ЕКСКЛУЗИВНО! Доктор скочи остро на Москов: Той е виновен за разпада в системата, остави бомби в министерството

Само в ПИК
ЕКСКЛУЗИВНО! Доктор скочи остро на Москов: Той е виновен за разпада в системата, остави бомби в министерството
Автор: ПИК
Дата
Дата
6704
Коментари
6
ЕКСКЛУЗИВНО! Доктор скочи остро на Москов: Той е виновен за разпада в системата, остави бомби в министерството

"Проблемите в здравеопазването се дължат на екипа на Петър Москов „Очевидно е, че тези случаи, които бяха изброени, сочат, че има проблем и с болничната медицинска помощ и със спешната медицинска помощ и със взаимодействието между тях”. Това каза пред телевизия Bulgaria on Air д-р Стойчо Кацаров, председател на Център за защита правата в здравеопазването в коментар за починалата след разждане вкъщи жена с трансплантирано сърце.

„Това са плодовете, които бяха посяти 2014-2015 година. Тогава, когато се въведоха лимитите, когато се въведоха медицинските стандарти, когато се въведе националната здравна карта. Ето това са плодовете”, допълни д-р Кацаров и добави, че не е виновен сегашният екип на Министерство на здравопазването, защото той не е правил това. На въпрос да назове отговорния екип, председателят на ЦЗПЗ каза : „Това е екипът на д-р Москов. Повечето от тези наредби бяха отменени, но резултатите, плодовете ги берем днес”.

Според него решението трябва да бъде генерално – и към болнична помощ, и към спешната помощ, и към извънболничната помощ, защото нещата са тясно свърззани, а не да се работи на парче. Несългасие с него изказа д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциацияна работещите в спешната медицинска помощ. Според нея развитие и решаване на въпроса ще има, ако се приеме стандартът за спешната медицина и призова министерството да го направи. „Очакваме единни правила, за да има промяна в системата, която се тресе от скандали”, добави тя.

Напиши коментар »
(6)
1
Доктор Менгеле е за затвора!
2
Абе Пепито беше един министър не ти е работа, ама и от Стойчо Кацаров нишо не става.
3
вьпросният доктор кацаров да започне от 1992 г година по година и да не замазва вината на сдс москов е 25 години след погрома които нанесе сдс на бьлгария не че е невинен
4
Тоя хе комуняга ве, не е доктор, да си го начука в болшевишкия пърдялник тоялъжлив червей!
5
Кацаров ти като беше зам. министър защо не оправи здравеопазването ?
6
тия двамата,Кацаров повече крадна.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години
Киркор и Гарабед попаднали на самотен остров. Киркор си води дневник:Ден 1: скукаДен 2: голяма скукаДен 3: ужасна скукаДен 4: космическа скукаДен 5: Гарабед взе да ми харесваДен 6: Гарабед все повече ми харесваДен 7: Гарабед ме изпревари