БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ЕКСКЛУЗИВНО! Петър Москов проговори за дъщерята на проф. Николай Петров и защо я оставил на поста й

Само в ПИК
ЕКСКЛУЗИВНО! Петър Москов проговори за дъщерята на проф. Николай Петров и защо я оставил на поста й
Автор: ПИК
Дата
Дата
51143
Коментари
4
ЕКСКЛУЗИВНО! Петър Москов проговори за дъщерята на проф. Николай Петров и защо я оставил на поста й

Въпреки всичко, което се случи през последната седмица, продължавам да ценя и уважавам Николай Петров като един от хората, които с действията си показват, че може да има промяна в системата. Вярвайте ми, тези хора не са чак толкова много. Това заяви пред Би Ти Ви бившият здравен министър Петър Москов. 

Запитан дали той добре познава дъщерята на проф. Петров - Руслана, която бе шеф на политическия му кабинет, той отговори: "Ще кажа само, че Руслана Петрова, заедно с директора на Медицински дейности бяха единствените, които дойдоха със заявленията си за оставка, за да освободят място на новия екип. Прецених, че това е достойна постъпка и оставих двете на работа".

Москов даде пример със семейството си - майка му е бивш министър на културата, братовчед му Теди Москов е един от най-добрите режисьори. "До момента, в който моята майка, неговата леля, бе министър на културата, той не си е позволявал да стъпи в карето на Министерството на културата. Това е".

Бившият здравен министър подложи на критика проектобюджета за НЗОК, като го обвърза с "икономически групировки", които обаче отказа да назове. 

"Всеки един национален или европейски консенсус за здравеопазване е свързан с по-голямо изместване на тежестта към доболничната система. И това е правилно и по-ефективно икономически. За съжаление, в момента болниците са излезли в голяма степен от статута на медицински заведения и са се превърнали в част от търговска система за приход на пари. И всеки работещ в тази система го знае", отбеляза Москов и подчерта, че "с решението си днешното мнозинство ще замени анархията с комунизъм" - със забраната за нови здравни дейности и забраната за нови лекарства. 

"Смисълът на смисленото управление е да върне баланса в полза на обществения такъв", допълни Москов.

Според него "генералното решение не е да сложиш полицай до всеки болничен мениджър". "Генералното решение е това, което въведохме в края на миналата година - електронна публична платформа... Това е начинът да се разкъсат тъжните корупционни връзки, които са завладели цялото общество, включително и здравеопазването", посочи Москов.

Той заяви, че отдавна се е отказал да гледа на лекарската гилдия като на нещо единно: "За съжаление, през годините тя бе разкъсана от различни видове интереси".

Запитан защо толкова често се сменят здравни министри, Петър Москов отговори: "Сюжетът е свързан с огромно количество пари и огромно количество интереси. И започвам да си мисля, че понякога това се случва умишлено", заяви Петър Москов. 

 

 

Напиши коментар »
(4)
1
Този ШУНДА е назначавана при МУТРАТА Тиквата 2
2
Още по- зле изглеждат нещата. Тя е била назначена при Мирослав Ненков, след това същият става зам.-министър...
3
До 1 А на майка ти шундата сигарно е назначена при Сланинова - г-а Льжа мьрльо
4
...с "икономически групировки", които обаче отказа да назове". Друго си е да играеш с министерската групировка и да направиш милиони с вноса на турската отрова Пентаксин за българските деца.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Антоан Николов
Антоан Николов
политик и бизнесмен
Става на: 50 години
д-р Мими Виткова
д-р Мими Виткова
лекар, бивш министър на здравеопазването
Райна Константинова
Райна Константинова
журналист, директор на департамента за радио в ЕС

Резултатите от анкета на собствениците на Ферари и Ламборгини показват сериозни конструкционни проблеми в тези автомобили. Краката, които са достойни да се возят до шофьора, не се събират в тези автомобили!