ЕКСКЛУЗИВНО! Поетът Недялко Йорданов с коментар за Бургас, политиката, Македония и поезията...

Само в ПИК
ЕКСКЛУЗИВНО! Поетът Недялко Йорданов с коментар за Бургас, политиката, Македония и поезията...
Автор: ПИК
Дата
Дата
11904
Коментари
3
ЕКСКЛУЗИВНО! Поетът Недялко Йорданов с коментар за Бургас, политиката, Македония и поезията...

"Едно време бях казал, че Варна е като жената - много пари се хвърлят да се разкраси. Бургас пък е като мъжа, бърза сутрин да се пооправи и до там. Сега виждам, че нещата се променят. Ето вижте, такъв залив няма никъде", заяви в екслузивно интервю поетът Недялко Йорданов пред Би Ти Ви. 

Въпреки големите промени и разкрасяването на морския град, той допълни, че има още много какво да се желае и даде за пример площад "Тройката", както и къщата на Иван Цанков, която е разрушена, но пък е убеден, че са неща, които може да се поправят. 

"Преди година направих филм, в който показах тази къща на Иван Цанков, казах че трябва да се възстанови и реставрира, а 15 дни по-късно я разрушиха. Трябва да има добри съветници на ръководството на общината. От години паметника на арменците има едно счупено парче, което много дразни", допълни поетът. 

В ефира на Би Ти Ви той рецитира и новото си стихотворение за Васил Левски, а след това коментира, че положението в момента е не е никак добро, тъй като народът е разединен. "Никой не е предполагал, че още в първия ден на демокрацията ще се разделим", каза още Недялко Йорданов и подчерта, че времето на комунизма често се етикира. 

"Каква свобода имаме, медиите са разделени на два клана - единият на Пеевски, другият на Прокопиев. Трудно е днес и е невероятно, че журналистът е принуден да се съобразява", заяви поета. 

Поетът коментира и последните политически скандали като "Суджук гейт", като ги определи като "обидни за нас, такива кухненски, дребни идиотщини на които сме свидетели".

За македонския въпрос Недялко Йорданов коментира, че трябва да се върви към побратимяване. "Македонски език няма, има македонски диалект в българския език", заяви той. Според него разумът в крайна сметка ще надделее.

 

За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, собственик на в. "Стандарт"
Става на: 59 години

Цирков афиш: "Дресура на гигантски костенурки! Те излизат на арената на задни крака и правят един кръг на целия манеж. След това се прибират!" По-долу със съвсем малки букви пише: "Номерът продължава 8 часа."