ТЕМА

ЕКСКЛУЗИВНО! Теменужка Петкова с важно разкритие за акциите на ЧЕЗ

Само в ПИК
ЕКСКЛУЗИВНО! Теменужка Петкова с важно разкритие за акциите на ЧЕЗ
Автор: ПИК
Дата
Дата
30197
Коментари
6
ЕКСКЛУЗИВНО! Теменужка Петкова с важно разкритие за акциите на ЧЕЗ

На този етап България няма как да участва в процедура по откупуване на акциите на ЧЕЗ. Това каза Теменужка Петкова пред журналисти във връзка с възможността страната ни да си върне контрола над ЧЕЗ.

„Когато говорим за продажбата на ЧЕЗ трябва да са ясни няколко основни неща. ЧЕЗ е частно дружество“, каза Петкова. По думите й това, че чешката държава е решила да продаде своя дял на ЧЕЗ в България е решение на собственика. Петкова обърна внимание, че процедурата е по реда на чешкото законодателство и страната ни не би могла да въздейства.

Министър Петкова обясни, че когато се говори за това държавата да откупи ЧЕЗ трябва да е ясно, че това представлява един сериозен ресурс.

„Не трябва да забравяме и нещо друго и то е свързано с това, което предстои, да се извърши в електроенергийният сектор България, а именно пълната либерализация на енергийния пазар. Да не забравяме това, че трите електроразпределителни дружества няма да имат монопол“, каза Петкова, цитирана от "Фокус". По думите й всяко едно от тях ще трябва да се бори и конкурира с всички останали доставчици. Тя поясни, че след либерализацията те ще получават такса пренос и такса достъп, но всичко останало по отношение на търговията с електрическата енергия ще бъде на пазарен принцип. 

Напиши коментар »
(6)
1
Е КАКВА Е ТОЛКОВА ВАЖНА НОВИНАТА. НЯМА ДА НИ КРАДЪТ ЧЕХИ А НИЕ ЩЕ ИМ СЕ РАДВАМЕ И ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ КАТО АРАБИ. ЕДИНИЯ ОТ КОАЛИЦИОННИТЕ ИМ ПАРТНИОРИ МНОГО ГОВОРЕШЕ ПРАДИЗБОРНО ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОТКУПИ ДЯЛОВЕТЕ СИ ОТ ЕРП. ДА АМА НЕ. И КАКВО ИЗЛИЗА. ЕДНО МНОГО ГОЛЯМО НИЩО. ЧЕСТИТО ОТ ГЕРБ И КОАЛИЦИЯ. ГЛЕДАЙТЕ ГИ И ИМ СЕ РАДВАЙТЕ. СКЪП ТОК СКЪПИ ГОРИВА. БРАВО НА ГЛУПАВИЯ НАРОД КОЙТО СИ ГИ ИЗБРА БРАВО
2
поне на тези, които гласуваха пак тя да е министър, има достатъчно права като министър,да им покаже, че в България хората все още имат някакви права.
3
Тая явно нищо не разбира. Либерализация в този сектор е невъзможна. Това не е GSM. До всеки идва по една жица. Въпроса е, кой продаде дружествата.
4
на кой защитава интересите - на българските граждани, или на чуждите компании, които правят в България каквото си искат
5
Това не е частно дружество, ма....Това е търговско дружество. А собственик е държавата -Чешка република. "Ма" е за неграмотността...
6
Браво! Само тази ТП не разбра, чия е собствеността на ЧЕЗ! Тази фирма не е приватизирана, а само продадена на чужденци! На Чешката държава!
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Димитър Липовански
Димитър Липовански
режисьор
Става на: 65 години

- Обвиняеми, вие сте обидили служебно лице! Определям глоба от 100 лв. Искате ли да кажете още нещо? - Бих искал, но при тези цени…