Екскурзоводите у нас вадят до 100 евро на ден

Икономика

Екскурзоводите у нас вадят до 100 евро на ден

6602
на 01.12.2014
Екскурзоводите у нас вадят до 100 евро на ден
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От 60 до 100 евро на ден получават екскурзоводите с чужди езици в България, съобщи  Николай Миндов, шеф на Асоциацията на екскурзоводите в България (АЕБ). Тази професия се оказва с най-висока почасова ставка измежду всички сезонни дейности, свързани с туризма, пише “Труд”.

препоръчано

Далече по-скромно е заплащането за готвачи и сервитьори, макар да има дефицит за квалифицирани кадри при тях.

Колкото по-рядко срещан е езикът - като китайски и японски например, толкова по-висока е тарифата за преводача, обясни Миндов. Котират се също специалисти с гръцки, италиански, португалски и дори с немски език. Кадрите с английски вече не са толкова търсени.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК