ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Валери Симеонов разкри кога пенсията ще стане 300 лева и иска ли министерски пост - доволен е, че ГЕРБ приели каузата им „България на първо място“

НАЙ-ВАЖНОТО

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Валери Симеонов разкри кога пенсията ще стане 300 лева и иска ли министерски пост - доволен е, че ГЕРБ приели каузата им „България на първо място“

91129
на 13.04.2017
ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Валери Симеонов разкри кога пенсията ще стане 300 лева и иска ли министерски пост - доволен е, че ГЕРБ приели каузата им „България на първо място“
Автор:   Калин Каменов

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерът на НФСБ и съпредседател на Обединени патриоти Валери Сименов разкри пред ПИК как са протекли преговорите с ГЕРБ за съставянето на кабинет. Какви са били трудностите и кой какви компромиси е направил. Ето какво сподели той.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

- Г-н Симеонов, България ще има нов кабинет. Това стана ясно от общата ви пресконференция с ГЕРБ. Колко тежки бяха преговорите?
- Достатъчно тежки, но между разумни хора. Разбрахме се. Всеки направи разумни отстъпки в името на това да имаме правителство, държавата да е стабилна и да вървим напред.

- Кой направи повече компромиси?
- Несериозен въпрос. Какво значи повече компромиси. Ние не сме деца, за да се сърдим. Вижте, разговорите за кабинет, когато трябва да се защитават програми, не са лесни. Разговаряш, дебатираш, смяташ… На масата се сложиха сериозни аргументи и всеки защитава позицията си. В такъв диалог да намериш решение, не е лесно. Но се разбрахме. Това е важното.

- За вас основна тема бяха пенсиите. Съгласихте се да станат на два етапа 200 лева? Какво друго…
- Ето, например това. Целта ни е към 2021 година минималната пенсия вече да е 300 лева. Има буфер в инвалидните пенсии, които са много проблемни. Ако там се затегната нещата, ще има допълнителни пари. Като прибавим към това и очакван добър икономически растеж, ето пари. На стъпки нещата ще се развиват в добра посока. Такава ни е целта.

- Валери Симеонов – енергиен или икономически министър…
- О, стига. Не това е важното. Но ще отговоря така. За мен не е важно това. Аз искам хората да видят нещо друго, което патриотите правим. А то е, че ние вървим стабилно в една посока и я следваме. Сега изработихме с ГЕРБ обща програма. Следващата седмица ще оформим коалиционното споразумение. И едва след това, някъде по-другата седмица, ще говорим за реално управление. Тогава може да ни питате за министри. Ние, патриотите, правим точно обратното на това, което направиха Реформаторите в предишния кабинет. Там лидерите се наместиха в постове. Нали така. И после се бистри програмата. Е, ние не искаме така. И не работим така. Програма, споразумение, управление. Нали виждате разликата? Пред България има ясни предизвикателства и ни трябва кабинет.

- Ще бъдете ли достатъчно единни. ГЕРБ и патриоти сте почти на границата на стабилността в парламента?
- Да, вярвам, че ще бъдем. Определено ще ни трябва добра парламентарна дисциплина, за да работим, но нямам основания да смятам, че няма да се получи. Имаме ясни цели, поставили сме интересите си и остава да работим за тяхното изпълнение.

- В предишния кабинет патриотите не бяхте много добре позиционирани. В смисъл такъв, че подкрепяхте кабинета, но в Европа не бяха много добре настроения към вас, предвид националистическите интереси…
- Миналият кабинет… Говорим за нещо минало, нали. Но в ГЕРБ днес аз виждам една промяна, която много ме радва. Както се казва, мед ми капе на сърцето, защото ясно приеха наша теза. И промяната е в това, че ГЕРБ вече също застават ясно зад думите „България на първо място“. А това е нещо, което ние, патриотите, от дълго време пропагандираме. Сега ГЕРБ също застават на тази основа. Какво по-хубаво от това?!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК