Вход
София
Времето в София 0 o C

ЕКШЪН! Конкурсът за шеф на БНТ на финалната права - изслушват кандидатите пред публика, отпадналият Теодор Ангелов с нестандартна визия за националната медия

ЕКШЪН! Конкурсът за шеф на БНТ на финалната права - изслушват кандидатите пред публика, отпадналият Теодор Ангелов с нестандартна визия за националната медия

10:36
517
3
ЕКШЪН! Конкурсът за шеф на БНТ на финалната права - изслушват кандидатите пред публика, отпадналият Теодор Ангелов с нестандартна визия за националната медия
Автор: ПИК
21.08.2017
3
517

Днес започват изслушванията на кандидатите за шеф на БНТ. БНТ2 ще излъчва на живо представянето на концепциите и събеседването със шестимата кандидати.

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Теодор Ангелов пред медията ни: Изключително съм изненадан от СЕМ, концепцията ми за БНТ е страхотна

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Теодор Ангелов пред медията ни: Изключително съм изненадан от СЕМ, концепцията ми за БНТ е страхотна

Трима от кандидатите за поста на генерален директор на...

на 16.08.2017

Днес ще се представят Сашо Йовков, Валери Тодоров и Тома Иванов, а във вторник - 22 август - Иван Гарелов, Константин Каменаров и Емил Кошлуков. Прякото предаване започва от 9 часа.

През миналата седмица СЕМ реши трима кандидати да отпаднат. Сред тях беше и журналистът от "Скат" Теодор Ангелов. Той израти до ПИК писмо, в което описва какво е искал да промени в БНТ. 

Ето какво пише той (б.р.-без редакторска намеса):

Събуждам се тази сутрин и какво усещам? Мечтая за Доброто. Да, за обикновеното Добро. Млади и щастливи, усмихнати българи, врекли се във вечна любов пред олтара на Бога, водят своите здрави, умни и спретнати деца на детска градина. След това отиват на добре платената си работа, усмихнати се трудят, взимат своята добра заплата и са щастливи, че са българи. Прибират се в своите добре уредени домове, съседите им са щастливи, учтиви, културно се поздравяват, след това цялото семейство вечеря, родителите прочитат на децата приказка за лека нощ и на другия ден всичко се повтаря. Добър ден, последван от друг добър ден, добър месец, добра година за всички българи

С тази вяра в Бога и доброто, когато разбрах през 2016-та година, че ще има конкурс за генерален директор на Българска национална телевизия реших да се кандидатирам. Казах си: "Такъв трезвомислещ, нахъсан и трудолюбив млад човек, като мене, ще е идеален за поста. България търси Доброто - търси можещите и кадърни млади професионалисти, готови да дадат времето и усилията си за държавните институции. Ако не аз, кой друг? Ще се кандидатирам за шеф на БНТ."

Така бодър и уверен в Доброто, започнах да се готвя за кандидатстването си за генерален директор на Българска национална телевизия. Следях внимателно всяко изказване на членовете на СЕМ, в техни интервюта за различни телевизии. Прочетох внимателно статии, писани от членовете на СЕМ, защото все пак, казах си, те ще ме избират. Мислех си: "Да се запозная внимателно с начина на мислене на съветниците в регулатора, защото от тях зависи назначението ми на най-високия пост в БНТ. Какво искат тези хора? За какво мечтаят, какво ги вълнува?". И тъй, внимателно слушах отделни изказвания на членовете на СЕМ повече от година. Подготвих се да имплантирам техните собствени виждания в моята програма, да превърна техните виждания в гръбнак на моята концепция за Добро, за добро взаимодействие, синергия и стиковане на възгледите, като развия концепцията си именно това, което хората от СЕМ искат. Ето например София Владимирова - понастоящем председател на СЕМ. Тя има деца. Сигурно е добра майка. Затова подготвих в своята концепция реални мерки за защита на децата - как да ги запазим от лоши послания от екрана на БНТ, как да подготвяме чрез предаванията на обществения доставчик, за да бъдат едно умно, здраво и трезвомислещо поколение. Бях се подготвил с конкретни предложения за кампания, инициирана от БНТ за борба с насилието в училищата. Още в първите три месеца на моето управление на БНТ щях да започна такава обществена кампания, заедно със Столична община, Министерството на спорта, БФС. Да запазим децата от насилието в училищата - пак за Добро, заради оная моя мечта за Доброто.

Мислех си: "Няма начин София Владимирова да не хареса моята канцепция, защото в нея има специални мерки за защита на подрастващото поколение, грижа за децата. Тя е майка, тя ще разбере. Че кой родител не иска Добро, за своето и за другите деца. Аз ще се потрудя, аз ще се погрижа да включа това в концепцията си, да пазя децата, да подкрепям родителите им."

Следях внимателно изказванията и на Иво Атанасов, прочетох няколко негови статии, писани в последните години. Направи ми впечатление, че този човек иска няколко конкретни неща, между които - да се гарантира плурализма на мненията в БНТ и да се пази и тачи чистотата на българския език, чрез определен стил на култура и изказ в новините и предаванията в БНТ.

"Мммм... помислих си, този е идеален. И аз от години се стремя да поддържам и отстоявам чистотата на българския език, пазя го от чуждици, радвам се на богатството му, търся хубави думи "от раклата" на литуратурните класици. Затова ще ми е лесно да го убедя в Доброто - да пазим и обгрижваме българския език. Също разбрах от някои статии в електронните медии, че Димчо Дебелянов бил любим поет на Иво Атанасов. Затова специално написах в концепцията си - "Да не се срамуваме от наследството, оставено ни от Иван Вазов, Димчо Дебелянов, Йордан Йовков, затова, като директор на БНТ ще настоявам водещите и репортерите да пазят чистотата на българския език, да избягват чуждиците и да не се срамуват да ползват български пословици и поговорки."

Иво Атанасов постоянно говореше,че иска следващия директор на БНТ да поддържа реалния плурализъм на мненията. Затова в концепцията си представих работещи предложения за мерки, всички партии, получили повече от 1% на последните парламентарни избори да бъдат канени в БНТ и да задават темите на дневния ред на обществения доставчик. От тъмносини, до тъмночервени, през Зелените и Глас Народен, всички политици с някаква тежест в обществото, да бъдат канени в БНТ, да се чува техния глас, да се разглеждат темите, които те искат. Пак заради тази вяра в Доброто - повече гласове в ефир, по-умни решения за България, повече съгласие в обществото. Надявах се: "Ей, този Иво Атанасов няма начин да не ме подкрепи, за директор на БНТ, защото аз предлагам точно това, което той иска - чист български език и реален, неподправен плурализъм на мненията в БНТ. Ще види той Доброто в мен. Добро търси Доброто, намира Добро и го подкрепя. Няма да се поклатя, не се срамувам, че искам Доброто за народа си, твърдо съм стъпил на краката си, ще предложа Доброто."

Слушах и интервютата на друг член на СЕМ - Мария Стоянова. Внимателно ги слушах и какво разбрах. Тя иска БНТ да се утвърждава, като институция и да се представи на европейско ниво по време на председателстването на България на Европейския съюз. "Добро иска тази жена, ще и предложа и аз Доброто" - казах си и разработих специална стратегия в своята концепция, за това как БНТ да отрази подобаващо председателстването на ЕС- като създаде специална дирекция в своята структура "Председателстване на ЕС" с директор, служители и техници, чиято единствена задача ще бъде да обгрижват подготовката и на отразяването на председателстването. Сериозна работа, сериозна подготовка, подготвена телевизия, която ще поеме предизвикателството на председателстването без гафове и то ще мине, "като по ноти". Надявах се, че г-жа Стоянова ще оцени желанието ми БНТ да е подготвена за предизвикателството - председателстване на ЕС, че ще усети електричеството, което преминава през моята концепция по тази тема - работно напрежение, което показва желание за действия, човек, тръпнещ да въвежда ред в медийната работа на БНТ в евроинституциите, в и около НДК и залите, където ще са европейските чиновници, човек готов да отдава часове работа, за успеха на нашето европейско представяне. "Мария Стоянова иска успех на БНТ в председателството на ЕС - ще направя тази тема приоритет, ще създам дирекция, ще поема работата, ще наредя служителите на БНТ по постовете им, като една спретната и трудолюбива прислуга, запретнала ръкави, готова да приеме еврочиновниците с усмивка на лицето. Мария иска това, Мария ще получи, за Добро. Добро се подготвя за добра работа, за да бъде подкрепено Доброто от Доброто". Щях да предложа на Мария Стоянова БНТ да се утвърждава, като институция, с мащабни и изпипани добре медийни, обществени кампании, за каузата на Доброто, да създава запомнящи се филмови и културни продукти, произведения, които ще ни прославят в Европа и света, да спечели първото място в песенния конкурс "Евровизия".

Бях се подготвил да представя Доброто и на Бетина Жотева. Слушах нейните изказвания по медиите, телевизионните интервюта, къде какво някой нещо написал за нея, разговарял с нея, публикувал в медиите. Разбрах - иска взаимодействие между институциите и върхова отговорност на БНТ, като държавен орган. "Чудесно, рекох си ще създам специален "Код Червено" - предписание за служителите на БНТ, пътна карта, как да постъпват по време на сериозни изпитания за България - терористичен атентат, бедствия, аварии. Искам БНТ да е подготвена, с плана си за действие, преди извършването на атентата, всеки репортер да знае къде да застане, пред кои държавни институции да се разположат телевизионните ни станции за пряко излъчване, как да се избегне излишното създаване на напрежение сред зрителите. Трябва да сме подготвени, готови за всички сериозни изпитания пред държавата ни. С тези мисли за Доброто, за добрата организация, за умното взаимодействие между институции, бях подготвил нещичко и по вкуса на Бетина Жотева. Добро се подготвя, да свърши добра работа за Доброто на нацията."

Ей така си мечтаех за Доброто, когато писах моята концепция за участие в конкурса за генерален директор на БНТ. С Добро реших да участвам в надпреварата, с Добро се подготвих и пак за доброто ставах сутрин и лягах вечер с мисълта за бъдещето на БНТ. Честно и почтено си подадох документите в СЕМ, не ми мигна окото в защита на Доброто. Този, който търси Доброто от Бога не се срамува, не трепва, не се огъва, не прекланя главата си. Но всъщност, защо да мечтая за Доброто сам? Ти читателю, който четеш тези редове, нещеш ли и ти да помечтаеш с мене? Че кой ще се откаже от Доброто? Не мечтаеш ли и ти за една Добра България, с едни добри и проспериращи млади хора, семейства, от Бога дарявани с Добро и приемащи пак от Него Доброто? Не мечтаеш ли и ти, за слънчеви утрини, в които здрави и силни българи отиват по работните си места, трудят се с радост и увереност в Доброто, получават сносни европейски заплати, отглеждат и възпитават децата си в една Добра държава? Не мечтаеш ли и ти за това, съседите ти да са щастливи, ти да си щастлив, родителите ти да са щастливи, децата ти да са щастливи, от екрана на БНТ да чуваш Добри новини, отвсякъде да блика ентусиазъм и надежда за бъдещето? Нека помечтаем заедно...

Сподели:
Напиши коментар »
(3)
1
Най-честно ще бъде изслушването да бъде под магнолията в Банкя. И без това е ясно кой ще избира новия шеф на практика
2
Нищо лично срещу Сашо Йовков, не гледам спорт, но поне да се научи да говори на правилен български език. Говори, сучи, все към спорта дърпа........А пък СЕМ, Боже опази.....Не е това и не са тези хора, които да избират генерален на БНТ!!! Все пак, и все още, БНТ е национална, обществена телевизия. ВЯ и екипът й направиха каквото можаха, за да съсипят общественото й значение. Сега г- н Йовков говори за приемственост, на какво?
3
UBTH болница търси бъбрек донор навсякъде по света, така че ако искате да продадете бъбреците си и да бъдете богати или да спаси някой живот моля любезно да се свържете с нас за повече подробности, тъй като ние сме готови да ви предложим големи $ 900,000.00 без никакъв стрес, Така че това е вашата възможност да продадете бъбреците си за пари и да живеете в бедната земя благодаря. Много поздрави Д-р Колинс Имейл: doctorcollins3@gmail.com
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
архив

На чукчата му попаднали отнякъде сума пари, и к"во да ги прави - вложил ги в банка. Здрав влог, едър спестител един вид, изпращат го с уважение. На другия ден обаче чукчата пак пристига в банката. - Тегля си парите. - Ама как, ама защо… Тегли и това е. Ама си ги иска и в чисто нови банкноти. Какво да го правят - клиент. Нареждат му един куп нови банкноти. Сяда в един ъгъл, брои ги, и отива пак на касата. - Пак ги внасям. Клиент, какво да го правят… Издават му нова книжка, изпращат го с уважение. На излизане чукчата вика: - Утре пак ще дойда да си ги преброя.

няма нови новини
Днес: 335
сега
2129
четат ПИК
сега
четат тази новина
СИГНАЛ ДО ПИК! Зловещо съоръжение плаши столичани с фатален инцидент (ВИДЕО)
x
Пет ефикасни начина да се справите със зимната депресия
x