ЕКСКЛУЗИВНО! Поетът Недялко Йорданов с коментар за Бургас, политиката, Македония и поезията...

Само в ПИК
ЕКСКЛУЗИВНО! Поетът Недялко Йорданов с коментар за Бургас, политиката, Македония и поезията...
Автор: ПИК
Дата
Дата
12710
Коментари
3
ЕКСКЛУЗИВНО! Поетът Недялко Йорданов с коментар за Бургас, политиката, Македония и поезията...

"Едно време бях казал, че Варна е като жената - много пари се хвърлят да се разкраси. Бургас пък е като мъжа, бърза сутрин да се пооправи и до там. Сега виждам, че нещата се променят. Ето вижте, такъв залив няма никъде", заяви в екслузивно интервю поетът Недялко Йорданов пред Би Ти Ви. 

Въпреки големите промени и разкрасяването на морския град, той допълни, че има още много какво да се желае и даде за пример площад "Тройката", както и къщата на Иван Цанков, която е разрушена, но пък е убеден, че са неща, които може да се поправят. 

"Преди година направих филм, в който показах тази къща на Иван Цанков, казах че трябва да се възстанови и реставрира, а 15 дни по-късно я разрушиха. Трябва да има добри съветници на ръководството на общината. От години паметника на арменците има едно счупено парче, което много дразни", допълни поетът. 

В ефира на Би Ти Ви той рецитира и новото си стихотворение за Васил Левски, а след това коментира, че положението в момента е не е никак добро, тъй като народът е разединен. "Никой не е предполагал, че още в първия ден на демокрацията ще се разделим", каза още Недялко Йорданов и подчерта, че времето на комунизма често се етикира. 

"Каква свобода имаме, медиите са разделени на два клана - единият на Пеевски, другият на Прокопиев. Трудно е днес и е невероятно, че журналистът е принуден да се съобразява", заяви поета. 

Поетът коментира и последните политически скандали като "Суджук гейт", като ги определи като "обидни за нас, такива кухненски, дребни идиотщини на които сме свидетели".

За македонския въпрос Недялко Йорданов коментира, че трябва да се върви към побратимяване. "Македонски език няма, има македонски диалект в българския език", заяви той. Според него разумът в крайна сметка ще надделее.

 

Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години
Киркор и Гарабед попаднали на самотен остров. Киркор си води дневник:Ден 1: скукаДен 2: голяма скукаДен 3: ужасна скукаДен 4: космическа скукаДен 5: Гарабед взе да ми харесваДен 6: Гарабед все повече ми харесваДен 7: Гарабед ме изпревари