ТЕМА

ЕКСКЛУЗИВНО! Топклиматологът Георги Рачев с гореща прогноза за септември и пожарите край Кресна: Баба Гичка да мисли преди да вари бурканите (СНИМКИ)

Само в ПИК
ЕКСКЛУЗИВНО! Топклиматологът Георги Рачев с гореща прогноза за септември и пожарите край Кресна: Баба Гичка да мисли преди да вари бурканите (СНИМКИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
23516
Коментари
5
ЕКСКЛУЗИВНО! Топклиматологът Георги Рачев с гореща прогноза за септември и пожарите край Кресна: Баба Гичка да мисли преди да вари бурканите (СНИМКИ)

"95 процента от пожартие са в резултат на човешка грешка или умишлени човешки действия". Това заяви топклиматологът доц. Георги Рачев по повод огромните пожари у нас пред Нова телевизия. Той заяви, че друг фактор може да са гръмотевичните бури, които през последните дни не е имало, както и евентуално изхвърленото стъкло.

"Баба Гичка да помисли малко, пред да си варите бурканите", допълни Рачев. Той коментира още, че такъв район като в Кресна няма да как да се гаси, а трябва да се пресече и целегодишно трябва да се поддържат просеките.

Климатологът даде за пример Гърция, където целогодишно се поддържат тези просеки, а когато възникне пожар с тяхна помощ се пресича огъня и не се стига до подобни огромни пожари като у нас.

За следващите дни Рачев заяви, че край Кресна няма да има валежи, но пък вятърът ще стихне, което ще помогне за гасенето на пожара. "Днес следобет настъпва малко по-хладно време. Очаква ни топла есен", допълни още климатологът.

През септември температурите ще бъдат над нормалните с около 2-3 градуса.

Рачев прогнозира топла есен с високи за сезона температури

Климатологът заяви, че валежите ще бъдат съвсем малки и няма да помогнат за пожара в Кресна, но пък вятърът ще стихне

Напиши коментар »
(5)
1
Циркаджия
2
Ти си един некадърен метеоролог, който никога нищо не е познал. Не баба ти Гичка е виновна за пожарите, защото те са умишлени. Това е война с цивилизована Европа, която някой, който иска да няма единна Европа я пали и не само това. Готов е да избие човечеството, ако не го признаят за велик, могъщ и непобедим световен лидер. Калтак и ненормалници за по 2-3 лв. има навсякъде по света, които лесно може да ги накараш да запалят дори света. Колко му е.
3
Каква баба Гичка,а защо не каже че превоза на дърва за огрев се е увеличил във пъти а сега това е работа на дървената мафия и НИКОГА НЯМА ДА ОТКРИЯТ ПРИЧИНИТЕ ЗА ПОЖАРА някой е броил поне цял чувал $$$$$$ а във Елиникито искат ХУДРО- ЕДРИ дървета(ксило) че имат камини със водни ризи и отопляват цялата къща даже отопляват вън кучешките колиби,Който не вярва ето къде Е Солун може сам да се увери НО кьол файда........??????
4
Иначе е готин чичка. Никоя прогноза е му се сбъдва, обаче не му пука. Дано не си вари бурканите у дома...
5
Баба Гичка не ходи да си търси акъла по горите.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
ген.-майор Кирил Радев
ген.-майор Кирил Радев
бивш шеф на НСБОП
Става на: 64 години
Светла Петрова
Светла Петрова
журналистка и тв водеща

Затрупан с работа математик седи зад писалището, когато до него се доближава малкото му дете и пита:
- Татe, как се пише цифрата осем?
- Много лесно - също като знака за безкрайност, но завъртян на ъгъл Пи върху две!