Вход
София
Времето в София 23 o C

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Красимир Каракачанов проговори за трагедията в Черно море, разсекретената стенограма за КТБ, фашисткия скандал в президентството и оттегления доклад за състоянието на армията

ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Красимир Каракачанов проговори за трагедията в Черно море, разсекретената стенограма за КТБ, фашисткия скандал в президентството и оттегления доклад за състоянието на армията

на 10.06.2017
3036
34
ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Красимир Каракачанов проговори за трагедията в Черно море, разсекретената стенограма за КТБ, фашисткия скандал в президентството и оттегления доклад за състоянието на армията

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов проговори ексклузивно пред агенция ПИК за трагедията в Черно море, разсекретената стенограма за КТБ, фашисткия скандал в президентството и оттегления доклад за състоянието на армията.

Интервю на Гергана Ингилизова и Асен Рашков 

- Г-н Каракачанов, видяхте ли се със семейството на починалия капитан Георги Анастасов?

- Не съм се видял. Ще се видя с тях утре на погребението. То ще бъде в Ямбол, утре от 11 часа. Още вчера, след като стана известно за злополучния край на произведения посмъртно в чин майор Анастасов, се обадих на баща му. Разговарях с него вчера около 18.00 часа следобяд.

- Неговият баща попита ли как и какво се е случило?

- Той беше наясно. Вече му бяха обяснили.

- Вчера в едно свое интервю президентът Румен Радев каза, че причината за инцидента е липсата на достатъчно летателни часове на пилотите? Това така ли е?

Каракачанов с нови подробности за трагедията в Черно море

Каракачанов с нови подробности за трагедията в Черно море

"Пилотът на вертолета капитан Георги Анастасов е действал...

на 10.06.2017

- Президентът Румен Радев се изказа буквално няколко часа след инцидента, когато нямаше никаква информация как се е случил той. Още когато научих за инцидента, около 13.00 часа вчера на обяд, веднага разпоредих няколко неща. Първо - за Варна веднага да заминат заместник-министърът Анатоли Величков и заместник-началникът на Генералния щаб, които бяха в София.

Второто нещо, което направих, е да назнача група, която да разследва причините за инцидента. Тази група е съставена от представители на Военноморския флот и на Военна полиция. Веднага започнаха работа.

Чак след като стана ясно, че капитан Анастасов е починал, се пристъпи към уведомяване на семейството му и лично аз се обадих на баща му.

Военно министерство си е свършило работата веднага. Смея да кажа, че благодарение както на професионалните реакции на произведения в чин майор Анастасов, така и на спасителния екип, който е бил изпратен, се ограничаваме само с една човешка жертва.

- Тоест е имало възможност жертвите да бъдат повече, така ли?

- Екипажът е от трима души. Пилот, помощник-пилот и стрелец. Така че командирът на хеликоптера е направил всичко възможно да го приводни, така че да има по-малко поражения и по този начин е поел удара върху себе си.

Другото, което стана ясно, е, че командирът Анастасов е бил изключително опитен пилот. Достатъчно брой летателни часове е имал както за тази година, така и за миналата. Така че причината не е нито неподготвеност на екипажа на вертолета, нито техническата неизправност на вертолета. Той е бил в абсолютна изправност, участвал е във военноморското учение на нашите военноморски сили "Черно море 2017". Инцидентът се случва след подаване на сигнал за приключване на учението.

Преди това хеликоптерът е изпълнявал възложени задачи, като стрелба по морска цел и когато е даден сигнал за приключване на учението, по традиция хеликоптерите, участващи в подобно учение, преминават покрай кораба и се отправят към брега. От проведената маневра на хеликоптера, който е минал в близост до носа на кораба, перката му е закачила пилона, на който се окачват знамената. Това е предизвикало впоследствие механичната повреда.

Пилотът е овладял хеликоптера в първия момент и се е отправил към брега. Но в следващия момент явно уредите показват неизправност в движението на хеликоптера и капитан Анастасов предприема ход, с който да се върне обратно в близост до кораба, за да може спасителните екипи по-бързо да реагират. Това на практика е спасило живота на двамата му колеги.

- Дори и в тази ситуация, командирът на екипажа е реагирал адекватно...

- Той е реагирал максимално професионално, така че в конкретния случай не става дума за пилот, който няма опит, или не става въпрос за машина, която е неизправна. Става въпрос за инцидент по време на военноморско обучение.

В същото време на такива обучения се случва точно това, за което говори президентът. Личният състав придобива повече умения и способности. Но за нещастие тази трагедия се случи с пилота на хеликоптера.

- Какво стана с потъналия хеликоптер?

- Той е изваден от работната група през нощта на брега. Правят се огледи по него. Работната група, която е изпратена там, ще каже каква точно е причината. Тя може да бъде изяснена допълнително и след като се проведат разговори с двамата оцелели души от екипажа, които се намират в болница. Вчера заместник-министърът Величков се е срещнал с тях. Те са в стабилно състояние. Единият от двамата е само със счупен пръст, но са в шок от случилото се.

Разговорите, които ще се водят с тях, ще изяснят допълнително ситуацията - какво точно се е случило със самата машина. Много е възможно, приближавайки се до кораба, тъй като е имало вятър вчера в района на Варна, някакъв порив да е отклонил вертолета с някакви сантиметри по-близо до кораба и така да се е случил този инцидент. Но това тепърва ще се изяснява. Това са само предположения.

- Вчера президентът Радев отново зачеркна темата за доклада, който вие оттеглихте...

- Аз задавам въпроса - ако докладът не беше оттеглен, нямаше ли да има инцидент?

- Държавният глава по-скоро не свърза този доклад с инцидента, а твърди, че не е било правилно да се оттегля. Самият той потвърди това, което беше написано в доклада, че армията не е в добро състояние.

- Това е констатация. Само че в този доклад освен констатации няма никакви препоръки какво трябва да се направи. Идеята ми с изтеглянето на доклада е той да бъде допълнен с приложения за конкретни мерки, които да бъда взети, за да се подобри състоянието на въоръжените сили. Нямаме нужда от доклади, които само правят анализ на текущото състояние на армията. Няма военнослужещ или служител в министерството, който да не знае до болка това текущо състояние. Само че да пишем доклади, в които единствено да констатираме какво е положението, няма смисъл. Смисълът на един доклад е да препоръчаш и какво трябва да се направи, за да се подобри това, което си констатирал.

Това е първото. Другото - служебното правителство е приело доклад, който ще бъде приеман от друг парламент, не е най-правилното нещо. Нямаше нужда служебното правителство да бърза да внася този доклад в парламента. Трябваше да го обяви като проект, а ние да допълним препоръките, с които да подобрим състоянието на въоръжените сили.

Такива доклади се пишат всяка година и са почти еднакви. Тези доклади обаче трябва да следват много по-решителни политики за подобряването на състоянието на нашите въоръжени сили.

- Вчера излезе първата стенограма за КТБ. От нея става ясно, че политиците, които са присъствали на Консултативния съвет при президента, включително и Вие, сте реагирали адекватно. Смятате ли, че тази стенограма ще окаже някакво влияние към този момент?

- Не знам какъв беше смисълът тази стенограма да се разсекретява, защото в нея няма нещо, което да разкрива или да уличава някой от политиците в каквото и да е било. Както се вижда от стенограмата, а и това, което аз си спомням, основният разговор беше за това как да не се предизвика по-голяма криза, ако се всее паника и се допусне да бъдат разтресени още няколко банки.

Знаете, положението беше критично. Няколко банки преустановиха работа. При една по-сериозна публична психоза, обществото, ако беше притеснено допълнително, можеше да се стигне до фалит на банки, което щеше да доведе до катастрофа на цялата икономика на България.

Мисля че в онази ситуация, макар и доста напрегната и емоционална, разговорите, които се водеха по време на КСНС, бяха в правилната посока - как постепенно да се преодолее разрастването на банковата криза и как да не се доведе до фалит на банки.

- Смятате ли, че нещо от тази стенограма може да бъде използвано чисто политически за някакви нападки?

- Вчера от рано сутринта съм на учение в Гоце Делчев. Покрай трагичния инцидент цялото ми съзнание и внимание беше концентрирано около катастрофата на нашия хеликоптер в Черно море. След това цяла нощ съм разговарял с колегите и ръководството на военноморските сили до сутринта, когато беше изваден хеликоптерът на брега. Тази сутрин съм пътувал, за да присъствам на срещата, която министър-председателят свика в Министерството на вътрешните работи в 11 часа. Нито съм имал време да чета стенограмата, нито съм имал време да се замисля по-надълбоко какъв е смисълът за нейното разсекретяване. Аз лично не виждам такъв.

- Трябваше ли да се разсекрети в 19.10 вечерта вчера, при положение че няколко часа по-рано загина човек от армията?

- Президентът вече беше обявил, че тази стенограма ще бъде разсекретена. Аз просто не виждам смисъла. КСНС по принцип работи с институции като Министерство на вътрешните работи, отбрана, служби за сигурност, в които се пази конфиденциалност и поверителност на разговорите. Представете си как на една следваща среща, на която ще се наложи да говорим за национална сигурност, за терористична опасност, как точно ръководителите на службите за сигурност ще извадят данни и информация, които ще могат да бъдат публично достояние. Тези хора ще се съобразяват какво говорят, което няма да бъде в полза на КСНС.

Ако в тези доклади на службите няма конкретни имена, конкретни цифри и данни, за да не станат публично достояние, какъв въобще е смисълът те да се правят и този Консултативен съвет да се състои?

- Излезе снимка на Пламен Узунов, бившият вътрешен министър и настоящ съветник на Румен Радев, на която той е преоблечен като Хитлер. Той призна, че снимката е автентична. Смятате ли, че е редно сега да напусне президентството, след като един Ваш заместник-министър си подаде оставката заради подобна снимка?

- Аз точно заради това реагирах преди 20 дни, когато БСП и ДПС се опитаха да спекулират с подобни неща, което предизвика оставката на един заместник-министър. В края на краищата трябва да си направим сметката, че в живота има и весели неща, има карнавали, има моменти, когато човек се шегува, и да спрем от двете страни, управляващите и опозицията, да се занимаваме с подобни неща.

- Трябва ли президентството да излезе с реакция? Все пак БСП реагира остро срещу снимката на Вашия кадър? Корнелия Нинова поиска обяснение от Румен Радев, но такова няма.

- А защо не поискаха обяснение от заместник-министъра на регионалното развитие или от служителя на Министерството на отбраната, а директно им поискаха главите. Ето го двойния стандарт. Както се казва в българската поговорка: "Каквото повикало, такова се обадило". Без значение кой на кого симпатизира, има моменти в живота, в които човек се шегува и не го прави с политическа цел или с някаква умисъл. От реакцията вчера на БСП става ясно, че те са търсили под вола теле. Търсят всяка една възможност, за да уязвят правителството. Не само това. Те се опитаха да злепоставят българското правителство пред европейските институции - с доноси, с писма, които пишат и т.н. Ето го този стандарт, за който говорим.

Искам само да кажа, че следващата седмица ще наградя няколко души от провелото се учение и най-вече този водолаз, който с риск за живота си, влезе в кабината на хеликоптера, за да извади тримата пострадали. И вместо да се занимавам с въпросите на БСП за тези прословути снимки и спекулации, предпочитам да отида при личния състав на флота и да се видя с момчетата, които са в болница.

Сподели:
Напиши коментар »
(34)
1
подлизурковци, като се видите в огледалото, то не ви ли се изплюва в лицето ,че сте такива лицемери и евтини еничари, особено ти, хазяино на този пошъл сайт? времето тече, къде отиваш, дебелако????
2
Този толуп е срам за българската армия!
3
Истината е, че хеликоптера се е движил на скорост 80-100 кмч и височина 25-30 метра, когато е закачил елемент от кораба "Дръзки". При тази скорост и факта, че след счупване на главният ротор Пантерата е започнала да пада по балистична траектория, чието падане при тази височина и обстоятелства тарае около 3-4 секунди, т.е. машината се е приводнила на около 60-100 метра от "Дръзки" в следствие на най-обикновени физични закони, а не по воля на пилота й. При подобни инциденти с главната роторна перка, хеликоптерите стават практически неуправлявеми, започват силни вибрации, които разрушавата цялостта на носещата структура и забележете, започват да се въртят в посока обратна на часовниковата стрелка. При това положение, хората без закопчани колани и намиращи се на задната ЛЯВА седалка автоматично изпадат от машината заради центробежната сила. Така е станало с първият член на екипажа, който е паднал преди машината да удари водата. Хората на предните седалки са в друго положение. Обкиновено слагат коланите, а този ОТЛЯВО, има шанса да го разкопчее по лесно, защото центробежната сила го тика към вратата, докато ПИЛОТА ОТДЯСНО бива притискан навътре в хеликоптера, няма опора и не може да разкопчее колана си лесно. Удара обикновено е ОТ ДЯСНАТА СТРАНА, а в следствие на него, насилствено изпразване на белите дробове на пилота ОТДЯСНО, нахлуване на вода и бързо удавяне. Лявостоящият персонал има време да откачи колана и да излезе, защото лявата врата при удара се отваря силно. Това е реалната поредица от събития, която се е случила, а не тази измислена на Каракачанов и Военните, но тя скоро ще излезе наяве. За тези, които искат да видят в какво се превръща хеликоптер, чиито главна роторна перка е счупена заповядайте https://www.youtube.com/watch?v=v5aMT9MBfZI Този човек не е герой, а безотговорен и-ддиот, който е застрашил живота на колегите си само за да се направи на "печен пилот" и затова е платил цената. Не е по-различен от джигитите по улиците. Следствието още тече, а неговата вина ще бъде доказана, защото в такива случаи фирмата производител има силно желание да оневини машината - при положение, че за всеки експерт ще е я ясно каква е, а и има куп свидетели, не разбирам глупостта на Каракачанов и другите, които се опитват да направаят този човек герой?
4
Каракачанската торба с л.а.й.н.а проговори и се размириса на клозет..
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Мисля,че за един министър на МО ,току що навлизащ в армейските дела, е по-добре да остави командващият ВВС да дава обяснение за аварията на вертолета. В такива случаи заставането пред амбразурата като Матросов е безсмислено. Не зная дали г-н министърът не навежда нещата към нещастен случай.А за нальота на летците Каракачанов да поиска информация от командващия ВВС, още по-добре беше пак повтарям - опитният в тези дела да говори. Грешка на растежа.Лека му пръст на загиналия и съболезнования на семейството....
8
До № 3 Прав си на 100 % !!!
9
всички симпанизанти на ЗЛОТО фашизъм са шемети какъвто си и ти зло избило милиони човеци тук няма карнавал има зли същества
10
РОЗАФ ПАНТЕР КАРАКАЧАКОФ ?....АЗ !....ТРЕА ЛИ СА ШУТОВЕ А ФААРЧИШ УТ МИНИСТЕРИУМА ?....ТЬИ НЕ СИ ОФИЦИР НИ ВОИНИК А ПУЛИТИЧЕСКО ЯИЦЕ КОИЕ БАЦО КУКОШКАТА СНЕСЕ У ПАРЛЯМЕНТА СЕ ИЗЛУПИ ХЕЛИКОПТЕР ПАНТЕР !....И СИ НАХАЛЕ А ДААШ ИНТЕРВУТА ?....КОИ ПРАТИ ТЕЯ У МУРЕТО БЕ ?....МИ ТИ !....Е ШО ГУ НЕМА ХЕЛИКОПТЕРА ?....И СИЧКО БИЛО ПРУФЕСИОНАЛНО ?.... А?....АВЕ ИДЬОТ БЕГИ У МУРЕТО ПОСЕИДОН ТЕ ВИКА !....
11
Забележка: ТОЙ не може да ПРОГОВОРИ,защото е АГЕНТ на ДС!
12
абе този дебел гъъъз на русенско македонче що не оди да се пере като оня симитлийски гъъъъз от банкя
13
ИСКАТЕ ЛИ ИСТИНАТА ?....ВЕЧЕ ЕДИН МИГ 29 СЕ РАЗБИ ПРЕД АМЕРИКАНЦИ ПО САШТИТЕ ПРИЧИНИ !....ТОЯ ХЕЛИКОПТЕР НЕ ! Е ЗА ВАС !....ШО СТЕ ПРОССТИ !....КАТО НЕ МОЕ А ЛЕТИТЕ ШЕИ СЕ НАМЕРИ ПУЛИТИК ГОВЕДО А ОБЯСНАА КВО БИЛО !....БУЛГАРИО ЗА ТЕБЕ ТЕ УМРЯХА !....ЗА ТЕБЕ БУДА !....ЗА ТЕБЕ РАДЕФ !....ЗА ТЕБЕ РОЗАФ ПАНТЕР КАРАКАЧАКОФ !....ХЕЛИКОПТЕРА НЕ Е БМВЕ !....
14
оставка на червения "хитлер"! има ли двоен аршин?
15
тоя пък от всичко разбира и за всичко се изказва.. Явно много подготвени са агентите-доносници. Като баща му Доньо Кара-качан-оф - също доносник. Русоляв червенобузко с алаброс като руски Серьожа - егатии министъра.
16
ДУХАЛ ВЯТЪР, ПИЛОТА НЕ ЗНАЕЛ, БАЙ ПЕТКО ОТ ЛЯСКОВЕЦ ИМАЛ ПУШКА, БАРЕТИТЕ НЕ ЗНАЕЛИ??? УЧЕНИЕТО ЩОМ Е СВЪРШИЛО ЗАЩО НЕ СА МУ ДАЛИ ЗАПОВЕД ДА СЕ ИЗДИГНЕ И ПРИБЕРЕ? АКО НЕ Я Е ИЗПЪЛНИЛ,ТОГАВА ДРУГ ВЪПРОС, НО НЯКОЙ ОТ ДОЛУ РЪКОВОДИ ПОЛЕТА, ИЛИ СИ ХВЪРЧИШ КАКТО СИ ИСКАШ?
17
Тоя Кретен е за пандиза не става за такъв министър
18
ОСТАВКАТА 3 и на дневен ред!!! Пряко отговорни за катастрофата, за загубата на един човешки живот и хеликоптер на стойност 50 милиона лева са Русенския македонец Шкембе войвода и главатаря на Шайката ТИКВИТЕ 3, които само крадат, а не осигуряват възможност за НОРМАЛЕН тренировъчен и учебен процес в Българската Армия!!!
19
TOYA NEZNAYKO SHTO NE MLIKNE PONE!
20
откакто русенския дебелосерко каракопанаров стана военен министер,фрегатите започнаха да плават в небето,а вертолетите да летят в морето,тоя толуп е катастрофа за армията и за държавата ни!ОСТАВКАнезабавно на корумпираното и некомпетентно правителство вън от властта службогонците на обеднелите психопати
21
Откога историк- военен министър започна да "разбира" повече за авиацията от комондир на ВВС, генерал завършил генерал-щабна академия с нальот от хиляди часове. От времето на Борисов-2, когато земеделец- военен министър започна да "разбира" повече за авиацията от командира на ВВС. До кога калинки и паркетни "генерали" ще дават тон за изграждане на армията ни и която унищожиха. И не само в армията, разрушиха цялата икономика, просветата, ценностната система, съдебната система. Когато се говори за комисия в България, това значи, че се прави опит за скриване на факти и скалъпване на версии. Какво значи да удариш с перката на вертолета пилон или мачта на кораб. Това значи , че е извършено неправилно действие, неправилна преценка на отстояние, което се добива с тренировки. Руската ескадрила "Витяз" месеци наред тренираха за военния парад и когато трябваше, поради лошото време не показаха уменията си. Но там има дисциплина! Жалко за капитана! Моите съболезнования! Безмислени спорове! Господин министър, ако сте човек на честта, подайте оставката си!
22
Какво е наложило преминаването на малка височина близо до носа на кораба след като е даден край на учението ? Прилича ми на бабаитлък .Вижте ме колко добър пилот съм .
23
НЕКА ОТНОВО ДА ПРЕГОВОРИМ КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО И КОЙ КАКВО Е КАЗАЛ, ЗАЩОТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ НАРОЧНО НИ ОПЛИТАТ В ГЛУПАВИ ПРИКАЗКИ. ПЪРВО, ПРЕЗИДЕНТА НИКОГА В ИНТЕРВЮТО ПО БТВ НЕ Е КАЗВАЛ, ЧЕ ПРИЧИНАТА ЗА ИНЦИДЕНТА Е НЕПОДГОТВЕНИЯ ЕКИПАЖ ИЛИ МАЛКОТО ЛЕТАТЕЛНИ ЧАСОВЕ НА ППИЛОТИТЕ. ТОЙ КАЗА, ЧЕ МАЛКОТО ЛЕТАТЕЛНИ ЧАСОВЕ НЕ СА ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА ИНЦИДЕНТА, А Е СЪПЪТСТВАЩА И ТОВА ЛИЧИ ОТ САМАТА ПРИЧИНА ЗА ПАДАНЕТО НА ХЕЛИКОПТЕРА. ЗА МЕН ИМА МОМЕНТНА НЕДООЦЕНКА НА СИТУАЦИЯТА- БЛИЗКО ПРЕЛИТАНЕ ДО КОРАБА В МОМЕНТ НА СИЛЕН ВЯТЪР, КОЕТО Е БИЛО ФАТАЛНО. И ТОВА СТАВА КОГАТО ХОРАТА НЯМАТ ДОСТАТЪЧНО ЛЕТАТЕЛНИ ЧАСОВЕ, ЗАЩОТО ОПИТ СЕ ДОБИВА С ЛЕТЕНЕ, А НЕ С ПРИКАЗКИ НА МИНИСТРИ И МУТРИ. ВТОРО, ИЗТЕГЛЯНЕТО НА ДОКЛАДА ЗА АРМИЯТА Е ОПИТ ЗА ПРИКРИВАНЕ НА НЯКОИ КОНСТАТАЦИИ, НАПРАВЕНИ ОТ ВОЕННИТЕ ЕКСПЕРТИ, ЧЕ АРМИЯТА Е ЗЛЕ И ОЦВЕТЯВАНЕ НА ДОКЛАДА В РОЗОВО, ЗА ДА МОГАТ ПОЛИТИЦИТЕ ДА ПРОДЪЛЖАТ НЕГЛИЖИРАНЕТО НА АРМИЯТА. НО ЧЕРНА КОТКА ИМ МИНА ПЪТ И НЕ МОГАТ ДА СКРИЯТ ДОКЛАДА, ЗАТОВА ТВЪРДЯТ, ЧЕ ГО ИЗТЕГЛЯ, ЗА ДА ГО ДОПЪЛНЯТ СЪС СПАСИТЕЛНИ МЕРКИ!!!! ТОВА Е ГЛУПОСТ, ЗАЩОТО ДОКЛАДА СЕ ПРАВИ ОТ ХОРА, КОИТО ТРЯБВА ДА ПОКАЖАТ РЕАЛНОТО СЪСТОЯНИЕ И ГО ПРЕДСТАВЯТ В МО, А ОТ ТАМ В ПРАВИТЕЛСТВОТО И НС ЗА ВЗЕМАНЕ НА МЕРКИ. ЕКСПЕРТИТЕ НЕ МОГАТ ДА КАЖАТ В ДОКЛАДА, ЧЕ ЩЕ СЕ НАЗНАЧАТ ХОРА ИЛИ ЩЕ СЕ ОТДЕЛЯТ ПАРИ ЗА СУХОПЪТНИ ВОЙСКИ И Т.Н., ТОВА ГО ПРАВЯТ ИНСТИТУЦИИТЕ НА БАЗАТА НА КОНСТАТАЦИИТЕ В ДОКЛАДА.ТАКА, ЧЕ ДА НЕ НИ ПРАВЯТ НА ГЛУПАЦИ И ДА СЕ СЪРДЯТ НА РАДЕВ, ЧЕ Е СЪГЛАСЕН С ТОЗИ ДОКЛАД.
24
тоя да подаде оставка? та той цял живот е жадувал за държавна службица, а сега му прилегна и по-голяма да заеме. Не, никога няма да подаде оставка. Агент-провокатори и доносници нямат достойнството за такава постъпка.
25
do 21 оставка ли,че той се докопа до властта,не се надявай
26
Имам прост и категорично ясен въпрос: Къде е ЧЕРНАТА кутия на хеликоптера? Оборудван ли е този хеликоптер с такава? Ако не, кой не е поръчал такава кутия? Защото без информация от черната кутия, всеки може да си тълкува нещата в негова изгода...
27
Грамотен коментар и логични изводи.Подкрепям.
28
Склонен съм да вярвам на казаното от коментатор 4 - много професионално обясни ситуацията. предполагм , че точно това е станало. още повече , че в този ден във Варна имаше силен вятър , а в морето сигурно е бил още по- силен. имайки предвид младежката възраст на пилота - смо 38 години, опитал се е да се направи на рамбо и се е излигавчил , без да прецени куп обективни дадености- височина местоположение , сила на вятъра и белата стана.Огромна мъка за близките и жалко за живота му- още един млад човек си отиде нахалост. Но....ако беше останал жив- щъха да го разсипят- съд , следствие , затвор за 50 мил загуба за държавата.Така го направиха герой...
29
От 28- иавинявам се за грешката не коментатор 4 , а 3.Недоглеждане.
30
Всички цифри и имена на банки бяха заличени.Видя се обаче ,че истинските загрижени и адекватни изказвания бяха от Искров ,Плевнелиев и от части Орешарски.Видя се вялото участие на Миков.Видяхме и надутото нищоказване на Каракачанов,другите регистрираха по някоя и друга реплика.Това което се натрапва е говоренето на Борисов.В това "критично положение" акцентът на изказването му беше неизменно-оставкатна на правителството и поток от обвинения.
31
Не защитавам Каракачанов, но явно са решили така да представят келешлъка на пилота. Да не се разваля имиджа на героя . Светла му памет на момчето, но разумът е много важен за всички.
32
Видя се колко неподготвен се изказва президента за щяло и нещяло.Голям аматьор с големи амбиции......този човек е заплаха за за националната сигурност. Най- хубаво да си позамълчи. ..
33
Май и този президент подобно на Роско започна да говори глупости.Ако не уволни съветника си дегизиран като Хитлер нищо добро не го чака.Ще има импийчмънт.
34
Не,не е бил подготвен пилота и Прасчо или лъже ,или не разбира.Поражения по ротора са се случвали и по Джуровите времена.Процедурата е приземяване или приводняване на секундата и никакви опити за овладяване и по-нататъшно летене.Фактът,че се е опитал да лети показва,че не е бил подготвен и не е тренирал такава ситуация,а тя е фундаментална за всеки вертолетчик.Отделен е въпросът,че руските вертолети са по-устойчиви на такива поражения,отколкото този франски боклук.А,че се е правил на хулиган това е ясно на всеки.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

Една бабичка тръгнала на гроба наа мъжа си, но забравила къде е парцелът. По едно време видяла гробаря, който бил подпийнал.- Момче, кажи ми къде е парцел 46? Той я изгледал и казал: - Вие като си не помните местата, що ставате и само се разхождате...

няма нови новини
Днес: 344
hot
най-четени новини в момента
сега
1957
четат ПИК
сега
четат тази новина
САМО В ПИК TV! Политологът Анастас Стефанов обявява рейтингите на Борисов, Симеонов и Румен Радев - как влияят на имиджа им скандалите и искат ли българите избори (ОБНОВЕНА)
x
ВАЖНО! 10 признака за проблеми с щитовидната жлеза
x