Експерт: Пазарът на имоти е предсказуем, но има много призрачни домове

Само в ПИК
Експерт: Пазарът на имоти е предсказуем, но има много призрачни домове
Автор: ПИК
Дата
Дата
8055
Коментари
1
Експерт: Пазарът на имоти е предсказуем, но има много призрачни домове

Пазарът на недвижими имоти е прозрачен и предсказуем. Движи се от жилищни нужди, т.е. хората си правят много добра сметка доколко времето за купуване на имот е дошло, какво точно им е необходимо, колко да заделят. Това каза пред БНТ имотният експерт Младен Митов.

Алтернативите пред гражданите са две - едната е депозит в банка или инвестиция в закупуване на жилище. Българинът все още е слабо мобилен, но тази тенденция се преодолява.

По думите му най-много се търсят апартаменти, основно 2-стайни, 3-стайни или многостайни.

Едностайните не са толкова предпочитани, както преди 10 години.  Търсят се жилища, в които могат да живеят семейства с деца.

Лихвените проценти по ипотечни кредити са добри - около 3-3.5 процента, на клиенти с добра кредитна история и под 3%, каза Младен Митов.

„Призрачните домове обаче не са малко. Много апартаменти са необитаеми. Причините са няколко. Собствениците може да са в чужбина. Възможно е и имотът да е наследствен, а съсобствениците му да не се разбират“, каза още експертът.

Напиши коментар »
(1)
1
Новият балон вече се наду почти до пръсване. Напролет очаквайте поне - 30% от сегашните цени. Едно 30 000 апартамента предстои да бъдат завършени само в София. В държава без здравеопазване, образование и липса на перспектива и цени от 300 Евро на квадрат са много. Кой продал, продал.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Любен Дилов-син
Любен Дилов-син
писател, журналист, политик
Става на: 53 години

Разговор между двама приятели старшини:

- Защо те уволниха от армията?

- По болест.

- Каква болест?

- Не знам каква, но на целия полк му се повръщаше от мен.