Емил Кало: АБВ е на една ръка разстояние от напускане на управленската коалиция

ЧАС ПИК

Емил Кало: АБВ е на една ръка разстояние от напускане на управленската коалиция

6294
на 31.03.2015
Емил Кало: АБВ е на една ръка разстояние от напускане на управленската коалиция
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

 АБВ е на „една ръка разстояние“ от напускане на коалицията. Дали ще продължим да участваме в управлението на страната, ще се реши на Националната конференция на партията на 26 април. Това заяви в ефира на БНР секретарят по коалиционната политика на Алтернатива за българско възраждане Емил Кало, пише "Фокус". Според него липсата на диалог с партньорите в управлението на държавата е достигнала критична точка.

препоръчано

„На "една ръка разстояние“ сме от напускане на коалицията, но на 26-и април имаме Национален форум. Тогава ще поставим въпросите за нашата полезност в това правителство. Нашият социален министър, казвам „нашия“ в кавички разбира се, защото той е българският социален министър, ще внесе предложенията за реформи в пенсионната система. Приготвили сме и редица други законопроекти. В зависимост от реакцията, ще разберем полезно ли е нашето участие във властта или е пето колело“. 
Емил Кало коментира и възможния развой на събитията за представителите на АБВ в изпълнителната власт, ако партията реши да отхвърли подкрепата си за управлението.

„Ако АБВ напусне това споразумение, Ивайло Калфин няма да бъде повече в това правителство и той нееднократно го е заявявал. Нашите хора във властта са на горещи, на биткаджийски места. Вижте социалното министерство. Има ли по-сложна и по-тежка проблематика. Вижте и битките на нашия областен управител на Пазарджик Трендафил Величков със стихиите, със снеговете. Това ли са нашите ползи, които ние извличаме от властта, както някои ни обвиниха за присъствието ни в нея. Ползите, които АБВ извлече от участието в това правителство, са невидими, а щетите са доста осезаеми“, посочи той. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК