СВЕТЪТ ДНЕС

ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Ужасът от войната в Сирия! Вижте потресаващи доказателства, как хора умират от глад в градовете под обсада и ядат котки и трева (снимки и видео)

Само в ПИК
ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Ужасът от войната в Сирия! Вижте потресаващи доказателства, как хора умират от глад в градовете под обсада и ядат котки и трева (снимки и видео)
Автор: ПИК
Дата
Дата
25989
Коментари
7
ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Ужасът от войната в Сирия! Вижте потресаващи доказателства, как хора умират от глад в градовете под обсада и ядат котки и трева (снимки и видео)

Нещо страшно се случва в Сири в 21-ви век. Умиращи от глад хора са принудени да ядат котки, кучета и трева, общо взето каквото им попадне. Това идва в следствие на блокираните от войната редица градове, до където не достига никаква хуманитарна и хранителна помощ . Това са районите Фоа и Кфария, които са под обсада повече от година. Едва през септември хеликоптери успяха да хвърлят пакети с храна, зеленчуци и хляб, които да нахранят умрялото от глад население, наброяващо 30 хиляди човека.

В Мадан, близо до Дамаск, обаче положението не е никак розово. Районът е под контрола на президента Башар Асад от юли насам, а отчаяните жители, след като вече са свършили всякаква нормална храна, започнали да посягат на домашните си любимци. Много хора са загинали от мини, докато са търсили препитание в боклуците или пък са застреляни от снайперисти, а на фона на това се изпраща бебешко мляко на цената от 300 долара за 900 гр.

Проправителствени изтребители наскоро са евакуирани от обсадените села Фоа и Кфария, които са описани като крайно бедно, без храна и лекарства, а жителите на тези населени места се спасявали от гладна смърт, като ядат храна. Операции пък се правели без упойка, поради липсата на такава.

„Животът във Фоа и Кфария е истински ад”, споделя Хюсеи нМахди Казем, 16 годишен ранен боец. Момчето се намира в болница в Хизбула, южно от Бейрут, където е бил евакуиран миналия месец от Кфария.

Той заявява пред „Айсошиед Прес”, че цената на стоките се покачва всеки ден, пшеницата струвала около 250 долара за 900 г, а сухото мляко за кърмачета – 300 долара. Оказва се, че поради липсата на храна и безсилието на хората да си купуват такава, те започнали да ядат котки и кучета. Същото потвърди и активист, чието семейство е в Мадан. „Гражданите умират. Хранят се с каквото им попадне, било то и домашен любимец”.

От регистрираните 23 смъртни случая в Мадан, 10 от тях са били поради липсата на храна, а останалите са застреляни, взривени са от мина или са убити от проправителствените сили. За това потвърждава и  Абдуррахман, шеф на Сирийската обсерватория за правата на човека.

„Има около 25 пропускателни пункта, които не позволяват на хората да напуснат градовете. Във Фейсбук се появиха снимки на двама мъже, които са видимо недохранени, а преди дни стана ясно, че са починали от глад. За момента няма точни данни колко човека са загинали във Фоа и Кфария. Според напусналите войници, хората които са обсадени в тези райони са принудени да пият лекарства с изтекъл срок на годност, а майките-кърмачки мажели гърдите си с ориз, ако въобще е възможно да има едно от двете.

Международния комитет на Червения кръст, заявиха, че ситуацията в селата, Фоа, Кфария и Мадан е изключително тежка, а зимата прави нещата още по-трудни за хората.

„За нас е от най-висок приоритет да доставим храна именно в тези райони. В момента водим координация за помощ, но не можем да коментираме повече”, заявяват от организацията.

Основната сирийска опозиционна група, подкрепяна от Запада, Сирийската Национална коалиция, призовава ООН и международната общност, да се даде възможност за помощ на Мадан, като предупреждава, че всяко забавяне ще доведе до още смъртни случаи на невинни граждани и деца. Според очевидци на страшната картина, деца, жени и възрастни хора умират буквално всеки ден от студ и недохранване. За момента проникването на силите на ООН да помогнат били блокирани от бунтовници или проправителствени бойци.

На 28 декември бе една от успешните операции на ООН, където повече от 450 души бяха евакуирани от две военни зони в Сирия, включително 338 души от двете бедстващи села и 125 от областта Забадани, близо до границата с Ливан. Мадан, който също е близо до Забадани, не е влизал в сметките за евакуация, но храна е трябвало да влезе в града.

През октомври ООН изпраща погрешни пакети с храна, с изтекъл срок на годност, които са доставени в Мадан.

Якуб Ер Хило, който е хуманитарен координатор на световната организация, казва в изявление, че тази човешка грешка е причинила разболяването на стотици хора, а обещаните доставки след това така и не са получени.

И в трите обсадени области, хората разчитат на доставки единствено от бунтовниците, които носят храна на завишени цени, но и контрабандата спаднала рязко.

Според други ранени шиитски бойци, които се лекуват в Бейрут, дизелово гориво тече като вода, поради повредени помпени станции.

„Животът е изключително мизерен. Хората не могат да намерят едно обикновено хапче, като аспирин или болкоуспокоявощи. Мечтата им е да ядат зеленчуци”, казва шиитския духовник Мохсен Даруиш, който живее в Ливан, но поддържа постоянна връзка с бедстващите хора.

 

Още по темата
Руснаците разкриха страшна истина за "Ислямска държава". Вижте как джихадистите убиват невинни хора в Сирия! Покъртителни снимки
Часовник
11:38
Русия алармира, че има големи подозрения, че „Ислямска държава” използва химически оръжия в Сирия. Става дума за нервнопаралитичен газ зарин, който е бил намерен в телата на загинали...
Напиши коментар »
(7)
1
ВЪЗМОЖНО ЛИ Е В 21 ВЕК ДА ИМА ТАКИВА УЖАСЯВАЩИ ЖИВОТИ? ТОВА Е ПОТРЕСАВАЩО.
2
Градът е Мадая, а не Мадан .
3
Allah ili gospod da se smili i da im pomogne.
4
Къде са сега американските благотворителни организации? Нали все се хвалят колко много милиони събират от дарения и "помагат" на света? Човекът за човека е вълк. Лошото е, че и в България стана така. Сития на гладния не вярва. Молиш за неотложна помощ РОДНИНИ, а те те лъжат или присмиват. Това българите не са народ, те са абуригени. Как да се помогне на хората в Сирия? Има много богати българи, известни и неизвестни, но те крадат от собственият си народ, камоли да помогнат на Сирия.
5
Бежанците на пристанището в Росток Германия са добре охранени и ползват смартфони от по 2000лв.копуват си кафе от 4 евро от бара,а аз си варя на газовият котлон на очите си ли да вярвам или но ПИК...........
6
Това знаят ли го Обама, Меркел, дето бомбардират спасителите - сирийските бойци и болниците, а също и Борисов или хич не им пука? Да им изпратим храна вместо наркотици и оръжие на тези, които избиват нещастния невинен народ?! Няма да им стигне всичкото злато и петрол на света.
7
Това го вършат хората на Мохамед - правоверните. Исляма не е религия, а доктрина за завладяване на света. Антихриста. В последни дни злото е най-голямо. Къде е ООН? Само Русия рискува своите летци да им занасят храна. Къде е това Ердоган, къде е оня Обама - това е тяхно дело, проклинам ги! А в Европа дойдоха окупатори, изпращани от САЩ, организирано, разполагат с пари, защото им дадоха пари, осигуриха им превоз, сега остава да ги въоръжат. Бабо Меркел, унищожаваш достиженията на човечеството, унищожаваш цивилизацията и всеки ден те гледаме със самодоволна усмивка, имаш самодоволството на сатанинска героиня, а също и твоя началник Барак.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Мечо Пух отива при Прасчо и му казва: - Искаш ли да отворим заедно търговска фирма? - И какво ще правим - ще продаваме мед ли? - Не, ще купуваме мед, а ще продаваме свинско.