ЕКСКЛУЗИВНО! Министър Каракачанов за сигурността на България: Европа има общ враг – радикалния ислям

Само в ПИК
ЕКСКЛУЗИВНО! Министър Каракачанов за сигурността на България: Европа има общ враг – радикалния ислям
Автор: ПИК
Дата
Дата
2406
Коментари
6
ЕКСКЛУЗИВНО! Министър Каракачанов за сигурността на България: Европа има общ враг – радикалния ислям

„Конфликтът в Източна Украйна не е приключил, санкциите срещу Русия продължават. На ученията, които се правят от страна на Русия, има алтернативни учения, които се правят от страна на НАТО“, изброи министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той заяви, че няма конкретна заплаха за България, но призна, че в някои региони на Европа съществува напрежение. Той е убеден, че то може да бъде преодоляно само по пътя на диалога и припомни, че Европа има общ враг – радикалния ислям, съобщава БГНЕС.

„Трябва да бъдат отчетени противопоставянето, което съществува в Украйна, както и напрежението между Русия, от една страна, и ЕС и НАТО, от друга“, каза министърът на отбраната, коментирайки изтеклия в медиите доклад, според който Русия е главната заплаха пред националната ни сигурност. Той обаче не вижда смисъл от взимането на някакви извънредни мерки.

На уточняващия въпрос дали има конкретна заплаха за България, министърът на отбраната отговори: „Конкретна заплаха няма. Заплаха такава, каквато си я представят хората, че утре може да има десант на някой бряг или парашутен десант няма“. Каракачанов призна, че съществува напрежение в някои региони на Европа. „Конфликтът в Източна Украйна не е приключил, санкциите срещу Русия продължават. На ученията, които се правят от страна на Русия, има алтернативни учения, които се правят от страна на НАТО“, заяви още лидерът на ВМРО.

Според него „диалогът и разговорите са подходът за решаването на тези проблеми“. „Нямаме интерес от излишно напрежение, защото цивилизованият свят такъв, какъвто ние го познаваме в Европа и от Изток, и от Запад има един общ противник и той се нарича радикалния ислям“, категоричен е вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

 „Мигрантската вълна не е спирала. Намаляла е, но не е спряла“, заяви министърът на отбраната. Той съобщи, че от 14 август, когато специалните сили са се върнали на границата, до преди няколко дни са били предотвратени около 240 опита за преминаването на територията на България.

 

 

 

Напиши коментар »
(6)
1
Министър Каракачанов за сигурността на България: Европа има общ враг – радикалния ислям и Сащисаните Анални Щати !!!!
2
Забравяте човешкия фактор ! Ако дойдат руснаците ще ги посрещнем с хляб и сол,не с оръжие !За Запада сме територия,не държава!Историята го е доказала.
3
Европа има само един враг и той се нарича бившите комунисти от СССР и сателитните на СССР държави като България. ДС доносниците и нареклите се днес социалисти, а иначе мерзки комунисти са врагът на Европа и Земята.
4
До като в тази страна политиката е на свалените гащи, българите ще се изселват от страната, циганите ще се размножават и ще внасят "чужденци" , за да подобряват расата на българските цигани.
5
TOYA SI MISLI, CE E OTKRIL TOPLAT A VODA. EGA TI MINISTIRA - NEZNAYKO.
6
Иди0ти живеят в България. Аз записах черно на бяло във военната доктрина на Русия, че основна заплаха за страната ни е НАТО, те спорят от една седмица Русия дали е заплаха за България. Почнах да се чудя вече България в НАТО ли беше или не, че някой мой гъз0лизци се мъчат да убедят българите; че Русия не е заплаха за тях.
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни чувствата ви към близки хора се променят - изплуват скрити страхове, желания, тайни мечти. В петък и събота общувате с много хора, влиянието ви в колектив - приятели, колеги и т.н. е значимо. Възползвайте се по адекватен начин. В неделя имате нужда от почивка. В понеделник сте целеустремени и пробивни. Във вторник ескалира напрежение, което може да навреди на имиджа ви. Възможни са сблъсъци с по-високопоставени лица от вас. Мерете приказките си и бъдете по-сдържани, за да не ви нарочат. И бездруго напоследък откъдето минете, създавате само врагове.
ВИП рожденици
Иван Голев
Иван Голев
поет и писател
Става на: 67 години
Мария Игнатова
Мария Игнатова
актриса, тв. водеща
Методи Андреев
Методи Андреев
депутат от ГЕРБ
Става на: 58 години

                  Срещнали се двама, разприказвали се, по едно време единият попитал: - А какво прави жена ти? После се сетил, че жената е починала и продължил непринудено: - Все в същото гробище ли си е?