Ексклузивно! Премиерът Борисов няма да се намесва в драматичните събития в ДПС!

ЧАС ПИК

Ексклузивно! Премиерът Борисов няма да се намесва в драматичните събития в ДПС!

32990
на 26.12.2015
Ексклузивно! Премиерът Борисов няма да се намесва в драматичните събития в ДПС!
Автор:   ПИК

Турският премиер Давутоглу тайно се срещнал в резиденция Бояна с Лютви Местан на 15 декември, два дни по-късно Сокола го изпепелил с речта си

Последвайте ни в Google News Showcase

Премиерът Бойко Борисов категорично е отказал да се намесва в драматичните процеси, които протичат в момента в ДПС, научи ПИК.

препоръчано

Министър-председателят е на мнение, че събитията в ДПС не трябва да се отразяват на отношенията ни с Турция в сложната международна обстановка, която се променя всеки ден.

Премиерът отказа да приеме турския външен министър за честванията на възродителния процес.

Стана ясно, че на 15 декември турският премиер Давутоглу тайно се срещнал в  резиденция Бояна с Лютви Местан, два дни по-късно Доган произнася драматичната реч в Сараите, с която го съсича.

Още във вторник привечер, след като е започнала странната драма с Лютви Местан, който се е скрил при турския посланик Сюлейман Гьокче в София, Борисов е бил помолен от дипломати в българската столица и от Анкара, да приеме разговор с колегата си Ахмет Давутоглу.

Лидерът на ДПС е резчитал на сигурност и подкрепа от Турция и затова в нощта на вторник срещу сряда са направени десетки опити официално Анкара да потърси контакти с правителството.

Все още не е ясно от какво се е опасявал Местан, след като за неговата сигурност се грижат четирима отлично обучени професионалисти от Националната служба за охрана.

Преди повече от 2 часа той потвърди разкритието на ПИК, че се е скрил в чуждата амбасада.

Медията ни научи, че Турция вероятно ще преосмисли подкрепата си към Местан, след като стана ясно, че зад него стоят едва няколко спорни фигури.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво я очаква всяка зодия в празничния ден САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво я очаква всяка зодия в празничния ден
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК