Вход
София
Времето в София 24 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК ТV! Кой насъсква Лютви Местан и към кого се обърна Ахмед Доган? Ще има ли победител на 26 март и кой ще реди новия кабинет (ОБНОВЕНА)

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК ТV! Кой насъсква Лютви Местан и към кого се обърна Ахмед Доган? Ще има ли победител на 26 март и кой ще реди новия кабинет (ОБНОВЕНА)

на 20.03.2017
2413
16
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК ТV! Кой насъсква Лютви Местан и към кого се обърна Ахмед Доган? Ще има ли победител на 26 март и кой ще реди новия кабинет (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
20.03.2017
16
2413

Кой насъсква лидера на ДОСТ Лютви Местан и към кого се обърна лидерът на ДПС Ахмед Доган?

Заплита ли се още повече интригата около бъдещия победител на изборите в неделя и кой ще реди следващото правителство?

Пристана ли Марешки на БСП или прави неприлични оферти към ГЕРБ с изявленията си за близостта на програмата му с тази на социалистите.

Коментира шефът на Института за модерна политика Борислав Цеков, отскоро и член на юридическия съвет на президента Румен Радев.

"Участвам в един консултативен съвет към държавния глава Румен Радев. Това е един орган, в който за разлика от щатната организация, участват юристи, които имат друга работа", коментира Цеков на въпрос каква е новата длъжност, която заема в кабинета на Румен Радев.

"Действително има паритет между ГЕРБ и БСП. Забелязва се от всички проучвания. Това, което е интересно, е до колко е мобилизиран твърдият електорат на двете партии и до колко през последните дни на кампанията може да се променят нагласите на хората, които още не са решили за кого ще гласуват. Възможно е тези гласове да отидат в една или в друга посока", обясни той.

По думите му последното изказване на Нинова, че демокрацията ни е отнела много, е мобилизирала десния избирател. "Това изказване им подейства стимулиращо. Но така или иначе изборите не се печелят само с твърд електорат. Необходима е и периферия. От изследванията до сега става ясно, че ГЕРБ до сега не е мобилизирала напълно твърдия си електорат. Те имат по-голям шанс да увеличат своя процент на изборите", информира шефът на Института за модерна политика.

'"Нямаме кампания. Скандалите лишиха възможността за един нормален дебат. Имаме една свръхперсонализирана кампания - между Борисов и Нинова. Не се говори за политики, което е един от големите проблеми на тази кампания", категоричен е експертът.

"Остава много голям, между 20 и 30 процента, броя на хората, които са решили да гласуват, но не знаят за кого. Това в края на изборния ден може да наклони везните в полза на една от двете партии", информира Борислав Цеков.

Той коментира и скандалът между ДПС и ДОСТ. "Имаме ясни и много груби намеси от страна на турската власт в изборите у нас. Българската държава направи всички предпазливи знаци, които могат да се дадат в тази ситуация. Другото притеснително е, че ислямът също влезе в кампанията и някои предизборни срещи започват с "Аллах Акбар"", сподели шефът на Института за модерна политика.

"Слава Богу, че секциите в Турция са малко. Не изключвам хипотеза ДОСТ да получи сумарно между 60-70 хиляди гласа при една висока активност, което ще ги постави на бариерата и ще им даде тласък за развитие", обяви политологът.

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Борислав Цеков разкри: Какво следва след оставката на правителството?

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Борислав Цеков разкри: Какво следва след оставката на правителството?

Реформаторския блок води една братоубийствена война за...

на 13.11.2016

"ДОСТ трябва да бъдат поставени в пълна изолация. Имаме откровено една антибългарска политическа сила, която защитава чужда държава", категоричен е Цеков. По думите му колкото по-сдържана е реакцията на българската държава, толкова по-агресивни ще бъдат действията на Ердоган и турската държава. "Тя няма да спрат само с тези избори. Българската държава трябва да им даде ясен отговор", отсече той.

Според него след тази кампания има достатъчно аргументи, за да се обяви тази партия за противоконституционна. "Изявлението на главния прокурор е навременно и категорично. Тези, които са тръгнали срещу България, трябва да обърнат внимание на думите на главния прокурор", каза Борислав Цеков.

"Според мен Марешки отвори вратата към БСП. След тези избори, независимо от точната конфигурация, ще има неистов стремеж и готовност на всяка цена да се направят избори. Не бих се учудил за съставянето на нова тройна коалиция - или ГЕРБ, Марешки и Реформаторски блок, или БСП, Марешки и негласната подкрепа на ДПС", коментира шефът на Института за модерна политика.

"Реформаторският блок - Глас народен" и коалиция АБВ и Движение 21 са двете формации, които имат големи шансове да влязат в парламента. И двете формации носят ясна идеологическа окраска. Трябва да имаме една избирателна активност около 50%, за да влязат в парламента, ако е по-голяма, може да останат и под чертата. Към днешна дата те са по-скоро вътре", коментира политологът.

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(16)
1
Червените шамани един по един с неохота взеха да си признават, за тоталната победа на ГЕРБ, като плюха на предните си поръчкови анализи. Краднелия СлаНинова скоро ще е на скамейката до Виденов, Гоце, Момата и Михов, въпреки свирките на Сарайската Чалма!!!
2
ТОЗИ, ЗАЛИЗАНИЯТ, ТАМАН ГО БЯХМЕ ПОЗАБРАВИЛИ ............ И ЕЙ ГО НА̀!!!! КАКЪВ ИНСТИТУТ, КАКВА МОДЕРНА ПОЛИТИКА, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА!!! ТИЯ ХОРА СРАМ НЯМАТ!!! АКО НЕ БЕШЕ ОНЗИ ОТ МАДРИД, ТО ЗА ТОЗИ ЗАЛИЗАНИЯ НЯМАШЕ И КОЙ ДА Е ЧУВАЛ ЗА НЕГО!!!
3
мама ти и на зализания цял живот на държавна хранилка
4
Каква е тази Модерна политика какъв е този институт от къде са парите?
5
Този от сараите е по вреден за Бьлгария от колко ердуган
6
Сега се очаква СМС от когото трябва, защото Цеков е президентски юридически !!!съветник.
7
Цеко Сифоня, взе да си поприкрива червения продажен г*з, защото знае, че комунетата на Пръднелия губят тотално изборите!!
8
Има хора,които не знаят нищо за института за модерна политика,.има хора които не знаят какъв е Б.Цеков,има хора които не знаят нищо за никой от научния елит на България. Тия хора обаче са нашите избиратели и знаят отлично кой е Винету.. Е какво да очакваме от изборите ?
9
Като че ли един х.й ги е правил и двамата ( турски патриоти)..Сега е момента президента да даде българския конституционен съд на Европейския конституционен съд за етническа гавра с българския народ ! ! ! ! !
10
ЛЮТВИ МЕСТАН ГО НАСЪСКВА БОРИСОВ! САМО БОРИСОВ ИМА ИЗГОДА ОТ ТАКИВА ФАЛШИФИКАТИ. БОРИСОВ СЪЩО ГО ПРАВИ И С КОРНЕЛИЯ НИНОВА, ОТ РЕДАКЦИЯАТА НА ПИК НЕПРЕКЪСНАТО СЕ РАЗМАХВАТ СРЕЩУ НЕЯ ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ. ВИНОВНИ СА ПРОКУРАТУРАТА И СЕМ, ЧЕ ГИ ДОПУСКАТ ПОДОБНИ ФАЛШИФИКАТИ ДА ИЗЛИЗАТ В МЕДИИТЕ. ПРОКУРАТУРАТА И СЕМ ДА СЕ САМОСЕЗИРАТ! ВИНОВНИЦИТЕ ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ!
11
ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ! ДО СЕМ! ГОСПОДА, УВЕДОМЯВАМ ВИ, ЧЕ ОТ РЕДАКЦИЯТА НА ПИК НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ПУБЛИКУВАТ ДОКУМЕНТИ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ, Т.Е. ФАЛШИФИКАТИ, СРЕЩУ ЛИДЕРКАТА НА БСП КОРНЕЛИЯ НИНОВА. МОЛЯ ЗА ВАШЕТО СЕЗИРАНЕ, ТЪЙ-КАТО В МОМЕНТА СЕ НАМИРАМЕ В ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ, А ТОВА СЕРИОЗНО НАКЪРНЯВА РЕПУТАЦИЯТА НА ЛИДЕРКАТА НА БСП И ПРОМЕНЯ МНЕНИЕТО НА ИЗБИРАТЕЛЯ, НЕГОВИЯ ГЛАС. МОЛЯ ВИНОВНИЦИТЕ ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ, ДОРИ АКО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОТНЕТИ ЛИЦЕНЗИИТЕ НА МЕДИИТЕ, КОИТО РАЗПОСТРАНЯВАТ ДОКУМЕНТИ И СТАТИИ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ.
12
Даа, парите свършиха, Тръмп не дава, може Путин да пусне някоя рубла. Типичен булгаристански панелен пълх е този човек, анализите му са на ниво клозетен размисъл при умствен запек, личи му по грозното лице, колко пари е налапал, че чак се опъпчил.
13
Господин Цеков е начетен, но в случая е доста предпазлив в сказанията си. Смятам и мисля, че паритетът за момента е подвеждащ. Едните са се запазили и настървили, а у другите има силно изразена миграция и объркване. Когато интелигентността взима връх, отстъплението е скоростно и това мотивира миграцията - навсякъде по света, а защо не и у нас? Поетът П.К.Я.: --Като няма прокопсия - плюл съм в тая...орисия!
14
А бе този гелосан Борислав Цеков забрави ли кога беше от царската партия, а сега се подвизава от Радев и БСП, МИЖИТУРКА!!!!!!!!!
15
Време е за промяна №5 Коалиция на Недоволните!
16
Цеков, "душице" мила Герб говорят за политики , за реални неща , Нинова говори простотии ,насъсква хората ,говори агресивно, меко казано неприлично и не мога да се сетя ,че Борисов не говори за поли- тики .Всъщност си "някакъв" съветник на президента! Д-ю Цеков. Не съм превърженик на герб , но стига идиощини , !!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

- Можеш ли да ми обясниш защо вие мъжете толкова рядко подарявате цветя на жените? 
- А вие въобще пиене подарявате ли ни?!

няма нови новини
Днес: 156
hot
най-четени новини в момента
сега
3069
четат ПИК
сега
четат тази новина
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на БСП за лятната ваканция на депутатите: Популизъм! (ОБНОВЕНА)
x
Астролог за 21 юни: Думите имат магическа сила, мощта им достига своя пик
x