Експерт: Основният проблем при конфискуването на имущество е управлението му след това

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Експерт: Основният проблем при конфискуването на имущество е управлението му след това

2549
на 28.04.2015
Експерт: Основният проблем при конфискуването на имущество е управлението му след това
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Асоциация "Прозрачност без граници" организира днес международна конференция, на която ще се сравнят практики в различните държави при отнемането на незаконно имущество в полза на държавата.

В "Преди всички" изпълнителният директор на асоциацията Калин Славов заяви, че основният проблем при конфискуването на имущество в България е свързан с управлението му, след като бъде отнето:

"Знаете, че съществува специален междуведомствен съвет, на ниво заместник-министри, който е извън рамките на Комисията. Вече трета година, откакто действа този закон, той се е събирал само веднъж. За нас е изключително важно да знаем как това отнето имущество се използва в обществото. Защото част от идеята на подобен вид законодателство е да се манифестира ясно силата на държавата над организираната престъпност и на нейните възможности да засегне икономическите ѝ основи."

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК