Експертът инж. Мухин: Имало е подслушване, но всичко е унищожено

ЧАС ПИК

Експертът инж. Мухин: Имало е подслушване, но всичко е унищожено

11436
на 30.03.2013
Експертът инж. Мухин: Имало е подслушване, но всичко е унищожено
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

"Сигурен съм, че е имало подслушване, но за него няма да се намерят никакви доказателства. Всичко е изтрито и покрито".

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Това категорично твърдение изразява пред "Преса" полковник инж. Стефан Мухин, който дълго време бе заместник-директор на оперативно-техническото управление на МВР, което сега се нарича спецдирекция оперативна техническа информация, предаде БГНЕС.

Напълно вероятно е да са правени нелегални подслушвания. Никой не може да каже колко подвижни установки за подслушване са внесени в България, казва още той.

Ако МВР си върши работа, тези системи му трябват. Говоря за този "Крайслер" с апаратурата. Тя не е кой знае колко голяма по обем...и може да подслушва едновременно няколко номера, казва Мухин и подчертава: продажбата на подобни системи е ограничена за частни лица.

"В България има бизнесмени, които притежават такива станции, но въпросът е в МВР кой слага парафа за подслушването и къде отива събраната информация", каза още той. Според него, фактът, че постоянно в общественото пространство излизат записи – на хартия, дискове и флашки, както ги показа Сергей Станишев говори, че системата на МВР е тотално пробита "или, че се изпълняват части поръчки". "Не бих се учудил, ако има частни поръчки за подслушване на политически опоненти. Но и за икономически субекти", заяви Стефан Мухин.

На въпрос може ли вътрешният министър да нареди подслушване на политици и бизнесмени, той отговаря: "Може, разбира се. Предполагам, че може да има трима-четирима негови хора. Вика ги, дава им телефоните и те действат. Това е скандално. Другият начин е по каналния ред. Но кой съдия ще ти подпише да подслушваш Кристалина Георгиева? Ако това е ставало нелегално, значи е събирана превантивна информация за хора...Ако е имало нелегално подслушване, не вярвам да са оставени документи. Аз съм скептик по отношение на това, че ще се открие нещо по този въпрос. Всичко е изтрито и покрито", заяви Мухин.

Според него, ако е имало и въпросните служители са била с вана са били видени от някои, тогава те не са спазили правилата на конспирацията. "Сигурен съм, че това е реализирано като операция, но за нея няма да се намерят никакви доказателства", добави той.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
СКАНДАЛНО БЕЗДЕЙСТВИЕ: Още не са разпитвали Бойко Рашков и Асен Василев за ОПГ-то в митниците (ВИДЕО) СКАНДАЛНО БЕЗДЕЙСТВИЕ: Още не са разпитвали Бойко Рашков и Асен Василев за ОПГ-то в митниците (ВИДЕО)
ново
Днес: 105
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК