БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Аферата на Калоян Топалов лъсна! Бившият шеф на СГС яхва новата протестърска коалиция на Христо Иванов - Пинокио, Радан и Зеления октопод

Само в ПИК
ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Аферата на Калоян Топалов лъсна! Бившият шеф на СГС яхва новата протестърска коалиция на Христо Иванов - Пинокио, Радан и Зеления октопод
Автор: ПИК
Дата
Дата
6738
Коментари
1
ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Аферата на Калоян Топалов лъсна! Бившият шеф на СГС яхва новата протестърска коалиция на Христо Иванов - Пинокио, Радан и Зеления октопод

Бившият шеф на Софийски градски съд Калоян Топалов, който подаде оставка, се кани да оглави партия. Това разкриха пред агенция ПИК отлично информирани източници.

Официалната дата на молбата му - 14 септември 2017 г., която беше гласувана от Висшиясъдебен съвет седмица по-късно, всъщност е била подготвена много по-рано. А заявлението му, че окончателно напуска сферата на правото, е заради поетия ангажимент да продължи с политическа кариера като лидер на нов партиен проект.

Вероятно Калоян Топалов се кани да оглави новата дясна структура от партии, доскоро влизащи в разпадналия се Реформаторски блок, който през миналия мандат участва в управлянието заедно с ГЕРБ, но след това всичките му представители изгубиха изборите.

В новия конгломерат се очаква да влязат ДСБ, "Да, България" на подалия оставка правосъден министър от втория кабинет на Борисов Христо Иванов, "Зелените", които бяха в коалиция с него и изгубиха заедно последните парламентарни избори, и други мини партии, гравитиращи около протестърските кръгове, които се борят с главния прокурор.

Топалов е изключително приближен на шефа на ВКС Лозан Панов, за когото също се спрягаха сценарии за политическа кариера, но множеството скандали около него очевидно са преразгледали плановете на сценаристите, особено след като стана ясно, че той и съпругата му грубо нарушават закона, като отказват да подадат публично годишните си данъчни декларации. Освен това срещу Панов се води разследване за харкочовете на ВКС и уволненията на служители на съдя, които вече печелят делата и ще се върнат на постовете си.

Калоян Топалов също не е в по-блестяща ситуация след самоубийството на съдията от СГС Цветан Ценов, за когото се твърди, че е посегнал на живота си след натиск от страна на Топалов за решение по дело, както и след множеството жалби на съдии от същия съд, че бившият им шеф им оказва натиск за решенията по делата. Освен това с изявленията си, че у нас сеподслушват чужди посолства Топалов вкара държавата в доста деликатна ситуация.

При това положение впускането му в политиката е напълно закономерен акт от негова страна и то точно със споменатите вече протестърски кръгове.

Напиши коментар »
(1)
1
Корупцията ще прави нова партия!! ХА ХА. Този се постара за две години да дообезличи СГС, който отдавна се е отказал да правораздава
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

- Тате, а мама кара кола по-добре от теб! - Не бих казал. - Ти самият ми каза, че не можеш на ръчна да минеш и метър, а мама мина 11 километра!