Експерт: Евтините продукти в общественото хранене носят огромен риск
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Евтините продукти в общественото хранен носят огромен риск. Това коментира Ивайло Пандов, директор на една водещите фирми в сектора на общественото хранене. По-ниската цена на продуктите и суровините означава по-ниско качество, а това в общественото хранене не бива да се допуска, коментира още Пандов.
„Това означава никакъв контрол по отношение на произхода на суровините, защото при всеки етап по една хранителна верига, ние сме длъжни да можем да проследим от животното, което сме закупили, през кланицата, през готовия продукт и през доставката до крайния клиент. Това с евтин продукт не може да се направи. Именно затова масово в нашия бизнес възложители казват, че искат най-ниска цена, но това няма как да се случи, защото изследванията струват пари. Не бива да купуваме в общественото хранене най-евтиното. Популизъм е да се каже, че някой работи с най-евтините суровини и с най-евтините доставчици, защото това не бива да се случва“, обясни Пандов.
По отношение на разпространението на бруцелоза в страната той каза, че когато се работи с проверени кланици и суровини от доказани производители, опасността е нулева. Проблем би имало, ако животните в кланиците не се тестват и няма ветеринарен контрол, каза още Пандов.