАТОК ТАМ !....МИ НЕМА !....КВО ТРУМПО БЕ ?....МЕЛАНИ ГУ БИЕ ПО ПЕТ ПУТИ НА ДЕН !.....БОИ БОИ !....ХА ТРУМПО !...АИР ИН ФЕИР !....
9
четиво в нетаРУССИЯ ВРАГ номер 1 НА БЪЛГАРЩИНАТА И БЪЛГАРИЯ.приятно четене!
10
и вашето сайтче гъмжи от к'ви ли не глупости по адрес на президента Радев (и на съпругата му), ама КОЙ му обръща внимание?
11
Статията ми напомни, че нямаше референдум за членството в НАТО. Макар и късно трябва да го направим!
12
рАзийска педерация .Защо не поместихте злобните коментари? Какво искат от нас ? Защо не си го кажат ?От къде черпят мотиви и аргументи !
13
ЧАКАМ ДА НИ ПОЧНЕШ !!! НО С КАКВО, КАТО ТИ ЗНАМ ИЗЛИЯНИЯТА, БЕЗМОЗЪЧНА ТВАР!!!
14
До всички "умници" тук ръсещи мозък - Ако не бяха руснаците сега всички вие щяхте да сте Мехмед, Мюмюн, Исмаил, Реджеб, али и все такива "благозвучни български" имена. Така, че преди да започнете отново да плюете се замислете над това.
15
Русия има от какво да се оплаква, чрез представяне на тази снимка към момента, но проблема си е лично нейна, поради простата причина, че изпуснаха инициативата изобщо, а и да не се оплаква в тази статия жалейка има и други начини! Българите имат ясно самосъзнание за ролята на Русия в руско-турската война, но и това са на път да загубят! Нашите политици са продажници, като навсякъде, но руснаците да не спят, а като турците и гърците да инвестират в БГ и да използват и други инструменти, работниците на руските конгломерати знаете ли кога ще се обърнат към работодателя си, ако провеждат богата и ефективна фирмена култура-НИКОГА! Армия, армия, но има и др начини....
16
До Горд българин: Прав си! Неблагодарността е смъртен грях.
17
И другарите от този Руски сайт разбраха , какви са нашите комунисти . От одавна казваме ,че Българския комунист е продажник , и ненаситен любител на финикийски знаци независимо в каква валута - и най после един руски сайт ,удари по масата и каза истината . Ако имах възможност бих ги попитал , мъчно ли им е , че отрочето на Другарката Нинова ОТСВИРИ Русия и предпочете да учи в САЩ - какво ли биха ми отговорили ???
18
ТЕ СА ЕДНА НЕКАДЪРНА, БЕЗ ИКОНОМИКА ИЗОСТАНАЛА И ВОЕНИЗИРАНА ДЪРЖАВА, НИЩО ПО РАЗЛИЧНО ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ. АКО НЯМА ДИКТАТОР ПРИ ТЯХ, КАКТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ ЕДИН ДЕН ЩЕ СЕ БЪДАТ СЪЩИТЕ КАТО АВГАНИСТАН, СИРИЯ ИЛИ КАМБОДЖА. НЯМА КАКВО ДА ДАДАТ НА СЕБЕ СИ ОСВЕН МИЗЕРИЯ И ОРЪЖИЯ.
19
И ЗАЩО БРАТСКИТЕ РЕПУБЛИКИ ЛИТВА, ЛАТВИЯ, ЕСТОНИЯ, ПОЛША, ЧЕХИЯ, СЛОВАКИЯ, УНГАРИЯ, РУМЪНИЯ, ГРУЗИЯ, АРМЕНИЯ, УКРАЙНА ИСКАТ СЪЩО В НАТО, А НЕ ПРИ РАША? НАЛИ И НА ТЯХ СА "ПОМАГАЛИ" КАКТО И НА НАС? МИ ВСЕКИ СЕ СТРЕМИ КЪМ ПО-ХУБАВОТО, Я СИ ВИЖТЕ ТЕЛЕФОНИТЕ, ТЕЛЕВИЗОРИТЕ, АВТОМОБИЛИТЕ, ПЕРАЛНИТЕ, ПЕЧКИТЕ, КАФЕ МАШИНИТЕ, ЮТИИТЕ, ЧАСОВНИЦИТЕ! ДА ВИЖДАТЕ НЕЩО СДЕЛАНО В РУСИЯ?
20
До №19 Ми ти значи си готов да се обрежеш, да се н@дупиш да те он0дят да се преименуваш на Осман само и само да си набавиш гореспоменатата от теб западна битова техника. ТИ СИ МНОГО ЖАЛЪК БЕ. ЗА ШЕПА СРЕБЪРНИЦИ ЩЕ ПРОДАДЕШ ВЯРАТА СИ, МАЙКА СИ, ЧЕ И ЖЕНА СИ ЩЕ ОТСТЪПИШ НА ряз@ните да я опъват само и само да имаш печка, пералня и кафе машина. ТОЛКОВА ЖАЛКА КАРИКАТУРА СИ, ЧЕ ЧАК МЕ Е ГНУС ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ.
21
А НЕ ТЕ ЛИ Е ГНУС ОТ СЕБЕ СИ? ЖИВЕЕШ В СТРАНА ЧЛЕНКА НА НАТО И ЕС, А ЛИЖЕШ НА ПУТЯ УЯ?
22
Няма как един предател на род и родина наричащ себе си "горд българин", само да не му забрани някой да обича Путя, вместо родината си да го е гнус от действията му. Типичен предател, който лае за някаква продадена вяра само и само да не забележат , че продава родината си за рубли. Никак не мога да разбера такива родоотсъпници, който лижат з@дника на джуджето защо говорят за предадена вяра. Петстотин години българите са живели в османската империя и са останали християни, петстотин години преди цар руски да е открил, че има българи и да е използвал този факт в своя изгода при поредната руско-турска война. Задавате ли си въпроса предатели безродни , защо на руснаците им светна, че има българи след 500 години, защо не се хвърлиха да освобождават " братята си" в първите сто години робство?
23
21ви прост и най- вече глупав.
24
А, ама 22 и той същия
25
Тези, които искат референдум за НАТО могат ли да ми припомнят кога имаше такъв за влизането на НРБ еъе Варшавския договор?!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

Мечо Пух отива при Прасчо и му казва: - Искаш ли да отворим заедно търговска фирма? - И какво ще правим - ще продаваме мед ли? - Не, ще купуваме мед, а ще продаваме свинско.