ЕКСКЛУЗИВНО! Корнелия Нинова посочи виновните за пускането на "Наглите": Нека, преди да плачат, си спомнят кой прие поправките в НК

Политика

ЕКСКЛУЗИВНО! Корнелия Нинова посочи виновните за пускането на "Наглите": Нека, преди да плачат, си спомнят кой прие поправките в НК

43281
на 31.05.2017
ЕКСКЛУЗИВНО! Корнелия Нинова посочи виновните за пускането на Наглите: Нека, преди да плачат, си спомнят кой прие поправките в НК
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Поискахме оставката на Димитър Главчев по две причини. Вече шеста седмица парламентът не работи. Поставихме рекорд от 23-минутно заседание. Управляващите не внасят закони. Правителството не работи. Това заяви пред Би Ти Ви председателят на БСП Корнелия Нинова.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

"Ние внесохме тези закони, които обещахме на хората в предизборната кампания. Внесохме 9 закона, които ние готвихме още в кампанията, а сега ги довършихме", обясни тя.

"Управляващите нямат програма, парламентът не работи, а някои от нашите закони са внесени още в края на април. Но не се работи по тях и не се приемат. Според нас управляващите не искат да се види, че те нямат управленска програма, затова не работят по нашите закони", сподели социалистката.

"Втората причина, поради която искаме оставката на Димитър Главчев, е, че се излиза с едни декларации, които носят омраза и дискриминация. Правят го това, за да си мислят хората, че вършат нещо. Но тези декларации се основават на обиди, агресия и дискриминация срещу 1 млн. душ, защото толкова ни подкрепиха на последните избори", категорична е Нинова.

"Авторитетът на парламента продължава да пада, а Главчев го съсипва", отсече председателят на БСП.

"Ние сме алтернатива на ГЕРБ и няма да прикриваме техните деяния. Ако аз стана председател на Народното събрание, ще трябва да подписвам всички законопроекти на ГЕРБ. Как си представяте да подпиша аз законопроект за нови 6 млрд. лева заем", попита социалистката.

"Абсолютно недопустимо е групата на "Наглите" да излезе предсрочно от затвора. Последиците и тълкуването на тяхното излизане е пагубно", категорично заяви Нинова на въпрос трябва ли Апелативният съд да освободи предсрочно двама души от групата на "Наглите".

"Нека преди да плачат по телевизиите, си спомнят, че ГЕРБ прие промените в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс, които позволиха сега тези хора да имат възможност да излязат от затвора предсрочно. Ние бяхме против тези поправки. Още утре внасяме законопроект, с който тези поправки да отпаднат и да няма възможност такива хора да излязат предсрочно от затвора", посочи тя. 

"Президентът Радев потвърди, че ще имаме отделен Консултативен съвет по национална сигурност, който ще се занимава с вътрешните проблеми, защото на вчерашния съвет не стана въпрос за корупцията, битовата престъпност и прочие", коментира лидерът на БСП.

"Вчера нямаше консенсус. Горанов обяви, че няма да се увеличат заплатите на хората, а Каракачанов и Радев искат повече пари за служителите в отбраната и МВР. Третото ни разминаване беше в модернизацията", обясни Нинова.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
ПИК TV! Бойко Борисов: Денков и Радев не приеха идеята на ГЕРБ за стратегически енергийни додтавки (НА ЖИВО) ПИК TV! Бойко Борисов: Денков и Радев не приеха идеята на ГЕРБ за стратегически енергийни додтавки (НА ЖИВО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК