ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Вижте писмото на Атанаска, която уби малката Алекс, до майка си: Ще почакам още малко - може и да си отворя човката. Стига съм мълчала!

Региони

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Вижте писмото на Атанаска, която уби малката Алекс, до майка си: Ще почакам още малко - може и да си отворя човката. Стига съм мълчала!

188853
на 12.04.2017
ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Вижте писмото на Атанаска, която уби малката Алекс, до майка си: Ще почакам още малко - може и да си отворя човката. Стига съм мълчала!
Автор:   Калин Каменов

Последвайте ни в Google News Showcase

Ще почакам още малко - може и да си отворя човката. Стига съм мълчала! Това пише Атанаска, която излежава доживотна присъда в затвора в Сливен, за убийството на малката Алекс от Поморие. Думите й разтърсиха медийното пространство преди година, но сега единствено ПИК показва писмото.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Ето какво Атанаска пише от затвора до майка си Светлана: „Вече няма да чакам - не мога, това не е живот. Ако искат да си мълча - да ми запушат устата, те подиграват ли се с мене, кво ? За кво ми праща тука тея - само да ми обещават ли ? Ако можеш, мамо - пиши му от мое име и ще почакам още малко - януари може и да си отворя човката. Стига съм мълчала.“

Както е известно, сега се навършват три години от жестокото убийство на 8-годишната Александра Тодорова от Поморие. Момиченцето изчезна след училище на 10 април, когато според съдебната експертиза в същия късен следобед на деня е убито. Тялото на Алекс бе открито на 11 април под леглото в апартамента на Атанаска Георгиева - след повторен оглед. Повторен, защото при първоначалният тяло не бе открито от разследващите въпреки наличието на следово куче. В последствие криминалистите се оправдаха, че кучето било старо. Атанаска, осъдена като убиец на детето с особена жестокост чрез душене с найлонова торбичка, обитавала жилището под наем.

Става въпрос за таванско жилище в същия вход, в който на няколко етажа по-долу живее семейството на убитата второкласничка. Небезизвестният в Поморие баща Веселин Тодоров, по прякор Германеца, има втори брак с майката на Алекс. Разполага с огромни суми, живее живот, който бедната и депресирана Атанаска никога не е имала.

Първоначалната версия е убийство за откуп. В последствие Атанаска променя няколко пъти версията, намесва трето лице, посочва за извършител неизвестен никому мъж, който така и не е открит от разследващите.

Лицето Антон Петров според прокуратурата е несъществуващ индивид, чийто първообраз е взет от социалната мрежа и в последствие се оказа на реално момче, което няма общо със случая.

ДНК от тиксото, с което е облепена торбата върху удушеното дете, е открито само от Атанаска. Според Северина и Светлана Димитрови, сестрата и майката на Атанаска, това е нагласено от трето лице. Според почерненото семейство – фактите са ясни, убийцата е единствено Атанаска.

След аутопсията тялото на момиченцето бе върнато на покрусеното семейство и на 13 април погребано в градските гробища на Поморие. Сега, три години по-късно, чаровното личице на малката Алекс, която завинаги остана на 8 години, гледа от паметната плоча, върху която периодично близките оставят цветя.

„Жертвата е задушена с найлонов плик поставен над главата, в гръб. Детето е осъзнавало случващото се“, произнесе в съдебната зала своето становище съдебният лекар Косьо Янков преди две години, чийто думи още ехтят в ушите на почерненото семейство.

Три години след убийството, разтърсило цяло Поморие, става ясно, че Атанаска вече не желае за адвокат Калин Янев. Тя настойчиво търси нов защитник, а единствената пречка за връщане на процеса за преразглеждане са липсата на средства, научи ПИК от запознати с разследването.

Преди година обаче защитникът й тогава адвокат Калин Янев заяви, че „липсват убедителни доказателства за авторството на убийството, както и за мотива за извършването му. Доверителката ми е било подложена на силен психологически натиск, когато е направила лъжливи самопризнания.“ Тази теза обаче нито издържа пред съда, нито бе взета под внимание на фона на събраните доказателства.

Присъдата на Атанаска Георгиева бе потвърдена от тричленен състав на ВКС. Тя получи доживотна присъда за умишлено убийство по особено мъчителен начин, както и кръвнина от по 180 хил. лева за всеки от родителите.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Абсурдите продължават - взеха главата на Росен Желязков ден преди края на парламента (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Абсурдите продължават - взеха главата на Росен Желязков ден преди края на парламента (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК