ЕКСКЛУЗИВНО! Сотир Цацаров: Номерът в България е да имаш добри счетоводители и добри адвокати

Само в ПИК
ЕКСКЛУЗИВНО! Сотир Цацаров: Номерът в България е да имаш добри счетоводители и добри адвокати

Два центъра раждат всички интриги и скандали в обществото у нас - това са центровете на Делян Пеевски и Иво Прокопиев, смята главния прокурор

Автор: ПИК
Дата
Дата
19956
Коментари
7
ЕКСКЛУЗИВНО! Сотир Цацаров: Номерът в България е да имаш добри счетоводители и добри адвокати

Да искаш съдебна реформа в България може да е средство за препитание, може да е и средство за реклама, но професионално казано-това е нещо абсолютно необходимо. Това каза пред Нова телевизия Сотир Цацаров. Той обеща до края на следващата седмица да се изясни ситуацията около развитите болтове на колата на Лозан Панов.

„Трябва да разгледаме три концепции за съществуването на прокуратурата. Първата е тя да е към изпълнителната власт, но това е опасно, защото прокурорите ще се сменят както сега се сменят областните управители. Втората е прокуратура в съдебната власт, както е сега в момента. Не виждам тук безконтролност, просто питам, с какво статута на главния прокурор се различава от този на председателя на ВКС”, каза още главния прокурор.

Според него, във ВСС е имало дискусия за срещата в ЦУМ с Георги Гергов и Сашо Дончев и това е достатъчно. „ Имам приятели, значи ли от коректност към обществото да информирам за всяка среща с тях. Защо не питате Лозан Панов защо е бил в една известна адвокатска кантора. ЦУМ беше поредния пропаганден балон”, смята Цацаров.

Той бе категоричен, че не се бои от проверки и е необходимо да има механизъм за проверки на „тримата големи” в съдебната власт. „90% от хората, които сега казват нещо за съдебната реформа, нямат представа какво означава това”, смята главния прокурор.

 „Два центъра раждат всички интриги и скандали в обществото у нас-това са центровете на Делян Пеевски и Иво Прокопиев. Една партия, която не успя да прескочи бариерата за влизане в парламента сега й остана единствено да атакува прокуратурата. Никой не каза, че е внесен законопроект, който ограничава безкрайното протакане на делата”, допълни Цацаров.  

Според него, за повечето от скандалните приватизационни сделки срокът на давност е изтекъл и въпреки че има данни за нарушения, сега вече не е възможно да се направи нищо по съдебен ред. „Номерът в тази държава е да имаш добър счетоводител и добри адвокати. Когато правихме проверка на известни бизнесмени и политици, от НАП ни пратиха ,че не са открили нарушения. Какво можем да направим повече”, запита той.

По отношение на проверката за оградата по границата, Цацаров смята, че ще бъдат направени всички необходими действия, но каквото и да стане-да се открие престъпление или да не се открие престъпление-винаги ще има обвинения срещу прокуратурата. Той поиска да се спре с това „замеряне с укори” и да се обърнем с лице към опасността от мигрантска вълна и да създадем силен филтър на наша територия за спиране на тези хора.

 Цацаров обясни, че проблем е всеки човек да получава справедливост, когато се обърне към съдебната система и това е истинската съдебна реформа.

 

 

Още по темата
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК ТV! Цацаров проговори пред медията ни за мераците на Лозан Панов прокуратурата да бъде изхвърлена от съдебната власт (ОБНОВЕНА)
Часовник
12:22
Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с президента Румен Радев по негова покана, за да разговаря за съдебната реформа. Вчера след срещата си с държавния глава шефът на ВКС Лозан Панов поиска...
Напиши коментар »
(7)
1
Ако към трите курабии, прибавите Мавъра и Сланинова, тога ще разберете защо сме най бедните в Европа и света!!!
2
да познаваш цацата!той тебе де...
3
Номерът в България е да криеш играчите от играта ''Костинброд 2013'' като гл.прокурор които са ти напълнили дълбокия джоб с хиляди пачки на едро банкноти и да кажеш, че бкп и дпс трябва да са на власт пак и отново.
4
Цацаров,ще работи и брани статуквото до последния си работен ден,както "работеше" предшественика му,осигурявайки си топло и доходно място на конституционен съдия.Никога няма да посегне на ръката, която му беше подадена на пловдивски терен,за да го докара в София и да го направи обвинител №-1 на държавата.Ако се надигнат дебелите килими от кабинетите на "борците" против корупцията,ужасът ще е пълен. Алилуя братя християни!
5
Номерът, е ,в ,банковите сметки, ако ,са,бая, тлъсти и адвокатите и счетоводителите са много добри.
6
Преди имаше СИК и ВИС, сега има две бели якички.
7
Да имаш добър счетоводител и адвокат е от първите задължения за мениджъра и се, признава от цял свят. Даже не само от бизнеса! Тук г-н Цацаров вместо да го изтъква като минус, по-добре да оцени тези на държавна служба какви са: посредствени или корумпирани? Или пък от третите - качулки, които нахлуват там където ги пратят от държавната ОПГ? Но над г-н Гацаров е само Бог, а той отговори не търси, а когято му дойде времето възстановява реда.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Вървят полицай и свещеник и се оплакват един на друг какви тежки времена са настанали. Изведнъж гледат, че двама се бият. Полицаят искал да ги арестува, обаче попът го спрял:
- Още не му е времето, синко, почакай!
Двамата продължили да се бият, а попът през цялото време удържал полицая. Най-накрая единият от биещите се паднал мъртъв.
Свещеникът:
- Ето сега е моментът - да вървим! Единият е за теб, а другият е за мен…