ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕД ПИК! Валери Симеонов с шокиращ коментар за думите на руския депутат Толстой, че ще купят цяла България

НАЙ-ВАЖНОТО

ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕД ПИК! Валери Симеонов с шокиращ коментар за думите на руския депутат Толстой, че ще купят цяла България

206469
на 19.09.2016
ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕД ПИК! Валери Симеонов с шокиращ коментар за думите на руския депутат Толстой, че ще купят цяла България
Автор:   ПИК

Икономическите амбиции на руските олигарси и имперските - на политиците, могат да доведат до загуба на национален суверенитет, казва лидерът на патриотите

Последвайте ни в Google News Showcase

Валери Симеонов е депутат и председател на НФСБ, съпредседател на Патриотичния фронт и шеф на предизборния щаб на обединените патриоти. Ексклузивно пред ПИК той коментира дали думите на руския депутат Пьотр Толстой, че след Черноморието Русия ще изкупи и цяла България разкриват какви са стратегическите планове на Москва след изборите на Държавната Дума и съобщи единствено пред ПИК за какво е предупредил управлението във връзка с външните инвеститори, които ще поискат да строят АЕЦ "Белене".

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

- Г-н Симеонов, руският депутат и известен журналист Пьотр Толстой обяви, че след като руснаците вече са изкупили нашето Ченоморие, сега вече ще купят и цяла България. Само в кръга на шегата ли трябва да възприемаме това изказване?

- За съжаление, в думите на Толстой има голяма доза истина. Като човек, който живее в Бургас, съм впечатлен от сериозното присъствие на руски граждани, при това на хора на различна възраст - като се почне от пенсионери и се мине през млади семейства с деца. Особено показателно е това, че вечерно време в Морската градина почти всяка втора група, която срещате са руснаци.

Зная, че има над 30 000 апартамента, изкупени само в региона на Бургаска област. Не зная дали това е целенасочена политика, но е напълно възможно.

При всички случаи обаче трябва да представлява интерес за нашите служби - за разузнаване, за полиция и т.н., защото наистина може да бъде начало на процес на внедряване на големи групи нехарактерни за България хора с чужд език, с чужда култура, което действително може да бъде неполезно за България.

- Обвиняват Русия в имперска политика спрямо определени държави. Виждате ли признаци за това в тази статистика?

- От друга страна ме притеснява нещо, за което съм обърнал внимание на българската държава и на управниците. А именно евентуалната готовност на Русия за закупуване на площадката на "Белене". Мен това много повече ме притеснява. Защото въпреки че Русия е държава, стремително отиваща към фалит, разполага с достатъчно средства, ресурси и финанси, за да закупи на загуба "Белене", да построи за загуба АЕЦ, да продава на загуба и в крайна сметка чрез редица операции да овладее и двете останали държавни електроцентрали - АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ "Марица-Изток 2". След което българската енергетика и оттам цяла България ще попаднат в пряка зависимост от Русия.

Това са неща, които никой не ги мисли, никой не ги предвижда. Но искам да обърна внимание и казвам това само на вас, колкото и на някои да им звучи фантастично и нереално. То вече е правено в три държави - в Армения, в Монголия и в Чечня. Така че амбициите на руските олигарски, съчетани с имперските амбиции на руските политици, могат да доведат до едно доста зависимо бъдеще и загуба на национален суверенитет.

От тази гледна точка на всички такива сделки, които на пръв поглед за нас изглеждат доста изгодни, трябва да им се разработва прогнозата, защото е напълно възможно да доведат до пълна зависимост. Когато една сделка се сключва в разрез с пазарните условия, какъвто е случаят с "Белене", а именно България няма нужда от електрическа енергия, пазарът около България и световният пазар също нямат нужда от електроенергия, а да се направи една централа, която може да продава на дъмпинг електроенергия и да фалира държавните предприятия е много опасно.

Затова ние ще бъдем категорично против каквато и да било сделка за "Белене", заради рисковете, които носи. Аналогичен е случаят с евентуално закупуване от американска фирма или когото и да било.

Мен лично ме притеснява и искането на руснаците за закупуване на училище в Бургас. Това вече е въпрос на националната сигурност. Националната сигурност не избира добри и лоши врагове. Всички външни държави, които смятат по някакв начин в българската политика чрез различни схеми и методи и се опитват да повлияят на развитието на България, за мен са врагове.

- Вие твърдите, че в изявлението на депутата от Руската Дума Толстой има истина. Но редно ли е тя да се поднася по този шокиращ начин?

- Смятам, че това е въпрос, който доста се обсъжда и детайлно се разработва в руските политически среди, тъй като това, което на тях им е необходимо е разграждането на Европейския съюз като най-голямата политическа, икономическа, а в близко бъдеще и военна сила, противник на Русия.

И с оглед на ситуацията, в която те сами се поставиха заради агресията и заради превземането и анексирането на територии на Украйна, Русия има нужда или от някаква подкрепа от някакъв плацдарм - виждате как се засилват проруските влияния в България, или от чисто механично разцепване на ЕС чрез отделни държави, което се опитва да го прави чрез България. Да не подценяваме и това, че предстои приемането на Сърия в ЕС, която е третата руска колона в Европа и на Балканския полуостров. Знаем и залитанията на Ципрас към Русия.

Така че тези планове в глобален аспект и глобален план изобщо не са безобидни.

- Значи това не е случайна реплика на емоционално превъзбуден човек, а обмислен план?

- Може да е и двете. Може да е емоционално изтървана реплика по отношение на сериозен план. Но самият факт, че това не е Жириновски, на когото доскоро не обръщахме внимание, сериозно нарастващото влияние на националистическите партии говори за това какви са процесите във външната политика.

Така че това изявление не идва случайно, а е продължение на сериозна политика и смяната на ориентацията на руското общество като цяло по посока на болните им имперски амбиции.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 130
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК