Екшън! Полиция и морски пехотинци преследват десетки затворници, избягали благодарение на урагана „Ирма“

Само в ПИК
Екшън! Полиция и морски пехотинци преследват десетки затворници, избягали благодарение на урагана „Ирма“
Автор: ПИК
Дата
Дата
1784
Коментари
0
Екшън! Полиция и морски пехотинци преследват десетки затворници, избягали благодарение на урагана „Ирма“

Британски морски пехотинци и полицейски служители преследват десетки високорискови затворници, избягали от затвор на Британските Вирджински острови, след като урагана „Ирма“ почти напълно разруши затвора там, съобщава The Daily Express, цитирани от Фокус.

Повече от 100 осъдени избягаха от затвора, класифициран като такъв, с висока степен на сигурност, след като той е бил частично разрушен по време на преминаването на урагана „Ирма“, който в този момент е бил със сила от пета степен.

Най-малко 40 високорискови престъпници все още не са задържани.

Близо хиляда морски пехотинци и 47 полицейски служители са изпратени, за да възстановят „законността и реда“, а се очаква в региона да бъдат разположени още 250 военнослужещи.

Държавният министър по въпросите на външната политика и британската общност сър Алан Дънкан заяви, че: „Затворът е пробит и повече от 100 много опасни престъпници са избягали.“

Той добави, че бягството от затвора представлява „сериозна заплаха за окончателно разпадане на законността и реда“ и британските войници се използват за „охрана на губернатора и за всичко друго свързано с възстановяването на реда“.

Ураганът „Ирма“ порази Британските вирджински острови, които усетиха пълната сила на бурята, когато окото ѝ премина през Карибите.

Губернаторът на острова Гъс Джаспърт, беше принуден да обяви „извънредно положение“, след като бурята разруши много сгради и се появиха съобщения за загинали хора.

 

 

Още по темата
Ураганът „Ирма“ „освободи“ над 100 затворници на Британските Вирджински острови
Часовник
10:06
На Британските Вирджински острови над 120 затворници са се възползвали от преминаването на урагана „Ирма“ и са избягали от частично разрушения от стихията ураган, съобщава Daily...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Светла Петрова
Светла Петрова
журналистка и тв водеща

- Г-н съдия, невинен съм.

- По-рано осъждан ли сте?

- Никога. Това е първата ми кражба.