ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Каракачанов изригна срещу имперските мераци на Ердоган и похотливия му поглед към България!

Интервю

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Каракачанов изригна срещу имперските мераци на Ердоган и похотливия му поглед към България!

46290
на 22.11.2016
ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Каракачанов изригна срещу имперските мераци на Ердоган и похотливия му поглед към България!

Турският президент работи за възстановяване на Османската империя, посочва лидерът на ВМРО

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Турският президент Реджеп Ердоган за пореден път разбуни духовете, като даде заявка, че иска по-голяма държава. Държавният глава този път призова и Аллах и посочи, че трябва да се преразгледа договорът от Лозана, който урежда границите на Турция с Гърция, но и с България, която не е страна по този договор. 

препоръчано

"Бъдещето трябва да се планира на базата на задълбочения прочит на историята, Турция ще построи по-голяма от себе си държава с помощта на Аллах", изригна за пореден път Ердоган пред участниците в конференцията за новата концепция за сигурността. Той специално акцентира на Лозанския договор, по силата на който 3 млн. кв. км имперски територии са орязани до 780 000 кв.км. Ердоган припомни, че винаги при споменаването на Лозана „някои се чувстват некомфортно“.

Какво се крие зад думите на Ердоган, ПИК попита лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов:

- Г-н Каракачанов, Ердоган за пореден път си пожела по-голяма държава и поиска преразглеждане на Лозанския договор...

- Този път с помощта на Аллах. Ердоган е неоосманист, който работи за възстановяване на Османската империя. В началото говореше за духовното влияние на Турция върху околните държави. Но после пристъпи към радикални действия към Израел и Сирия. Прати кораби в Израел, а в Сирия - въоръжени муджахидини и талибани. Реално той окупира част от Северна Сирия с буферна зона. 

- Как това изявление на Ердоган би засегнало и нас? Ние не сме страна в Лозанския договор, но с него се определят границите на България с Турция. 

- Какво означава това, че Турция ще бъде по-голяма държава! Това засяга всички съседи на Турция, гръцките острови, Сирия, Израел, и, разбира се, България. И България, макар че директно Лозанският договор не ни засяга, а касае границите между Турция и Гърция. Но вие знаете какво каза Ердоган в предишното си скандално изказване - тогава говореше и за Варна...

- Очевидно, че при днешните условия трудно ще се реализира нова Османска империя. Какъв, според вас, е подтекстът на тези думи на Ердоган?

- Той не крие амбициите си, като се види как финансира главното мюфтийство у нас, на които не беше плащал два месеца точно преди изборите, за да им каже за кого точно да играят. Ердоган се бърка във вътрешната ни политика.

- Но досега никой у нас официално не реагира на тези гръмки изявления на турския президент!?

- Преди месец гръцкият външен министър изрази реакция на тези изявления, но България си замълча за пореден път. И сега правителството е в оставка, но продължава да работи, така че би следвало да изрази позиция. Не вярвам, обаче, че ще го направи.

- За вас в момента по-важни са утрешните консултации при президента Росен Плевнелиев. Дадохте някакви нишани за опит за съставяне на правителство...какво да очакваме от вас утре?

- Ще видите утре. В момента заседава изпълнителното бюро на парламентарната ни група, още не сме стигнали до този въпрос. 

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 163
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК